- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
искам съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
искам съвет
Дъщеря ми беше изпратена за приемане в болница след преглед в децка клиника.Докторката която я прегледа в болницата каза, че и няма нищо и да си вървим. На входа една госпожа ни настигна и поиска 10 лв. за прегледа, въпреки, че отидохме с лист за приемане. Отидохме в друга болница, където приеха детето с пневмония и я лекуваха 14 дни. При приемането възпалителната и активност беше 152 при норма 10. Получи и възпаление на десния бъбрек. Мога ли да търся отговорност от първата болница и как? Благодаря Ви предварително.
- mi6a
- Нов потребител
Re: искам съвет
Не мога да ти дам съвет към кого да се обърнеш,но моя приятелка беше в подобна ситуация преди време.Детето и се "влачи" около 2 месеца с уж лека настинка.Изпи 3 различни антибиотика и направиха пътека до кабинета на личната лекарка,която твърдеше,че нищо му няма.Накрая изкара още 1 месец в болницата в критично състояние с двустранна пневмония.Майката успя да осъди лекарката за много кратко време и същата трябваше да и плати солидна сума за неправилното лечение и безотговорно отношение.Така че,потърсете добър адвокат/въпреки че много ме дразни този отговор/ и действайте! Никой няма право да поставя живота на едно дете на карта!
- darena
е, щом няма отговор - мълчанието е знак за съгласие...
казуса е кофти!!! преди 16 години се ожених, с мъжа ми бяхме студенти, забременях и когато бях в 8 месец той катастрофира и почина. 15 дни след смъртта му родих. детето е записано на негово име, дадоха му някаква минимална пенсия, защото нямал трудов стаж и т.н. когато детето стана на 14 години отидохме да си вади лична карта и няколко дни след подаване на документите му ни извикаха в паспортното, защото се оказа, че подаваме невярна информация, а именно моя брак бил анулиран и детето нямало баща??????? тогава страшно се афектирах и дълго се чудех какво да правя, но с детето решихме да не правим нищо-пенсията му върви, нямаме претенции към някакво наследство и т.н., но не зная има ли някакви правни последици за мен и детето това новооткрито за нас положение. минаха се почти две години от тогава, но сега открих Вашия форум и ми е любопитно да разбера какво последствие има за нас това обстоятелство?
казуса е кофти!!! преди 16 години се ожених, с мъжа ми бяхме студенти, забременях и когато бях в 8 месец той катастрофира и почина. 15 дни след смъртта му родих. детето е записано на негово име, дадоха му някаква минимална пенсия, защото нямал трудов стаж и т.н. когато детето стана на 14 години отидохме да си вади лична карта и няколко дни след подаване на документите му ни извикаха в паспортното, защото се оказа, че подаваме невярна информация, а именно моя брак бил анулиран и детето нямало баща??????? тогава страшно се афектирах и дълго се чудех какво да правя, но с детето решихме да не правим нищо-пенсията му върви, нямаме претенции към някакво наследство и т.н., но не зная има ли някакви правни последици за мен и детето това новооткрито за нас положение. минаха се почти две години от тогава, но сега открих Вашия форум и ми е любопитно да разбера какво последствие има за нас това обстоятелство?
- Natachka
Натачка, въпросът ви е интересен, но трябва да създадете отделна тема за него в раздела за семейни казуси.
- Пионерче
samo edin den da ne vi nakarat da vrashtate tezi pari sled kato polojenieto e takova ????Napravo ne e za viarvane
- silina
Отговор на първия въпрос: Подайте жалба до РЗОК /регионална здр- осиг- каса/ и в нея посочете как са постъпила с вас и кой са лекарите, подайтеедновременно и втора жалба до БЛС /български лекарски съюз/.
- shveda
- Потребител
Със жалби до РЗОК или БЛС освен санкция за лекаря/най вероятно писмена/ едва ли нещо друго ще се случи.Притиснете ги в съда.Крайно време е да спре безочливото отношение към пациентите-особенно в случая когато говорим за дете.
- darena
ne znaia kak da sazdam tema v semeini kazusi. iskam da dopalnia, che nikoi ne me e uvedomil po niakakav nachin, che braka mi e anuliran. kakva vina imam v cialata tazi rabota - az ili deteto????
- Natachka
Re: самотна майка ли съм или вдовица?
- Natachka
Re: самотна майка ли съм или вдовица?
Natachka,
shte pusna temata ot tvoe ime zashtoto smiatam che e vajna
vijdam che imas zatrudnenia
shte pusna temata ot tvoe ime zashtoto smiatam che e vajna
vijdam che imas zatrudnenia
- Luni
моля за повече подробности по случая!
benzi@lex.bg
benzi@lex.bg
- benzi
- Младши потребител
Имате ли документ, че сте дали тези пари за преглед? Ако не ,едва ли бихте могли реално да се хванете за друго.Трудно ще докажете каквото и да било.
- alvisun
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|