начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Предизвестие за запор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предизвестие за запор

Мнениеот djony87 » 07 Апр 2017, 11:28

Добър ден , преди ден ми се обади лице което ми съобщи че срещу мен след 3 дни ще има процес при частен съдия изпълнител който ще ми наложи запор на заплатата и ми зададе въпроса "защо не искам да се издължа на компанията" обясних на лицето че до 3 дни немога да присъствам на делото и то ми отговори че моето присъствие не е нужно дори че едва ли не нямам право да присъствам. Въпросът ми е това възможно ли е и сега ще ви запозная със ситуацията.

2006 бях абонат на Глобул и не бях доволен от тях за това си прекъснах отношенията с тях преждевременно но са останали 2-3 сметки за плащане. 2012-13 ми се обаждат от фирма събирач че имам задължения при което аз проверявам и съм начислен с 360лв които някак си след време паднаха на 180лв за плащане , тъи като има давностен период аз им отказах да платя с това обяснение и те ми потвърдиха че такова нещо като давностен период няма за това не се и занимавах повече с тях , след време пак ми звъняха за вече 180лв при което пак отказах да им платя и ми обясни че давностен период при тях няма. Но се ми обадиха както ви казах че ще ми запорират заплатата и ми потвърдиха че по сметката коята аз дължа са били направени преводи за които аз незнам и че трябва да платя и разноските им по делото. Как трябва да постъпя при подобна ситуацуя?
djony87
Нов потребител

Re: Предизвестие за запор

Мнениеот vaskovasko » 07 Апр 2017, 12:06

Отговорете им че давност има, може да възразите и да обжалвате актове на съда или съдебния изпълнител/най-вероятно са агенция за събиране и само лъжат, че ще ви заведат дело, ако се излъжете да им платите нещо/, ако ви звънят още ще повдигнете жалба за психически тормоз и ще ги натоварите с обезщетение за претърпян психически тормоз, съдебни такси и адвокатски възнаграждения. С две думи кажете им да го духат!
vaskovasko
Потребител

Мнениеот neutralen » 07 Апр 2017, 12:07

Не прави нищо. Ако има нещо, ще получиш документи. Тогава сподели веднага какви са тези документи, ще ти дадем съвет какво да направиш.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот djony87 » 07 Апр 2017, 12:11

Благодаря за отговорите.
djony87
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ