начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Минимален адвокатски хонорар

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Минимален адвокатски хонорар

Мнениеот skarlet13 » 03 Фев 2024, 11:16

Здравейте.
Въпросът ми е във връзка с актуализирането на минималните адвокатски от ноември 2022 г. По дело, заведено преди влизането в сила на измененията в Наредбата за минимални адв. хонорари /09.11.2022 г./, как се определя минималния хонорар - по старата или по обновената наредба? Конкретният ми казус е, че по делото има направено възражение за прекомерност и като цяло съдията бърка в изчисленията си , обаче се чудя дали да повдигам въпроса, защото всъщност е взел под внимание новите мин.адв. хонорари и въпреки очевидните си грешки, сумата пО ме устройва... :D
skarlet13
Младши потребител

Re: Минимален адвокатски хонорар

Мнениеот advokatdg » 03 Фев 2024, 12:31

Вече никоя.
advokatdg
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Фев 2024, 19:17

Не е точно така.
Меродавна е правната уредба към момента на сключване на договора за правна помощ. Поне съдът така смята.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот skarlet13 » 07 Фев 2024, 22:49

kalahan2008, благодаря!
Аз също мисля така. Съдийката обаче е смятала по новата тарифа...
skarlet13
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ