начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

блудство на бащата със собствения му син

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

блудство на бащата със собствения му син

Мнениеот Филчева » 10 Мар 2005, 11:54

Здравейте, бихте ли споделили своето виждане като хора и юристи по въпроса какви последствия може и трябва да има за бившия ми съпруг, направил такова злодеяние, което обаче до момента, естествено, не може да се докаже пред съда, защото е вероятно е извършено еднократно и единственият пряк свидетел е потърпевшото дете - в момента на 3 г. и 10 м. Защо законът е така устроен, че да защитава и толерира интересите на тези, които най-малко заслужават това? Позволете ми да отправя призив към всички любящи майки и изобщо хора със сърца в гърдите и разум в главите: Моля ви, правете разлика между необикновеното и невъзможното!!! Ако вашето дете най-неочаквано за самите вас разиграе ситуация и разкрие фрапиращи подробности, повярвайте му! Те не могат да плод на въображението му, колкото и развихрена фантазия да има! И не се старайте да премълчавате грозната случка, а го поощрете да си изкаже болката, да асимилира съзнателно, доколкото това е възможно на такава възраст, шока, стреса от преживяното! На мен и през ум не ми е минавало, че бившият ми съпруг, какъвто и да е бил - насилник, простак, грубиян, женомразец и прочее, - е чак до такава степен извратен. Но ето - случи се на моето дете... Майки, внимавайте и пазете децата си!!!
Филчева

Re: блудство на бащата със собствения му син

Мнениеот гала » 10 Мар 2005, 12:41

Боже , това наистина е ужасно . Не знам аз как бих постъпила на ваше място . Мисля си , че е трудна работа да го съдите , да не кажа невъзможна . По добре парите ги дайте са психолози за детето да не израстне като увреден човек .
А за това животно , бившия ви съпруг , знаете ли какво бих направила , бих ''помолила '' няколко '' приятели '' да му натрушат кокалите .
гала

Мнениеот селена » 10 Мар 2005, 13:32

Няма да е лошо.Даже е желателно доста сериозно да го потрошат и то на някои особени места....
селена

Мнениеот plprodanov » 10 Мар 2005, 15:01

Уважаема госпожо, има начини за доказването на такова престъпление. Дори и като еднократен акт. От гледна точка на наказателното производство Ви го казвам. И го твърдя с категоричност. Но при определени предпоставки от чисто фактическа страна. Защото едно е да коментираме казуса "граждански" и емоционално, съвсем друго е да ангажираме наказателната отговорност на едно лице по установения от закона ред, за конкретен наказателен състав. Саморазправата не е най - добрият изход в случея. Вие не сте длъжна да знаете как става доказването на такава престъпна дейност, всеки си "разбира от занаята". Хората ангажирани с тая дейност - също. Не е вярно, че закона защитава и толерира престъпната дейност. Но трябват опит, познания, за да има една ясна "клинична картина" на престъпното действие. И ние го правим. И смея да твърдя - справяме се!!!
plprodanov
Младши потребител

Мнениеот + » 10 Мар 2005, 15:22

Госпожо Филчева,
Разбираме, че сте афектирана и обезверена, но така не сте полезна на сина си. Вместо да вкарвате във форумите литературни апели към любящите майки, дръжте се като такава, без предварително да обяснявате нам кое е доказуемо и кое не. Първо - ако детето веднъж се е отпуснало да говори пред Вас, то може с помощ от Ваша страна да говори със специалисти. Веднага се обърнете към службата за закрила на детето по района Ви. Поискайте специална закрила, нека те говорят с детето или да Ви насочат към компетентен специалист. Детето Ви може да е "дете в риск" по смисъла на ЗЗД. Поискайте експертиза на детски психолог, психиатър и сексолог. Заключението може да Ви послужи да се снабдите с адм. заповед бащата да не може да се доближава до детето, а също и за бъдещо дело за лишаване от родителски права. Ако знаете какво искате, ще намерите начин да го получите. Още повече, че се касае за детето Ви. Простете, но вайкането по форуми и фактическото бездействие в този случай, може да постави Вас в ролята на престъпник по отношение психиката на детето и към обществото въобще. Ако не направите нищо, дали разбирате, че това рано или късно ще се повтори неясно в какъв вариант, от там последствията върху детето са неясни и опасни, то може да се превърне дори в престъпник - убиец, изнасилвач... Всичко е в ръцете Ви!
+

Мнениеот Huyami Ynako » 10 Мар 2005, 16:57

Po Printzip Bito I Ebano Ne se Vrushta,oba4e Gospodinut Be6e Prav 4e Bludstvoto se Dokazva...A i nyama da Vi izleze mnogo pari...taksite za protzesa nyama da gi plashtate vie......Ne slu6aite GALA
Huyami Ynako

Мнениеот haho » 12 Мар 2005, 01:25

здравейте!просто отидете и подайте жалба в полицията или районна прокуратура по местоизвършване на престъплението.казано честно едва ли ще се докаже съдейки по това,което споделяте,но знае ли човек какво може да излезе и дали по този начин няма да спасите други деца...а и каква е гаранцията,че този ваш бивш съпруг не у посягал вече и на други ?може би органите на полицията,ако имат тази информация,която вие може да им дадете биха могли да разкрият някое престъпление срещу "неизвестен извършител",който току-виж се оказал познатият на вас човек...аз лично не смятам,че това е изолиран случай.не е възможно баща да посегне на детето си инцидентно.вероятно всичко си има предистория,която дори е не подозирате!не чакайте,ами подайте жалба!
haho
Младши потребител

Мнениеот Luni » 14 Мар 2005, 13:36

tova che niamash preki dokazatelstva ne znachi che ne e dokazuemo.
napravetee tova koeto e napisal +-
Luni

Мнениеот nqkoj » 28 Мар 2005, 22:03

Госпожо Филчева, аз съм майка и напълно Ви разбирам, но "+" е абсолютно прав и мисля че това е правилният избор. Действайте! Пожелавам Ви успех
nqkoj

Назад към Семейни казуси