начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

За юристи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За юристи

Мнениеот metodi_ » 24 Апр 2017, 12:34

Здравейте колеги,

завърших наскоро и ето,че веднага се налага да пиша един отговор на искова молба срещу ЕВН,помагам на приятел,но ще получа и малък хонорар.Писал съм доста пъти искова молба,но никога отговор на искова молба и бих искал да попитам,Отговора на Искова молба завършва ли накрая с петитум като при исковата молба т.е. "уважаеми г-н/г-жо съдия, ....моля да ни призовете на съд и като се убедите в основателността на претенцията на......"?Замислих се??Благодаря на всички!
metodi_
Нов потребител

Re: За юристи

Мнениеот svettoslav » 24 Апр 2017, 13:23

Няма нужда.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот metodi_ » 24 Апр 2017, 13:40

Благодаря много.Колеги,препоръчвате ли пускането на отговора по пощата до съда,ако крайният срок е утре и се колебая дали ще мога да го подам до 18:00?Имам предвид,ако го пусна утре в 18:00 по пощата?
metodi_
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 24 Апр 2017, 16:13

Това е гражданско дело, не търг при ЧСИ! Там мислят, че като пуснат документите в пет без петнайсет ще ударят кьоравото.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 24 Апр 2017, 16:21

metodi_ написа:Благодаря много.Колеги,препоръчвате ли пускането на отговора по пощата до съда,ако крайният срок е утре и се колебая дали ще мога да го подам до 18:00?Имам предвид,ако го пусна утре в 18:00 по пощата?

Пускай смело по пощата. Важно е клеймото да носи датата, до която изтича отговора по 131 ГПК.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот metodi_ » 25 Апр 2017, 05:55

Благодаря,в крайна сметка ще я пусна може би по рано.А как стои въпроса с корекция на отговора ми на искова молба,мога ли да я пусна утре и след няколко дни да допълня важни неща в нея с нов отговор на исковата молба до съда по делото?Така ще съм по спокоен..
metodi_
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ