- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Re: издръжка
да си наемете адвокат, ако искате да са защитени интересите ви
- rossa
- Младши потребител
и все пак не рзбрах как се определя размера на издръжката.
- nelsi
- Младши потребител
От така зададения въпрос не става ясно колко деца имате, на колко са години, какъв размер за издръжка предлага съпруга Ви, на каква фаза е делото и т.н. за да получите точен отговор.
- Здравка
детето е едно и за двамата нямаме други бракове на 2 годинки е в процес на развод сме но не можем да се спорузомеем за издръжката. Бащата го осигуряват на 350 лв и има процент от продажби нямаме собствено жилище.
- nelsi
- Младши потребител
мога ли да пледирам за 100 лвЗдравка написа:
> От така зададения въпрос не става ясно колко деца имате, на
> колко са години, какъв размер за издръжка предлага съпруга Ви,
> на каква фаза е делото и т.н. за да получите точен отговор.
> От така зададения въпрос не става ясно колко деца имате, на
> колко са години, какъв размер за издръжка предлага съпруга Ви,
> на каква фаза е делото и т.н. за да получите точен отговор.
- nelsi
- Младши потребител
това 350 лв на който го осигуряват минималния осигурителен праг за съответната професия ли е или заплатата е по-голяма от осигурителния праг
друг вариант по-ниска заплата ,но по-висок осигурителен праг
друг вариант по-ниска заплата ,но по-висок осигурителен праг
- донна2
мисля че минималния праг реалната е другадонна2 написа:
> това 350 лв на който го осигуряват минималния осигурителен праг
> за съответната професия ли е или заплатата е по-голяма от
> осигурителния праг
>
> друг вариант по-ниска заплата ,но по-висок осигурителен праг
> това 350 лв на който го осигуряват минималния осигурителен праг
> за съответната професия ли е или заплатата е по-голяма от
> осигурителния праг
>
> друг вариант по-ниска заплата ,но по-висок осигурителен праг
- nelsi
- Младши потребител
инжинер продажби е в гръцка фирма не знам точно колко му е мин осг праг
- nelsi
- Младши потребител
Не стана ясно какъв размер на издръжката за детето предлага съпруга Ви.
За две годишно дете при такъв размер на дохода на съпруга Ви едва ли съда ще Ви присъди издръжка 100 лв. ако делото се води по чл.99 ал.1 от СК т.е. по вина. Максималния размер за издръжка който съдът би присъдил на детето с оглед възспрастта и нуждите му би могъл да бъде около 70 лв., но зависи какви са и Вашите доходи, както и дали той притежава недвижимо имущество или други източници на доходи.
За две годишно дете при такъв размер на дохода на съпруга Ви едва ли съда ще Ви присъди издръжка 100 лв. ако делото се води по чл.99 ал.1 от СК т.е. по вина. Максималния размер за издръжка който съдът би присъдил на детето с оглед възспрастта и нуждите му би могъл да бъде около 70 лв., но зависи какви са и Вашите доходи, както и дали той притежава недвижимо имущество или други източници на доходи.
- Здравка
Доходите ми са 171 лвева без одръжки на месец а се надявам да се взема и в предвид това, че живея под наем. Ако наистина са такива законите малко съм разочарована те толерират мъжете и ги насърчават да си изоставят семействата. И аз бих постъпила може би по същият начин ако съм мъж , осиг си спокойствие само срещу 70 лв на месец имаш дете и някой ти го гледа без ангажименти, без претиснения а в същото време с наследник СУПЕР.
- nelsi
- Младши потребител
Да той предлага 70 лева явно така са го посаветвали
- nelsi
- Младши потребител
не той няма нищо дори и мобилен тел на нег име
монго е жалко
монго е жалко
- nelsi
- Младши потребител
детето ми е на 7 год.Баща му работи в Германия и се осигурява на 1500 лв.За къква издръжка мога да претендирам.
- светла
Уважаема госпожо, размера на издръжката е в размер до 60 % от минималната работна заплата за страната. Тоест на този етап повече от 72 лв не можете да получите. Но размера на издръжката се определя от съда. Той може да определи и по-малка издръжка да получите. Така че 70 лв е много добра издръжка. Съжалявам че нямате доходи и живеето под наем, но законът толкова позволява в нашата страна. Надявам се че съм ви помогнала. Късмет ви желая.
- geryvesy
- Младши потребител
Приемете издръжката от 70 лева. Повярвайте, съда в изключителни случаи присъжда по-големи суми. Колежката е права. Послушайте я!!!
- plamen1
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|