- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отхвърлен иск за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
отхвърлен иск за развод
моля да ми помогнете. районен съд е отхвърлил иска ми за развод, поради това че не бил доказан. даден ми е срок да го обжалвам пред окръжен съд. Когато ходихме на заседанията, съдията не каза че трябва да заведем свидетели, които да установят дълбокото разстроиство на брака, още повече че със съпругът ми казахме че не желаем съда да се произнася по въпроса с вината. Въпросът ми е какво да обжалвам сега и мога ли пред окръжен съд да заведа свидетели, които да кажат че брака ни е разстроен.
- станимира
Re: отхвърлен иск за развод
Госпожо, може да поискате свидетели и пред Втората инстанция, като това става с Въззивната жалба.
Но явно сте се явявали без адвокат и смятам, че сега е моментът да бъде поправена тази грешка.
Но явно сте се явявали без адвокат и смятам, че сега е моментът да бъде поправена тази грешка.
- 4545
по възможно най-бързия начин си намерете адвокат, запознайте го с решението и исковата молба, за да Ви напише свястна жалба и да не пропуснете възможността да прекратите брака си по този ред, по който сте започнали
- +
молбата си я писах аз- все пак съм средноинтелигентен човек. нямам възможност за адвокат -имам две деца и е малко сложно. Значи това че не съм завела свидетел и не съм представила епикриза за заболяване на мъжът ми - защото това е основанието ми да искам развод, мога да го направя сега в окръжния съд. Тоест сега мога да си докажа това което съм писала в молбата си . Пустия му съдия само ни пита ще ангажираме ли доказателства установяващи вината и ние след като не търсихме вина, казахме - не. а сега, не ми било доказано разстроството. какво разстроиство, щом имаме споразумение. Но основно ме интересува дали мога да доказвам със свидетели и документи в окръжен съд, това което не съм доказала в районен
- станимира
Мила госпожо,ако бяхте се обърнали от самото начало към адвокат,нямаше да се стигне до тук,т.е он-лайн да търсите съвет.Повярвайте ми и във втората инстанция няма да бъде по-различно,ако не се обърнете към адвокат.
- галина
ако всеки, който се счита за средноинтелигентен мисли , че може да се оправи с юридическите си проблеми без юрист, тежко му и горко. ще му излезе солено!
- 3345
Госпожо ,след като сте средноинтелегентна и сте си написала исковата молба сама ,за което аз съм сигурна ,че не е така /най-многото да сте я преписали или някой колега незавършил или нямащ си понятие от материята ви е написал / ,би следвало сама да си организирате защитата пред втората инстанция .
Едно дело за развод ,колкото и просто да изглежда на пръв поглед не е така.
Затова като средно интелегентна сега би следвало да се оправите сама .
Много пъти съм помагала ,но някои хора просто не си знаят мярката и границата .
Едно дело за развод ,колкото и просто да изглежда на пръв поглед не е така.
Затова като средно интелегентна сега би следвало да се оправите сама .
Много пъти съм помагала ,но някои хора просто не си знаят мярката и границата .
- donna
- Старши потребител
не разбирам какво толкова ви дразни факта че съм написала исковата си молба сама. Самата молба си е много хубаво написана, просто не съм знаела, пък и няма откъде да знам, че когато кажем че няма да търсим вина, трябва да заведа и свидетел. Е това е проблема, а не че исковата ми молба е написана неправилно. Още повече че мъжът ми беше съгласен с написаното и фактически ние нямахме спор по което и да е обстоятелство в молбата и ми се струва нелогично когато няма спор да доказваме разстроиството със свидетели. Той също заяви че желае развод. Споразумяхме се, съда одобри споразумението, разпита и двете деца къде искат да живеят и т.н. Нищо не показваше че няма да ни разведът.
- станимира
Основанието за развод е тежкото и непоправимо разстройство на брака (не заболяванията на мъжа Ви - това е обстоятелството, което води до разтройството) - ето това трябва да докажете или да кажете, че двете страни са съгласни, че има такова и ответникът не оспорва този факт. Спорът относно вината е съвсем друг.
- enigma
Разбирам ви напълно / един развод е твърде неприятно събитие за всяко семейство / , но колегите са прави : НЕ Е ТОЛКОВО ПРОСТО ДА Е ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ САМА ПРЕД СЪДА , а както ставо ясно така е направил и съпруга ви .
Факт че не сте се справили е това , че търсите консултация във форума .
И разберете това 4е ние ще ви дадеме някакъв съвет не значи че пак няма нещо да се обърка в съдебната зала .
А що се отнася до това , че сте интелигентна и можете да пишете молби /НЕ Е МНОГО УДАЧНО МОЛЕЙКИ ЗА ПОМОЩ ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА ИЗЯВЛЯНИЯ / , ние не учим 6 години как се пише. И аз подобно на колегите се дразня като се говори така . Сигурно можете и да четете - тогава прочетете Семейния кодекс и Гражданско- процесуалния кодекс .
Факт че не сте се справили е това , че търсите консултация във форума .
И разберете това 4е ние ще ви дадеме някакъв съвет не значи че пак няма нещо да се обърка в съдебната зала .
А що се отнася до това , че сте интелигентна и можете да пишете молби /НЕ Е МНОГО УДАЧНО МОЛЕЙКИ ЗА ПОМОЩ ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА ИЗЯВЛЯНИЯ / , ние не учим 6 години как се пише. И аз подобно на колегите се дразня като се говори така . Сигурно можете и да четете - тогава прочетете Семейния кодекс и Гражданско- процесуалния кодекс .
- гала
Това ми е пределно ясно. Всеки трябва да се занимава с това което разбира. Знам че ни ми е работа да се правя на адвокат, знам че вие за това сте учели толкова време, както вие също не разбирате как се прави сирене, например. Но кажете ми, от 8 години той е болен и не работи, имам две деца учуници, плащах му всички лекарства, който са доста скъпи и като отидох на адвокат ми поиска 250 лева. Е, просто не мога да ги отделя тия пари. Нямаме спор, нямаме имущество, нищо не делим - нито движима, нито недвижимо, нищо... Единствената причина за да не се разведа по взаймно съгласие е че той ту е съгласен ту не е съгласен и така. Какво да направя, да си остана вечно женена и до продължа да се мъча. Разберете и вие, не съм тръгнала да си пиша сама молбата щото се мисля за велика, а защото не мога да си позволя да ползвам услугите на някой ваш колега.
- станимира
Добре , разбрах ви и моля да ме извините да отношението . Кажете сега с какво да помогнем ?
Значи да не изтървете срка за обжалване .
Намерете близък приятел / семееен / или роднина за да свидетелства във ваша полза .
В молбата да не пропуснете да искате да се промени и фамилията ви .
Ами издръжка ще искате ли ?
Значи да не изтървете срка за обжалване .
Намерете близък приятел / семееен / или роднина за да свидетелства във ваша полза .
В молбата да не пропуснете да искате да се промени и фамилията ви .
Ами издръжка ще искате ли ?
- гала
Да поискала съм смяна нна името, издръжка, семейното жилище си остава мое, бащата ще вижда два пъти децата и всичко това го написахме във споразумението. съда го прие, одобри, разпита децата и т.н. Но ми отхвърля иска като недоказан по основателност - така пише в решението, защото не съм ангажирала гласни и писмени доказателства и не могъл да се убеди че брака е непоправимо разстроен. Сега трябва да обжалвам но не съм съвсем на ясно какво точно. Защото грешката че не съм предствавила документ или не съм завела свидетел си е моя. Но и съдията въобще нищо не ни пита, защо искам да се развеждам, ще докажа ли това мое твърдение с нещо и т.н. Само дали поддържам молбата си и това е.
- мери
Значи : във вазивната жалба е важно да пищете дали обжалвате цялото решение или отделни негови части .
НАПРАВО Е НЕВЪЗМОЖНО ТАКА БЕЗ ДОРИ ДА СЪМ ГО ПРОЧЕЛА , но ..............
Най - важното тук е -има ли нови доказателства :
- на първа инстанция какво сте приложили като доказателства : медицинското на съпруга ви прието ли беше като доказателство .Ако не можете тук да го предложите - като можете да го изтъкнете и като обсотоятелство което му пречи да изпълнява семейните сис задължения .
- задължително свидетел / поне един / .
Основанието за развод е :'' Развод поради расзтройство на брака ''
Чл. 99. (1) Всеки от съпрузите може да иска развод, когато бракът е дълбоко и непоправимо разстроен.
(2) С решението за допускане на развода съдът служебно се произнася и относно вината за разстройството на брака освен ако разстройството се дължи на обективни причини, които не могат да се вменят във вина на съпрузите.
(3) Съдът не се произнася относно вината за разстройството на брака, ако съпрузите заявят това и изложат своето споразумение, относно упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно имуществените отношения, ползуването на семейното жилище, издръжката между тях и фамилното име.
(4) Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът.
Така и не можах да разбера , развода по взаимно съгласие ли ще или ще се търси вина . На основание на кой член сте написали исковата си молба .
НАПРАВО Е НЕВЪЗМОЖНО ТАКА БЕЗ ДОРИ ДА СЪМ ГО ПРОЧЕЛА , но ..............
Най - важното тук е -има ли нови доказателства :
- на първа инстанция какво сте приложили като доказателства : медицинското на съпруга ви прието ли беше като доказателство .Ако не можете тук да го предложите - като можете да го изтъкнете и като обсотоятелство което му пречи да изпълнява семейните сис задължения .
- задължително свидетел / поне един / .
Основанието за развод е :'' Развод поради расзтройство на брака ''
Чл. 99. (1) Всеки от съпрузите може да иска развод, когато бракът е дълбоко и непоправимо разстроен.
(2) С решението за допускане на развода съдът служебно се произнася и относно вината за разстройството на брака освен ако разстройството се дължи на обективни причини, които не могат да се вменят във вина на съпрузите.
(3) Съдът не се произнася относно вината за разстройството на брака, ако съпрузите заявят това и изложат своето споразумение, относно упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно имуществените отношения, ползуването на семейното жилище, издръжката между тях и фамилното име.
(4) Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът.
Така и не можах да разбера , развода по взаимно съгласие ли ще или ще се търси вина . На основание на кой член сте написали исковата си молба .
- гала
иска е на основание чл.99. Но на второто заседание заявихме че не желаем да търсим вина и делото в тази част е прекратено. представихме споразумение и съда го прие. Освен акт за раждане, акт за брак нищо друго не съм представяла. Ходих при докторката но тя ми каза ако съда поиска ще ти дам медицинско заключение. утре ще ходя пак да искам . В решението пише така - Отхвърля предявения иск от.... като недоказан по основание. А по-горе пишеше че не съм ангажирала никакви гласни или писмени доказателства, които да мотивират съда че е настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака. И че това че не све търсили вина не било основание да не доказвам дълбокото разстроиство. Исковота ми молба най-вече се базираше на заболяването му и че това му пречи да изпълнява задълженията си към семейството и децата и че от 1 месец /тогава/ не живеем заедно.
- станимира
Значи основанието на молбата е чл. 99 ал.1 и ал. 3 от СК .
Вазвното обжалване ще е на основание чл.196 от ГПК
Приемам че ще обжалвате цялото решение . Така е по добре защото ако съда отмени рещението ще реши делото по същество .
Медицинско настоявайте да ви се издаде за съпруга ви , защото това ще е ваше доказателство . Ако на вас не иска да го даде лекарката , на него не може да му откаже да му издаде. Вие нямата ли някакви експетризи , иследвания или нещо / от какво точно е болен / - инвалидност има ли , психиатрични заключения Каквото и да е -ЩЕ В ТРЯБВА .
Далбокото разтройство се доказва така : Не се разбирате / свъдетелски показания / , той не може да работи / не осигурява пари за издръжката на семейството - документ че не работи или нещо подобно . Това че не живеете заедно също се доказва със свидетелски показания . Смяна на адресната регистрация също , например.
Вазвното обжалване ще е на основание чл.196 от ГПК
Приемам че ще обжалвате цялото решение . Така е по добре защото ако съда отмени рещението ще реши делото по същество .
Медицинско настоявайте да ви се издаде за съпруга ви , защото това ще е ваше доказателство . Ако на вас не иска да го даде лекарката , на него не може да му откаже да му издаде. Вие нямата ли някакви експетризи , иследвания или нещо / от какво точно е болен / - инвалидност има ли , психиатрични заключения Каквото и да е -ЩЕ В ТРЯБВА .
Далбокото разтройство се доказва така : Не се разбирате / свъдетелски показания / , той не може да работи / не осигурява пари за издръжката на семейството - документ че не работи или нещо подобно . Това че не живеете заедно също се доказва със свидетелски показания . Смяна на адресната регистрация също , например.
- гала
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|