- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод и делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
развод и делба
Обръщам се към вас за помощ малко предварително, но ще съм много благодарна, ако някой ми отговори, поне да съм по-подготвена. Мисля, че ще можем да се разведем со кротце и со благо...., но имаме общ имот - жилище (по нотариален акт се води и на двамата). Той не желае да го продадем и поделим парите. Не желае и да плати половината... Всъщност, не желае да даде нищо. Иска да му прехвърля моята част. Нямаме деца. Няма основания да иска развод по вина. Вече направих глупост, като му прехвърлих моята част от съвмястния ни бизнес. Какво мога да направя, за да получа своята част ? Благодаря ви предварително.
- елизабет
Re: развод и делба
След постановяване на развода -факт,който ще породи прекратяване на семейната имуществена общност е необходимо подаване на молба за съдебна делба. СЪДЪТ ще постанови да се извърши публична продан тъй като имота е реално неделим и не може да се ползва без съществени преустройства. След извършване на проданта, всеки съделител ще получи своя дял.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Re: развод и делба
Това за развода е добре,т.е. че ще стане по цивилизован начин.Първо съдът трябва да допусне развода,т.е. с решение да го прекрати.След това следва да заведете дело за съдебна делба,щом като не можете да поделите жилището.Но в споразумението,така или иначе трябва да има точка,касаеща семейното жилище/в чий дял то ще бъде предоставено или върху кого ще бъде правото на ползване/.Та,след като съдът се произнесе по делбата,имота ще бъде изнесен на публична продан и ще се удовлетворите от парите.А що се касае до факта,че сте му прехвърлили своята част от бизнеса-ДА НЕ СТЕ ГО ПРАВИЛИ!
- галина
Към елизабет
Защо сте извършили тая глупост с прехвърлянето на бизнеса? Заплашвал ли Ви е или има нещо дуго? Или бизнесът е непечеливш?
- kari
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|