- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Толелрира ли съда...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Толелрира ли съда...
Здравейте,имам следния проблем-мъжът ми ще подава искова молба за развод,НО за целта тегли 4ти кредит от държавата,като първият е за да си купи купи костюм с който да е кум,вторият -изплаща мобилен телефон,третият за да си купи МПС на името на инвалид и сега 4ти за развод.О`Кей,но аз работя като държавен служител живея в мое жилище което се принудих да даря на сестра си и пътувам често командировки в страната.Може ли този кредито зависим тип да претендира за родителските права над детето?А и на вс отгоре ме обвинява,че имам любовник!Нормално ли е да ми плаща малка издръжка като каже,че няма средства а дефакто изплаща заеми за глезотии!Това толерира ли се от съда-заеми за глупости,а малка издръжка за детето?Какво да правя,не иска споразумение относно издръжката?
- Замислена
Re: Толелрира ли съда...
Ако не греша,зададе долу-горе същия въпрос във форума и то специално за мпс-то,което се води на инвалид.Няма да се повтарям,че не може да претендираш за него,тъй като то де юре е на друг човек.Относно питането ти дали този"кредито зависим тип" може да претендира за родителски права,то отговорът е ДА! Но, успокой се и бъди абсолютно сигурна,че съдът няма да му присъди такива,тъй като това е рядкост в практиката/не че няма такива случаи/.Майката трябва толкова да е пропаднала,да не може да се грижи за детето и т.н.,че същото да бъде предоставено за възпитание и отглеждане на бащата.Колкото за издръжката,то тя е фиксирана -от 30-80лева.Моят съвет е да го накараш да подише споразумението за развод/за да не правите цирк/,като упоменете минимума, а след някое и друго време просто ще заведеш иск за увеличение на същата.Успех на делото!
- галина
Re: Kude go razdava Darjavata tezi...
... krediti za zakupuvane na kostiumi, mobilni telefoni i MPS-ta???
- Nabliudatel
zdravei,
Purvo za roditelskite prava osobeno ako deteto e malko po-skoro niama miasto za pritesnenie, no vse pak triabva da sum naiasno s cialostnata kartina za da go tvardia. Ako deteto e goliamo shte pitat i nego pri kogo iska da jivee i triabva da vnimavash bashtata da ne pochne da go glrzi i nastroiva sreshtu tebe, osobeno ako ti si po-vziskatelnia roditel si mnogo uiazvima v tova otnoshenie.
Vtoro, mojesh da pretendirash che sdelkata s avtomobila e simulativna s cel ukrivane i neplashtane na danaci no triabva da si traesh otnachalo dokato saberesh dostatachno dokazatelstva zashtoto po princip e trudno dokazuemo. predvazmojnostta da go razsledvat po gornoto mislia che toi sam shte ti predloji dorii celia avtomobil. No triabva da vzemesh merki da si osigurish dokazatelsatva- kopie ot palnomoshtnoto , svideteli koi polzva kolata i t.n.
Treto - v obshtia sluchai ti eventualno po zakon si solidaren dlajnik po tezi zaemi zashtoto sa napraveni po vreme na braka i maja ti lesno moje da tvardi che sa napraveni za pokrivane nujdi na semeistvoto a ne lichno negovi, i vsashtnost ako zaemite sa potrebitelski i v tiah ne e izrichno posocheno za kakvo se otpuskat trudno shte dokajesh tochno za kakvo sa poharcheni parite ot tiah...
S dve dumi polojenieto ne e nikak prosto.
Izvini me za latinicata i dano vsichko priklyuchi dobre za tebe i deteto.
Purvo za roditelskite prava osobeno ako deteto e malko po-skoro niama miasto za pritesnenie, no vse pak triabva da sum naiasno s cialostnata kartina za da go tvardia. Ako deteto e goliamo shte pitat i nego pri kogo iska da jivee i triabva da vnimavash bashtata da ne pochne da go glrzi i nastroiva sreshtu tebe, osobeno ako ti si po-vziskatelnia roditel si mnogo uiazvima v tova otnoshenie.
Vtoro, mojesh da pretendirash che sdelkata s avtomobila e simulativna s cel ukrivane i neplashtane na danaci no triabva da si traesh otnachalo dokato saberesh dostatachno dokazatelstva zashtoto po princip e trudno dokazuemo. predvazmojnostta da go razsledvat po gornoto mislia che toi sam shte ti predloji dorii celia avtomobil. No triabva da vzemesh merki da si osigurish dokazatelsatva- kopie ot palnomoshtnoto , svideteli koi polzva kolata i t.n.
Treto - v obshtia sluchai ti eventualno po zakon si solidaren dlajnik po tezi zaemi zashtoto sa napraveni po vreme na braka i maja ti lesno moje da tvardi che sa napraveni za pokrivane nujdi na semeistvoto a ne lichno negovi, i vsashtnost ako zaemite sa potrebitelski i v tiah ne e izrichno posocheno za kakvo se otpuskat trudno shte dokajesh tochno za kakvo sa poharcheni parite ot tiah...
S dve dumi polojenieto ne e nikak prosto.
Izvini me za latinicata i dano vsichko priklyuchi dobre za tebe i deteto.
- adv.Anastassia.Terzieva
Благодаря за отговорите,Ви!Детето ми е на 5години,относно кредитите си доказателства за копие на пълномощни немога да покажа,тъй като нямам достъп до тях,той се изнесе от жилището преди около 3 седмици.Това му изнасяне е за трети път от 6годишният ни брак.Този път съм категорична,че няма да го пусна,та ние с детето сме с промити мозъци от вечните му пренасяния,да не споменавам че предните два пъти трябваше да плащам стотици левове с задължения и т. н.Но самия той ме заплашва,че ще намери "кошаревски" свидетели само за да вземе детето.Непрекъснато ме обвинява,че имам любовник,защото пътувам командировки.Може ли с такива заплахи и незная още какво да ми вземе детето?Държавен служител съм и получавам нармален доход 600лв,живея в самостоятелно жилище,което с него дарихме на сестра ми,защото той непрекъснато говореше за развод,а жилището ми го купи майка ми.Де факто то не е на мое име с цел сигурност от него.Пътувам,но в страната.Благодаря Ви!
- Замислена
Moiat savet e da ne se sagalasiavash na niska izdrajka, poneje az kato studnetka po pravo predi godini postapih po sahtia nachin, i sgre6ih, niama polza nito za men-zzabavih si dipolomiraneto s godini-mnogo ,poradi lipsa na dostata4no sredstva za izdrajka na deteto i do tozi moment - osven griji v natura osigiriavam pari4no 70% ot izdrajkata na deteo. Kolkoto se moge po-visoka, kato izleze v chujbina, niama da moge6 da go hvane6 s godini.
- Baneva
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|