начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело доказателства

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело доказателства

Мнениеот empower » 28 Дек 2023, 23:35

Здравейте,

преди няколко месеца пуснах жалба до градски съд,която е горна инстанция на производство пред районен съд.Градски съд връща жалбата ми до районен и районен се произнася.Сега обжалвам отново по същия ред,защото градски съд не се е произнесъл по жалбата ми с какъвто и да е акт.Мога ли да посоча,че копия от доказателствата са приложени вече от мен и когато градски изиска делото повторно,да се запознае с първоначално приложените доказателства в първата ми жалба,които ги има по делото в жалбата,а не да ги принтирам отново?
empower
Младши потребител

Re: Дело доказателства

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Дек 2023, 23:56

Не бих рискувал, честно - особено щом става и въпрос за Градски - тоест - в София са по-взискателни отношение, може би.

Теоретично - жалбата е една, ама - един път е бил повдигнат въпросът - отделно производство.

Но те пък като доказателства - ще са служебно известни на съда.

В повечето случаи - прилагането на отделно дело, но приложено като папка е - доказателство.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот guest1 » 01 Яну 2024, 21:53

empower написа:Мога ли да посоча,че копия от доказателствата са приложени вече от мен и когато

Може, но няма смисъл.
Пред въззивния съд се допускат само нови доказателства. Той може да разпита отново свидетелите и вещите лица, само ако намери за необходимо да ги изслуша непосредствено.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот bvoykov » 02 Яну 2024, 09:06

empower написа:Здравейте,

преди няколко месеца пуснах жалба до градски съд,която е горна инстанция на производство пред районен съд.Градски съд връща жалбата ми до районен и районен се произнася.Сега обжалвам отново по същия ред,защото градски съд не се е произнесъл по жалбата ми с какъвто и да е акт.Мога ли да посоча,че копия от доказателствата са приложени вече от мен и когато градски изиска делото повторно,да се запознае с първоначално приложените доказателства в първата ми жалба,които ги има по делото в жалбата,а не да ги принтирам отново?

Всъщност, за правилното изясняване на въпроса би било добре да посочите поради каква причина делото е било върнато на СРС, за да се разбере дали СГС, след като делото му бъде изпратено по обжалване, следва да се произнесе по първоначалната жалба или следва да бъде подавана "чисто нова". Да не би да е върнато делото на СРС за произнасяне по отношение на разноските по реда на чл. 248 ГПК?
guest1 написа:
empower написа:Мога ли да посоча,че копия от доказателствата са приложени вече от мен и когато

Може, но няма смисъл.
Пред въззивния съд се допускат само нови доказателства. Той може да разпита отново свидетелите и вещите лица, само ако намери за необходимо да ги изслуша непосредствено.

Обучението ти още не е приключило, млади падауане, гражданският процес е твърде могъщ в тъмната страна на силата, за да можеш да се изправиш сам срещу него.
bvoykov
Потребител

Назад към Взаимопомощ