начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Мнениеот desislavamit » 18 Май 2020, 23:29

Здравейте,

След като закупих апартамент в жилищна сграда а АКТ 16 от 7 години преди това, разбрах (заедно в всички останали собсвеници), че имота има някаква изградена пречиствателна станция, но тя няма именно преичистващото устройство (въздуховодка). Организирахме фирма, която закупи и постави пречистващото устроийство. След станцията, водата се излиза през тръба в реката наблизо. тази тръба се вижда и е на около 60см над коритото.
Станцията би трябвало да е изградена от 3 шахти, а ние имаме капак само за една. Искаме да действа правилно но не знаем така ли е, а нямаме никакви документи как е била узаконена и схема на канализацията. Писах на общината да ме посъветват как да намерим схеми и документи, с които е била узаконена канализацията, а те ми отговориха, че са направили проверка и до 7 дневен срок трябва да им представим именно тези документи, за които аз писах че нямаме и поисках съдействие от тях.

Въпросът ми е - каква е отговорността на собствениците на апартаменти? При закупуване ние не получаваме, нито знаем да поискаме такива документи като схеми на изградена канализация, ел. инсталация и т.н на сградата.
Какво сме длъжни да направим в посочения горе случай?

Благодаря ви много!
desislavamit
Нов потребител

Re: Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Мнениеот wladi » 20 Юни 2020, 11:54

Жилищната сграда с апартаменти, да не би да се намира в район, който си няма канализация ?
Какво е становището на ВиК оператора за района.
Какво е разстоянието до най-близката улица с канализация.
Няма ли да е по лесно да инвестирате всите заедно в изграждането на канализация, ако трасето не е дълго.
Общината също може да направи тази инвестиция.

Казуса с локална пречиствателна станция ми изглежда съмнителен, щом не участва Басейнова дирекция и РИОСВ. Да не би сградата да е със септична изгребна яма?
Не бих си купил жилище в такава сграда.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Строителство и регулация