начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

подялба при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба при развод

Мнениеот Lil » 26 Яну 2005, 09:23

В момента тече разводът ми. По стечение на обстоятелствата решихме със съпруга ми да останем заедно, но за да не минаваме отново през ада (евентуално) решихме да не прекратяваме развода. Нямаме деца. Имаме семейно жилище и движими вещи. Принципно може ли да се споразумеем- имам предвид законово на общо ползване на апартамента и на обща собственост върху него, но не 1/2- 1/2, а друго съотношение1/3- 2/3? Благодаря.
Lil

Re: подялба при развод

Мнениеот пепи - шумен » 26 Яну 2005, 16:06

Здравей Лил, жалко че сте стигнали до това положение,доколкото вие сте семеейна т.е. не сте се развели със съпругът ви,относно апартаментът който
е придобит по време на брака важи правилото за семейната съпружествена
общност,ТАЗИ ОБЩНОСТ е НЕДЕЛИМА ,следовотелно при никакви квоти преди
официално да се разведете може да бъде извършена законна подялба.
пепи - шумен

Мнениеот гала » 26 Яну 2005, 16:09

Да няма как да се договаряте ако няма развод за разпределение на имуществото СИО .
гала

Мнениеот Lil » 26 Яну 2005, 16:10

Имам предвид в споразумението за развод да се запише така.
Lil

Мнениеот пепи - Шумен » 26 Яну 2005, 20:30

Първо се развеждаш и след това отделно се завежда друго дело за подялба,кято може да завърши със съдебно споразумение/спогодба/ ,ако нямате претенции
един към друг.
пепи - Шумен

Мнениеот Lil » 27 Яну 2005, 09:34

Благодаря!
Lil

Мнениеот badu » 27 Яну 2005, 17:06

deloto za razwod moje da se transformira w ohranitelno proizwodsteo - razwod po wzaimno syglasie w koeto mojete da predstawite sporazumenieto za podqlba na obshtoto imushtestwo.Syda shte go odobri i nqma da imate nujda ot wtoro delo za delba.Towa si e moe mnenie
badu

Мнениеот enigma » 27 Яну 2005, 17:30

И много правилно мнение ми се струва пък на мене!
enigma

Мнениеот Lil » 28 Яну 2005, 11:14

Благодаря. Това имам предвид но ме притеснява (законово) дали ще може съотношението да е така както ние искаме, а не 1/2 на 1/2.
Lil

Мнениеот enigma » 29 Яну 2005, 04:30

След като Вие като спорещи сте изрично съгласни на това съотношение, съда само потвърждава спогодбата.
enigma

Мнениеот Lil » 07 Фев 2005, 15:50

благодаря и на теб
Lil

Назад към Семейни казуси