начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

обезщетение по чл.222 ал.3 КТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение по чл.222 ал.3 КТ

Мнениеот svettoslav » 16 Мар 2017, 12:03

Един колега ме пита,малко съм шашнат,тъй като не съм се замислял над подобно нещо никога.

Работи си човека при работодателя.Навършва години и стаж за пенсия. Работи още малко,но умира.
Въпроса е имат ли право наследниците да получат това обезщетение.
Юридически правоотношеието е прекратено по силата на смъртта му,но пък 222 ал.3 не се интересува от основанието.
На всичкото отгоре в трудовата му книжка записали 325 ал.1 т.1 КТ-по вз. съгласие :oops: .
Да речем,че това не е решаващо,тъй като не е подавал молба преди да почине,а трудовата книжка може да се коригира.

Та могат ли наследниците да искат обезщетението?

Аз си задавам въпроса пък какво е различното при други обезщетения при подобна ситуация.Напр. по 224 КТ :?
svettoslav
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ