начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Къде е записано ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къде е записано ?

Мнениеот gridiron » 10 Мар 2017, 16:31

Здравейте
Чувал съм го много пъти .дори председател на съд ми го е потвърждавал . че лица безюредическо образование неса длъжни да дават квалификация на иска. неса длъжни да цитират Чл и текст от Закона и т.н
Но.немога да го намеря къде е записано на хартия !
gridiron
Потребител

Re: Къде е записано ?

Мнениеот ilian_todorov » 12 Мар 2017, 20:14

gridiron написа:Здравейте
Чувал съм го много пъти .дори председател на съд ми го е потвърждавал . че лица безюредическо образование неса длъжни да дават квалификация на иска. неса длъжни да цитират Чл и текст от Закона и т.н
Но.немога да го намеря къде е записано на хартия !

Чл. 127. (1) Исковата молба трябва да бъде написана на български език и да съдържа:
1. посочване на съда;
2. името и адреса на ищеца и ответника, на техните законни представители или пълномощници, ако имат такива, както и единния граждански номер на ищеца и номера на факса и телекса, ако има такива;
3. цената на иска, когато той е оценяем;
4. изложение на обстоятелствата, на които се основава искът;
5. в какво се състои искането;
6. подпис на лицето, което подава молбата.

Къде видя тук, че е необходимо да се посочва квалификация (нарича се основание) на иска? :?:
ilian_todorov
Активен потребител

Re: Къде е записано ?

Мнениеот Pause » 13 Мар 2017, 11:37

Случайно може да сте чувал,че и слуховете не са източници на информация за да ги поставим под общ знаменател. Задължение за даване на правна квалификация е на сезирания съд ,дори и да посочите правна квалификация на иска, което не е грешка ,че например имате висока правна култура това не обвързва съда с посочената от вас цифрова квалификация, съдът дава квалификация на иска когато провери заявените от вас обстоятелства, искането за защита и релевантните за предмета на делото факти, проверка на отговора на исковата молба ако има такъв. Това на практика се случва със доклада по делото.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ