начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

При развод по чл. 100 СК може ли само с адвокати ???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

При развод по чл. 100 СК може ли само с адвокати ???

Мнениеот младежа » 14 Дек 2004, 15:12

Колеги,отдавна не съм водил бракоразводни дела, затова питам :
-Може ли адвокат да представи споразумението по чл. 100 СК / нотариално заверено и от двамата / респективно / с две отделни нотариални заверки на всеки подпис?
Защо питам? Жената живее в Малко Търново , а мъжът във Видин? И двамата са съгласни да се разведът , нима три пъти ще се явяват ЛИЧНО пред съда?
Има ли по-голяма тъпня? За какво са адвокатите в процеса ?
младежа

Re: При развод по чл. 100 СК може ли само с адвокати ???

Мнениеот 444 » 14 Дек 2004, 15:15

Ami, ne moje, 6toto procedurata si e takva, 6ibana.... tam onezi zasedania za sdobriavane i pomiriavane...da umre6... latino serial...
444

Мнениеот Иван » 15 Дек 2004, 17:02

Все пак 258 ал.6 ТПК дава възможност да не се провежда помирително заседание. В този смисъл смятам може да се извърши заобикаляне на закона по 99 ал.3 СК. Явно е обаче, че в процедура по чл.100 СК, респ. по чл.259а-в ГПК закона изисква лично участие на съпрузите.
Иван

Мнениеот Морски » 15 Дек 2004, 17:14

Боже, стана ми ужасно смешно, защото някога, като кажа на моето момче, че имаме нужда от почивка и е време да го направим /да отидем на такава/, той винаги ми отговаря, че е съгласен, но само при условие, че аз ще бъда в Малко Търново, а пък той - във Видин. Извинете ме, че се намесвам, не съм юрист, но ми е много интересно да бъда във Вашата компания! И ако ми разрешите да изкажа мнение /житейско и с чувство за хумор/ - ама, хора, те са си разведени геофизически!!!
Морски

Мнениеот младежа » 15 Дек 2004, 17:17

Сега си спомних,че съм го правил и с пълномощни.
Мъжът в Америка,жената във Франция и ...ги разведох в София ...........съдийката доста се муси, но пълномощните си бяха супер / изрични,подробни,заверени,апостил или нещо подобно беше тогава./
Лошото беше,че искаше да и доказвам въпреки това ДКРБ/дълбокото и трайно разтройство на брака/ . Така , че поднамерих едих свидетел / който не ги и познаваше страните ,ама каза че много се карали,били и не могат да живеят заедно/ и готово. Бяха ми много,много,мнхого благодарни хорицата !!!!
младежа

Мнениеот alexander_tonev » 15 Дек 2004, 17:19

Lele, lele... tuk neshto namirisva na narushenie na "obshtestveniq red" vav vrazka sas semeinite pravootnosheniq s mejdunaroden element...
alexander_tonev

Мнениеот младежа » 23 Дек 2004, 12:21

Колеги, май стигам до убеждението,че по чл. 100 СК ще трябва и ..........лично явяване на страните , но ако го подам иска по чл. 99 и после приложа чл.99 ал. 3 СК ...тогава ще мога и само с пълномощни....
Но мога ли да представлявам и двете страни ???
младежа

Мнениеот jurisscop » 23 Дек 2004, 12:35

E не стана ли много, чак пък и двамата?!
jurisscop
Младши потребител

Мнениеот Гери » 23 Дек 2004, 12:39

Колеги не знам, зависи до състава, ей сега на 21-ви ми мина едно с.з. бяхме само с колегата и двмата с нотариално заверени пълномощни и съда прекрати брака, и двамата представихме доказателства, че доверителите ни не могат да се явят лично + декларации, че са съгласни с подписаното от нас споразумение и желаят брака да бъде прекратен по взаимно съгласие.
Мислех, че ще ни задължът поне единия да се яви, но нейсе, на съдията така му беше Коледно, че каза, абе айде от мен да мине... и ги разведе точно за 7 дни.
Гери

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 24 Дек 2004, 10:33

Предполагам че пълномощното изрично е включвало и представителство и поддържане на иска и в помирително заседание и т.н., доколкото знам дали съдията ще допусне неявяването им е по-скоро въпрос на това какво точно пише в пълномощното, поне имах такова дело - бяха единия в САЩ, другия в западна Европа (но взеха че се отказаха да се развеждат и не можах да го проверя на практика) и колкото и по-възрастни колеги да попитах горе долу такъв отговор получих (доколкото си спомням - беше преди 2-3 години все пак)
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот rossa » 24 Дек 2004, 13:01

колеги адвокати, старайте се да пишете поне без правописни грешки , че сте за резилмладежа написа:

> Сега си спомних,че съм го правил и с пълномощни.
> Мъжът в Америка,жената във Франция и ...ги разведох в София
> ...........съдийката доста се муси, но пълномощните си бяха
> супер / изрични,подробни,заверени,апостил или нещо подобно
> беше тогава./
> Лошото беше,че искаше да и доказвам въпреки това
> ДКРБ/дълбокото и трайно разтройство на брака/ . Така , че
> поднамерих едих свидетел / който не ги и познаваше страните
> ,ама каза че много се карали,били и не могат да живеят заедно/
> и готово. Бяха ми много,много,мнхого благодарни хорицата !!!!
rossa
Младши потребител

Мнениеот desi_27 » 07 Яну 2005, 12:44

Абе хора,въобще водили ли сте брачни дела? Прочетете си внимателно СК и ГПК
desi_27

Мнениеот адв. » 07 Яну 2005, 17:21

Преди пет месеца защитавах ответника, който бе в чужбина , а също и ищеца бе в чужбина. По този повод се порових в решения на ВКС/ ВС/ ,където има подобни казуси. Специално по моето дело решението бе развод.
адв.

Назад към Семейни казуси