начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изгонване на бивш съпруг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгонване на бивш съпруг

Мнениеот anonimen » 16 Мар 2005, 11:24

Съпрузите са вече разведени.Жилището е собственост на съпругата.Възложено е на жената с оглед на отглеждането на двете им малолетни деца.Съпругът обае неиска да се изнесе от жилището и продължава да пие и да не полага грижи за семейството и децата си/което е и причината за развода/.
Как трябва да се процедира за да бъде изваден от имота?Благодаря за помоща предварително.
anonimen

Re: изгонване на бивш съпруг

Мнениеот галина » 16 Мар 2005, 21:38

С риск да бъда аругантна ще кажа-НАСИЛА! На първо място да смени бравата.
галина

Мнениеот monteskio. » 17 Мар 2005, 01:11

Според мен "Галина" ви дава лош съвет, поради което може да се въздаржите от извършването на това неправомерно действие.
Ето моето мнение.......На първо място, СЪДЪТ в решението си за прекратяване ан брака ( в случай ако не е псотигнато споразумение по чл. 99 ал. 3 или чл 101 СК ) урежда и отношенията относно ползването на семейното жилище. Въпреки развода, ако отношенията между вече бившите съпрузи са търпими и има възможност да се използва жилището от двамата без значителни преустройств, то съдът може и да е определил ползване и от двамата.Правя тези догатки тъй като не сте дали повече информация.Ако правораздавателният орган е определил ползването само на майката , то бившият съпруг непавомерно се ползва от жилището. В този смисъл може да подадете тъжба до районн прокуратура за това, че жилището е предоставено на нас, а бившият Ви мъж продължава да го използва чрез заплахи.

МОНТЕСКИО
monteskio.

Мнениеот monteskio. » 17 Мар 2005, 01:21

В допълнение н апо-горе написаното от мен...Неизпълнението на установеното му задължение за даване ан зидръжка, може да бъде преустановено посредством образуване на изпълнително дело за събиране на така дължимите парични суми.За целта е необходимо да представите препис от решението на првораздавателният орган постановил развода за да издаде изпълнителен лист. След сдобиванетоВи с този документ подавате молба до съдия-изпълнителя за принудително събиране на установеното како по основание така и по размер плащане.В случай, че длъжникът не изпълни задължението си за повече от два месеца, то за Вас се открива възможността да ангажирате наказателната му отговорност по чл. 183 НК.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот monteskio. » 17 Мар 2005, 01:31

Галина,
Написаното от Вас не звучи арОгантно.Най-малкото изглежда несериозно и то казано от юрист.......

МОНТЕСКИО
monteskio.

Мнениеот anonimen » 17 Мар 2005, 14:43

Уточнението което трябва да направя,че в решението изрично е записано,че жилището се предоставя на съпругата за отглеждане на децата.А и то си е нейно лично.
А Господина неиска да се изнесе защото няма къде да живее,което не е проблем на съпругата.Но това което е тревожното,е че бащата е пияница и тормоьи семейството си.Децата и майка им са принудени да излизат извън къщата и то в зимния сезон,докато той заспи или изтрезнее.
anonimen

Мнениеот anonimen » 17 Мар 2005, 14:47

Съгласна съм с Вас колега,но ме интересува дали мога да ангажирам съдия-изпълнител да го извади принудително от жилището?
anonimen

Мнениеот bedstwash » 29 Мар 2005, 16:34

Колеги дали може да се направи по новия закон срещу домашното насилие?
bedstwash

Мнениеот Kemi » 11 Май 2005, 17:45

Ne mislia,4e e uda4en-nia malkoto,4e tuk ve4e ne stava vupros za "SEMEEN PROBLEM":)))
Kemi

Мнениеот Гери » 11 Май 2005, 17:51

Ще ви дам друга идея – по закона за защита срещу домашното насилие. Може да се поиска, като мярка принудително извеждане от дома ви и забрана да ви доближава за срок до 1 год.
Гери

Мнениеот shveda » 13 Май 2005, 08:17

Снабдете се с изпълнителен лист срещу бившият съпруг, за това че съдът го осъжда да напусне жилището и образувайте изпълнително дело срещу него. Няма да Ви ковства кой знае колко като държавни такси. Успоредно с това може да подадете жалба и до Районна прокуратура. Но органът, който ще го изведе от имота е съдия-изпълнителят. Това е при условие, че съд. решение е влязло в сила, а ако все още делото е висящо, то трябва да изчакате решението на Окръжен съд, тъй като, ако е осъдитлно, подлежи на предварително изпълнение. Но да не Ви объквам с термини, обърнете се към някой колега. Успех!
shveda
Потребител

Мнениеот shveda » 13 Май 2005, 08:37

Забравих да кажа: не сменяйте бравата и не гонете бившият си съпруг на сама глава, преди съдия-изп. да Ви въведе във владение на имота, защото това е самоуправство по смисъла на НК.
shveda
Потребител

Мнениеот АД » 13 Май 2005, 13:03

прати го на почивка за една седмица и когато се върне - сменени брави
АД

Мнениеот bellami_ » 19 Май 2005, 23:24

Монтескьо, това, което си цитирал го пише в юридическите книжки, знам. Преди да решиш да ме оплюеш, ще ти кажа нещо: Остави си координатите на потърпевшата по случая и нека се свърже с теб. Съдействай и по твоя начин и след като изпълниш всичко пунктуално и буквално, напиши какво се е случило. Що се отнася до мен аз няма да съм изненадана.
Нищо.
...
Подкрепям "Галина". СМЕНЕТЕ БРАВАТА! Нищо, че не било сериозно и юридическо.
СМЕНЕТЕ БРАВАТА!!!
bellami_
Младши потребител

Мнениеот bellami_ » 19 Май 2005, 23:32

Шведе??
Какъв въвод бе, човек??? Съпругата си ЖИВЕЕ в СОБСТВЕНИЯ ИМОТ, който отгоре на всичко и е присъден???
Въвод в собствен имот???? Дори не е СИО, ако написаното по-горе е вярно.
bellami_
Младши потребител

Мнениеот shveda » 23 Май 2005, 21:57

Ами нали, трябва да се изведе съпруга от там. Поне в нашето село е така.
shveda
Потребител

Назад към Семейни казуси