начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осиновяване

Мнениеот jovana » 16 Фев 2004, 14:52

Колеги, защо никой не ми писа по темата за осиновяването на чуждестранно лице?Много моля за помощ.Темата е в семейните казуси.И благодаря на тези, които се отзоват
jovana

Re: осиновяване

Мнениеот 14 » 18 Фев 2004, 14:58

Нямам опит в тази насока ,но след бегла справка в СК ,мисля ,че нещата стоят така:след като осиновяващият е български гражданин ,а осиновяваното лице е чужд гражданин,за осиновяването се прилагат разпоредбите на българското законодателство.Това означава ,че се извършва по реда на нашия СК и при спазване на изискванията ,залегнали в него относно форма на съгласие при осиновяване и пр.Има нови текстове за осиновяването в СК ,но мисля,че те не засягат вашия казус.вижте по-подробно главата в СК относно семейноправни отношения с международен елемент и новите текстове за осиновяването.Мисля ,че тогава сама ще стигнете до отговора.В крайна сметка -съдът решава и при необходимост ще ви изска съответни документи.
14

Мнениеот badu » 18 Фев 2004, 15:05

погледнете наредба 3 за условията и реда за даване на съгласие за осиновяване от чужденец на лице български гражданин. Не е толкова просто колкото изглежда.
Аз все още търся примерен образец на общи условия на договора за посредничество при международни осиновявания.Ако някой може да ми помогне предварително благодаря!
badu

Мнениеот 14 » 18 Фев 2004, 15:15

Тук обаче осиновяването се извършва от български гражданин на чужд гражданин ,а не от чужденец ,който да осиновява дете-български гражданин.
14

Мнениеот jovana » 18 Фев 2004, 16:53

Много благодаря за отговорите.Интресуваше ме дали на първия етап е достатъчна нот.заверена декларация - съгласие от бащата - чужденец.А случая е такъв, че молдовка е сключила брак с български гражданин.Тя е разведена и има дете от първия си брак с молдовец.
jovana

Мнениеот donna » 19 Фев 2004, 10:55

след като детето е чужд гражданин ,чуждото право допуска ли то да бъде осиновено в България
donna
Старши потребител

Мнениеот 14 » 19 Фев 2004, 11:40

Явно са приложими разпоредбите на чл.136,ал.1 и ал.5 от СК и новите текстове в СК ,касаещи международното осиновяване.
14

Назад към Семейни казуси