начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

kakvi dokumenti mi trjabvat,za da izveda sina mi ot bg?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

kakvi dokumenti mi trjabvat,za da izveda sina mi ot bg?

Мнениеот frau_toscheff » 06 Фев 2005, 17:33

zdraveite! iskam da popitam ne6to. biv6ia mi muj e v italia nelegalno ve4e 2 godini i ne moje da se vurne v bg,sina mi e daden na nego v suda,no sled dulgi pregovori biv6ia mi muj se suglasi da pusne sina ni da jivee s men v schweizaria. sega pitam kakvi to4no dokumenti e neobhodimo da mi podpi6e biv6ia mi,kude da stane tova (toi ne moje da napusne italia) i kude da mi gi izprati? iskam nai-kusno ljatoto sina mi da bude v schweizaria...koga da zadeistvam biv6ia mi da zapo4ne s dokumentite? blagodarja.
frau_toscheff

Re: kakvi dokumenti mi trjabvat,za da izveda sina mi ot bg?

Мнениеот галина » 06 Фев 2005, 18:04

Доколкото разбирам синът ви е непълнолетен.Искате той да дойде при вас.На първо място трябва да се снаабди със задграничен паспорт,но тъй като той е непълнолетен,то трябва и двамата родители да заявят това писмено и лично пред сектор"Паспорти и визи" към съответното РДВР.Но дори и с паспорт,той не може да напусне границата,без съгласието отново на двамата родители и то заверено нотариално. А след като живеете в Швейцария,най-добре се обърнете към тамошен адвокат,за да може той по-подлобно да ви запознае с възможността синът ви да пребивава без проблем.Това е! Надявам се,че поне малко ще съм ви от полза, пък и други колеги ще се включат,за да допълнят още нещо,което аз съм пропуснала.
галина

Мнениеот sos sos » 06 Фев 2005, 18:58

За да напусне страната детето трябва да получи разрешение от родителите си да пътува.
Вашият бивш съпруг трябва да подпише декларация, че е съгласен детето да пътува в чужбина, като се посочи с кого ще пътува и за какъв период - периодътможе и да е по-дълъг.
Декларацията трябва да бъде заверена пред нотариус. Тъй като той е в Италия - декларацията трябва да е заверена от българскотоконсулство, след коетода ви ви я изпрати, за да я ползвате.
sos sos

Мнениеот frau_toscheff » 06 Фев 2005, 21:55

sina mi e na 6 godini. za zadgrani4nia pasport i pulnomo6tnoto da go izveda ot bg znam,no problema e,4e biv6ia mi muj e absolutno nevuzmojno da se pojavi v bg! ne moje li4no da ide v rdvr-to! stava li samo da mi izprati tezi dokumenti,koito 6te napravi v na6eto posolstvo v italia? a s tuka6nite vlasti njamam problem,za6toto sum omujena za schweizarski grajdanin i ve4e sme predupredili v poliziata,4e imam sin,koito moje da doide tuk i te kazaha,4e njama problem:)
frau_toscheff

Мнениеот frau_toscheff » 06 Фев 2005, 21:58

da mersi mnogo:) a perioda,v koito mi razre6ava da patuvam sus sina mi moje li da e naprimer 10 god? za6toto az iskam da u4i i jivee tuk s men za postojanno. daje az posle 6te zaveda delo za prehvurljane na rod. prava razbira se,no da ne mi razre6i samo za mesezi,4e tova hi4 ne me ustroiva! 6te go zapi6a na u4ili6te tuk.
frau_toscheff

Мнениеот нина » 01 Мар 2005, 05:18

Просто напишете в декларацията, че е безсрочна. Имай в предвид обаче, че той може винаги да я отмени!
Типодписваш в Бг. консулство или представителство в Швейцария декалрация за сина ти - че може да пътува. Мъжа ти прави същото в Италия и ги пращате на..... някой в България. Този някой трябва също така да има заверено пълномошно от двама ви да ви представлява пред МВР за издаване на задграничен паспорт на детето както и да има право да получи този паспорт от името на детето. Малко е сложно и тромаво но не е невъзможно. За да успееш за лятото по-добре започни още сега.
Желая ти успех
нина

Мнениеот danni » 17 Апр 2005, 09:44

Za izdavane na zadgranichen pasport vi trjabva deklaracija, podpisana ot bashtata i zaverena v konsulstvoto na BG v Italia, che e suglasen da se izdade pasport. Za napuskane na stranata sushto vi trjabva deklaracija, v kojato e dobre da pososchi izrichno, che e suglasen deteto da zhivee pri vas i che deklaracijata e bezsrochna i vazhi do ottegljaneto i. Shto se otnasja do Shveicarija, tam trjabva da proverite, mozhe bi v uchilishteto, kudeto shte zapisvate deteto kakvi dokumenti sa neobhodimi, za da mozhe da prebivava v Shveicarija i da hodi na uchilishte. Tova znam ot lichen opit. Veche vtora godina sum v chuzhbina, ako ima neshto novo, mozhe njakoj da dopulni.
danni
Младши потребител

Назад към Семейни казуси