- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отхвърлен иск за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: отхвърлен иск за развод
Какво се занимавате с тая? Човекът се разболял а тя иска да се развежда. Браво на съдията!!!
- Ч
просто тука не е така - доказването на разтройството на брака е изискване, което сте пропуснали.
Разводът не е желателен за законодателя и са поставени , макар и минимални пречки за безогледното развеждане на средноинтелигентни..
някой е помислил за децата Ви преди Вас..
Разводът не е желателен за законодателя и са поставени , макар и минимални пречки за безогледното развеждане на средноинтелигентни..
някой е помислил за децата Ви преди Вас..
- Ant
Разбираме Ви. Имайте в предвид, че 250 лв. не са много за тази работа.
Поискали са Ви жалостиво.
Опитайте да получите с молба до съда или местния Адвокатски съвет - служебен защитник.. възможно е , ако сте социално слаба. Както навсякъде.
Но, разберете и адвокатите.
Поискали са Ви жалостиво.
Опитайте да получите с молба до съда или местния Адвокатски съвет - служебен защитник.. възможно е , ако сте социално слаба. Както навсякъде.
Но, разберете и адвокатите.
- Ant
дори и само това, че вече не живеят заедно от няколко месеца е достатъчно за да обоснове разтройството, стига да няма друга банална причина и, да се докаже с поне един страничен (не член на семейството) свидетел , респ. адресни регистрации.
- Ant
ей Ч, молисе да не попаднеш на мое място. Не знам дали си мъж или жена. Това което съм направила за него, едва ли някоя друга жена е правила за мъжа си за цял живот. Знаеш ли че 10 години го гледам, купувам му скъпите хапчета, лишавам децата си от най-елементарни неща, за да купувам лекарствата на тати, който никага няма да се оправи.... Какво да направя, като му се оказа слаба психиката и превъртя от факта че 3 пъти го късат на семестриален изпит. Предложих му дом, любов, родих му деца, през цялото време работех, гледах децата, без капка чужда помощ защото мйка ми почина отдавна, а неговата точно като се оженихме, гледах и него, когато в 99% от времето беше напълно неадекватен. Е какво трябва да направя, да превъртя и аз и да оставя децата с двама луди и да няма кой да ги погледне......10 години живях с надеждата че нещо ще се промени. Дори и да имам вина за това че сега се развеждам, аз съм си я платила за всичките тия 10 години.
- станимира
Боже хора, как може така да се държите .Изобщо не беше нужно да ни се какзват такива подробности от личния живот на едно семейство .
Станимира мисля че постъпваш правилно . Не само 4е децата не редно да живеят в така стреда , но и ти трябва да се погрижиш за себе си .
Станимира мисля че постъпваш правилно . Не само 4е децата не редно да живеят в така стреда , но и ти трябва да се погрижиш за себе си .
- гала
Ч всекий си има право на личен живот , никой не е длъжен да бъде бавачка на някой друг. При една такава ситуация развода е най-разумното за всички .
- донна2
Разбира се , 4е е ужасно това което се е случило с този млад 4овек , но най - важни са децата . Не трябва да са в такава среда ..............
И да се върнем на осоновния въпрос : ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО МУ , издадени ви от ''Психото'' , да ги използвате като доказателство .
И да се върнем на осоновния въпрос : ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО МУ , издадени ви от ''Психото'' , да ги използвате като доказателство .
- гала
ходих при лекуващата му лекарка, но тя не иска да ми издаде медицинско заключение. Казах й че ми е нужено защото са ми отхвърлили иска, тя каза да се разведем по взеймно съгласие. Но той не иска, или ако иска няма гаранция че след два дни ше е на същото мнение.Проблема е че не се води в психото на отчет, пак заради него, да не кажат хората че е регистриран там. ходихме през цялото време на частни прегледи, от 2-3 години хапчетата започнаха да ги изписват безплатно. имам протокол за безплатни лекарства на който пише диагнозата.Мого да намеря и свидетели и това е. В жалбата пак ли трябва да описвам всички тези неща дето съм ги пикала в исковата си молба или само да обжалвам цялото решение че е неправилно и да приложа този протокол и да напиша двама свидетели
- станимира
а на Ч. не това няма да реши неговия проблем, дори напротив, състоянието му може и да се влоши. Но той има близки, сестра която е омъжена и жив баща, които могат да се грижат за него. Всъщност той сега е добре изчаках да се стабилизира и тогава подадох молбата, да може сам да се оправя, пие си редовно хапчетата, ходи на работа и така. Така че не съм някой отврат, дори и сега продължавам да проявявам интерес, какво прави, дали си пие хапчетата и т.н.
- станимира
Поискайте от съда може още със жалбата,може и след като я подадете да ви издаде съдебно удостоверение ,с което да се снабдите с медицинските документи от лукуващия лекар относно психичното състояние на съпруга ви .
Държавната такса за това удостоверение е 2 лв.
Или другата възможност е да поискате съда служебно да ги изиска от лекуващия лекар документите .
Държавната такса за това удостоверение е 2 лв.
Или другата възможност е да поискате съда служебно да ги изиска от лекуващия лекар документите .
- донна2
Не бих искал да бъда съдия
Радвам се, че не станах съдия! - Особено в брачно. Наистина нямаше да мога да спя дълго.
Всеки има право да защити законните си интереси.
Всеки има право да защити законните си интереси.
- Ant
разбира се, че ще опишеш мотивите си, заедно с доказателствата, които ги подкрепят.
не бъркай твърдения с доказателства. не изчете ли дискусията по-горе?
след това ще приведеш доказателствата на съда - писмените, заедно с жалбата, свидетелит - на заседание..
купи си един ГПК за 3.50 лв...
не бъркай твърдения с доказателства. не изчете ли дискусията по-горе?
след това ще приведеш доказателствата на съда - писмените, заедно с жалбата, свидетелит - на заседание..
купи си един ГПК за 3.50 лв...
- Ant
Станимира не се сърди, но всеки учи за нещо, за да го работи и да получава пари.
Ако се беше допитала до адвокат, той щеше да ти обясни, че има вариант за развод по взаимно съгласие на основание чл. 100 от СК, тогава не е необходимо да се доказава вина и не се разпитват свидетели.
Но тъй като всички са над средноинтлигентни си пишат сами молбите или преписват от близки и приятелки. Всеки казус е различен.
Нали знаете онази приказка за Гарабед дето правил изследване на урината си, но да спести пари смесил и урината на жената си и дъщеря си, за да получи резултат и за тримата с едно плащане и каквно се получило - установило се, че Гарабед е бременен.
Ако се беше допитала до адвокат, той щеше да ти обясни, че има вариант за развод по взаимно съгласие на основание чл. 100 от СК, тогава не е необходимо да се доказава вина и не се разпитват свидетели.
Но тъй като всички са над средноинтлигентни си пишат сами молбите или преписват от близки и приятелки. Всеки казус е различен.
Нали знаете онази приказка за Гарабед дето правил изследване на урината си, но да спести пари смесил и урината на жената си и дъщеря си, за да получи резултат и за тримата с едно плащане и каквно се получило - установило се, че Гарабед е бременен.
- средноинтелигентен
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|