начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

особен случаи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

особен случаи

Мнениеот tino_bg » 30 Мар 2005, 00:17

разведена съм от 10 год от брака имам дете преди време бившия ми съпруг го осъждат за блудство. В момента е домашен арест- постоянно се обажда праща хора да взимат детето защото по закон има право.Да така е обаче детето не желае да ходи там страхува се то и без друго доста изживя за годините си достатъчно е само да кажа че смених училището защото децата са жестоки. Кажете ми как и при какви обстоятелства мога поне за момент да огранича вижданията не искам все още да го лишавам от права защото това е българия може да се окаже невинен и съдът да преустанови лишаването му от бащини права
tino_bg
Нов потребител

Re: особен случаи

Мнениеот zorina » 30 Мар 2005, 15:44

чл.74, ал.1 от СК - "Когато поведенето на родителя представлява опасност за личността, възпитанието, здравето или имуществото на детето, районният съд служебно или по искане на другия родител или на прокурора взема съответни мерки в интерес на детето, като при нужда го настанява в подходящо място"- отнася се до ограничаване на родителските права. Лишаването се допуска при особено тежки случаи на същия член. Родителските права се възстановяват, когато отпадне основанието за лишаването.
Т.е Вие трябва да доказвате, че неговото поведение е опасно за детето. Във всеки случай няма да е лесно, но не и невъзможно. Ако не искате да го лишавате от права, както пишете, ще трябва да му позволявате свиждане с детето.
Отговорете!
zorina
Нов потребител

Мнениеот tino_bg » 30 Мар 2005, 16:18

бих желала да го лиша но при положение че не е осъден а все още следствен дали въобще ще има смисъл кои го интересува че детето не иска да ходи при него та то е само на 12 год не мога да докажа че представлява опасност за детето неговото виждане с детето защото като баща е перфектен но все пак проблема си е на лице трябва ли да се случи нещо опасно и след това да кажа -еми аз исках но ....zorina написа:

> чл.74, ал.1 от СК - "Когато поведенето на родителя представлява
> опасност за личността, възпитанието, здравето или имуществото
> на детето, районният съд служебно или по искане на другия
> родител или на прокурора взема съответни мерки в интерес на
> детето, като при нужда го настанява в подходящо място"- отнася
> се до ограничаване на родителските права. Лишаването се допуска
> при особено тежки случаи на същия член. Родителските права се
> възстановяват, когато отпадне основанието за лишаването.
> Т.е Вие трябва да доказвате, че неговото поведение е опасно за
> детето. Във всеки случай няма да е лесно, но не и невъзможно.
> Ако не искате да го лишавате от права, както пишете, ще трябва
> да му позволявате свиждане с детето.
> Отговорете!
tino_bg
Нов потребител

Мнениеот tino_bg » 30 Мар 2005, 16:20

за второто грешката е моя извинявам се
tino_bg
Нов потребител

Назад към Семейни казуси