начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отпуск по майчинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отпуск по майчинство

Мнениеот донна2 » 03 Фев 2005, 16:34

: Отпуск по майчинство
Автор: донна2 (---.svilosa.bg)
Дата: 03-02-05 15:31

Отпуск ползат лицата в трудово или служебно правоотношение САМООСИГУРЯВАЩИТЕ се лица не се уреждат нито от КТ нито ЗДСл.

този беше за една друга тема обърках ги вече моля откривайте си нови теми че стана попара
в тая няма да влизам вече
донна2

Мнениеот miroslawa » 03 Фев 2005, 16:41

Аз не съм самоосигуряваща се, а на трудов договор във фирмата на брат ми. Казали са му, че може да изтегли майчинството само за три месеца назад.
miroslawa

Мнениеот донна2 » 03 Фев 2005, 23:07

ами подайте я тая информация ,но много дълго се е забавило майчинството , ако има някакъв проблем питайте НОИ , ако грешката е при тях ще я оправят ,но ако не е там............кофти че сте излязли в майчинство от фирма на близък роднина но .....и аз не мога да ви отговоря без да знам в детайли какво е ставало кое кога е внасяно и т.н.
донна2

Мнениеот bilia » 04 Фев 2005, 00:39

здравейте!
Майчинството признава ли се за юридически стаж?
bilia
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 04 Фев 2005, 00:43

ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА ОСИГУРИТЕЛЕН СЕ ПРИЗНАВА ,НО ЗА ЮРИДИЧЕСКИ Е АКО РАБОТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЙЧИНСТВОТО ........боже голям хаос сега ще лягам утре може би ще помисля
донна2

Мнениеот донна2 » 04 Фев 2005, 01:08

и все пак
ако си в служебно или трудово правоотношение и работиш дадена професия за която се изискват юридическо образование и правоспособност,си в отпуск за отглеждане на дете след като ти е дадено правото на отпуск то би следвало да се зачете ,а ако си адвокат също защото ще си самоосигуряваща се и ако си осигурена за този риск имаш право да получиш обезщетение за отглеждане на дете до 2г.
донна2

Мнениеот bilia » 04 Фев 2005, 01:32

Трудно влязох в системата,за да ти благодаря за бързия отговор.Работя по трудово правоотношение и съм в отпуск за отглеждане на дете и сщо смятам,че би следвало да се зачита.Между другото,Донна2,много компетентни отговори даваш,какво работиш?
bilia
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 04 Фев 2005, 09:11

юрисконсулт съм
донна2

Мнениеот Alis » 04 Фев 2005, 23:13

Здравейте!
Размера на майчинството е променен от януари 2005г. на 130 лв., а здравните осигуровки от работодателя ли се плащат още или има промяна.
Благодаря!
Alis

Мнениеот донна2 » 05 Фев 2005, 00:41

Вие сте в трудово правоотношение .
За лицата, получаващи обезщетения за временна неработоспособност поради болест, бременност и раждане и за отглеждане на дете - размерът на обезщетението; вноските са за сметка на работодателя или ведомството и са равни на дължимата от него част от вноската, като се внасят при изплащане на обезщетенията; в същия размер е осигурителната вноска за лицата, които се осигуряват само за своя сметка, като вноските се внасят до 10-о число на месеца, следващ този, за който се отнасят;

нормативна база чл.40 ал.1 т.5 ЗЗО
донна2

Предишна

Назад към Семейни казуси