начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Въпроси относно записване в частно училище без завършен 7 кл

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпроси относно записване в частно училище без завършен 7 кл

Мнениеот bbddd1 » 25 Мар 2024, 15:36

Здравейте,
Имам следния случай - детето ми учи в частно училище и беше прието с вътрешен изпит за записване след 7ми клас. Поискаха ни гаранционна такса, за да ни запазят мястото за 8ми клас, която платихме. Директорката ни беше казала, че децата ще бъдат записани в 8ми клас след завършен 7ми клас, т.е. след матурите, както е изискването по МОН. Така били посъветвани от техните юристи, и съответно не можели да ни искат предварително такси за обучение за следващата година. Още повече, че все още тече прием и за външни какдидати. В последствие ни поискаха да се запишем и да платим 1/4 от таксата за следващата година до 22 Март 24г, и ако не се запишем според техните наредби си губим мястото и гаранционната вноска. Като са уточнили, че това не важи за НОВИ ученици. Законно ли е да ни изискват плащане за предварително записване ( при полжение, че сме платили гаранционна такса) преди да имаме удостоверение за завършен 7ми клас и да платим такса, за все още незапочнала учебна година? И има ли някакъв начин да се защитим като си запазим мястото?

Благодаря,
bbddd1
Нов потребител

Назад към Общи дискусии