- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Детски психолог?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Детски психолог?
Моля дайте съвет. Ще се наложи вероятно сина ми, който има навършени 14 години да се яви в съда и да каже при кой родител иска да живее. В момента живее при баща си. Лошото е, че му се оказва влияние, настройват го против мен. Има вероятност след добра обработка и какви ли не обещания от страна на баща му той да не вземе правилно решение сам. Може ли детски психолог да установи, че върху детето е оказано някакво влияние и това да се вземе под внимание в съда. Благодаря предварително.
- Мери
Re: Детски психолог?
Да би могло. Съдът ще разпита синът Ви във Ваше отсъствие, т.е. Вие и съпругът Ви ще излезете от залата, а детето ще говори пред съдията, представител от социалната служба и адвокатите на двете страни. Но тава не изключва притеснението на детето и изразяването от него на желание, манипулирано то бащата. По вероятно този натиск да се установи при предварителния разговор между детето и социалният работник. Желая Ви късмет.
- shveda
- Потребител
Благодаря за отговора. Моля кажете кога се провежда предварителния разговор между детето и социалния работник, непосредствено преди делото ли и има ли право социалния работник да изкаже мнението си, че детето е подложено на натиск, което съда да вземе под внимание?
- Мери
По време на процеса, съдията разпорежда изготвяне на социален доклад от съответната социална служба. Тогава социален работник посещава домът, където живее детето и / или домът на другия родител, тогава се среща и разговаря и с детето. Това става известно време преди съдебното заседание, на което ще се изслуша детето.
- shveda
- Потребител
Preporachvam dr.Gospodinova ot Dispansera za psihichni zaboljavanija sas stazionar v Plovdiv izkljuchitelna e.Raboti uspeshno po podobni dela i bi mogla da pomogne.
- alvisun
- Младши потребител
Защо детето живее при баща си сега?
Аз живея в чужбина от 1 година. Тук има следната практика: ако родителите живеят в един и същи град и това няма да пречи на ежедневието на детето (ходене на училище и други занимания), родителите се разбират 2-3 дни в седмицата детето да е при единия родител, и 2-3 дни при другия, уикендите също се разпределят. Споразумяват се за издръжката, сигурна съм, че има начини. Може да не плащат издръжка, а да се разпределят разходите по детето. Щом синът ви е на 14 години, той е достатъчно голям да седнете и да разговаряте с него като с голям човек. Изяснете му чувствата си към него, обяснете му ситуацията. Вярвам, че ще Ви разбере. Децата разбират много повече отколкото си мислим. Също усещат, когаго човек е фалшив и манипулира. Синът Ви ще се почувства високо оценен, ако разговаряте с него като с голям човек. Дайте му избор и му покажете, че няма да го обичате по-малко, ако предпочете да живее при баща си, например. Децата се нараняват, когато единият родител говори против другия. Много им е неприятно. Аз съм разведена от 9 години, дъщеря ми е на 11 сега. Въпреки че, почти не е живяла с баща си, и сега й е неприятно, когато говоря за него. Знам преди години, как се дразнех и не исках тя да ходи при неговите родители, например. Сега се чудя на акъла си. Могла съм да я пращам там дори по-често и да използвам това време да си почивам или да се занимавам със свои неща. Мислех си, че ако ги вижда по-рядко, това ще я отчужди от тях. Но това не стана и съм убедена, че никога няма да стане. Знаете поговорката "Кръвта на вода не става!" Ако знаете само колко е вярна! Ако се опитвате да "купувате" сина си, ще го превърнете в манипулант и използвач, а себе си ще разорите. Дръжте на принципите си и не го глезете. С това няма да направите услуга нито на него, нито на себе си. Детето НИКОГА няма да намрази майка си, кой каквото и да му говори.
Отпуснете се, застанете честно пред себе си и си помислете: Тази стъпка в интерес на детето ми ли е, или начин да си отмъстя на бащата? Колкото повече отрицателни емоции спестите на сина си, толкова повече ще блестите в очите му. И в крайна сметка, вие сте еднакво родители и всеки еднакво усилия трябва да полага в отглеждането на това дете. Защо се натискате за повече ангажименти?
Сигурно звучи ужасно това, което казвам, но наблюдавам хората как живеят в чужбина и виждам колко са прави. Всеки се старае да си спестява отрицателните емоции, винаги, когато е в неговата власт да го направи и си създава положителни емоции. Затова, може би, живеят по-дълго. И ако питате мен, терминът "родителски права" трябва да бъде заменен с "родителски задължения". За какви права говорим - правото да храним, обличаме детето, да подсигуряваме образованието и да му купуваме лекарства, правото да решим дали да платим и да го изпратим на екскурзия с останалите деца и т.н. Я се опитайте да издадете задграничен паспорт - това не можете да решите сама. Я се опитайте да изведете детето в чужбина - също не можете да решите сама. Ако пък синът Ви реши да се ожени докато е непълнолетен, също трябва съгласието на двамата родители. В такъв случай и задълженията трябва да са поравно, нали?
Надявам се да съм Ви била от помощ.
Успех!
Аз живея в чужбина от 1 година. Тук има следната практика: ако родителите живеят в един и същи град и това няма да пречи на ежедневието на детето (ходене на училище и други занимания), родителите се разбират 2-3 дни в седмицата детето да е при единия родител, и 2-3 дни при другия, уикендите също се разпределят. Споразумяват се за издръжката, сигурна съм, че има начини. Може да не плащат издръжка, а да се разпределят разходите по детето. Щом синът ви е на 14 години, той е достатъчно голям да седнете и да разговаряте с него като с голям човек. Изяснете му чувствата си към него, обяснете му ситуацията. Вярвам, че ще Ви разбере. Децата разбират много повече отколкото си мислим. Също усещат, когаго човек е фалшив и манипулира. Синът Ви ще се почувства високо оценен, ако разговаряте с него като с голям човек. Дайте му избор и му покажете, че няма да го обичате по-малко, ако предпочете да живее при баща си, например. Децата се нараняват, когато единият родител говори против другия. Много им е неприятно. Аз съм разведена от 9 години, дъщеря ми е на 11 сега. Въпреки че, почти не е живяла с баща си, и сега й е неприятно, когато говоря за него. Знам преди години, как се дразнех и не исках тя да ходи при неговите родители, например. Сега се чудя на акъла си. Могла съм да я пращам там дори по-често и да използвам това време да си почивам или да се занимавам със свои неща. Мислех си, че ако ги вижда по-рядко, това ще я отчужди от тях. Но това не стана и съм убедена, че никога няма да стане. Знаете поговорката "Кръвта на вода не става!" Ако знаете само колко е вярна! Ако се опитвате да "купувате" сина си, ще го превърнете в манипулант и използвач, а себе си ще разорите. Дръжте на принципите си и не го глезете. С това няма да направите услуга нито на него, нито на себе си. Детето НИКОГА няма да намрази майка си, кой каквото и да му говори.
Отпуснете се, застанете честно пред себе си и си помислете: Тази стъпка в интерес на детето ми ли е, или начин да си отмъстя на бащата? Колкото повече отрицателни емоции спестите на сина си, толкова повече ще блестите в очите му. И в крайна сметка, вие сте еднакво родители и всеки еднакво усилия трябва да полага в отглеждането на това дете. Защо се натискате за повече ангажименти?
Сигурно звучи ужасно това, което казвам, но наблюдавам хората как живеят в чужбина и виждам колко са прави. Всеки се старае да си спестява отрицателните емоции, винаги, когато е в неговата власт да го направи и си създава положителни емоции. Затова, може би, живеят по-дълго. И ако питате мен, терминът "родителски права" трябва да бъде заменен с "родителски задължения". За какви права говорим - правото да храним, обличаме детето, да подсигуряваме образованието и да му купуваме лекарства, правото да решим дали да платим и да го изпратим на екскурзия с останалите деца и т.н. Я се опитайте да издадете задграничен паспорт - това не можете да решите сама. Я се опитайте да изведете детето в чужбина - също не можете да решите сама. Ако пък синът Ви реши да се ожени докато е непълнолетен, също трябва съгласието на двамата родители. В такъв случай и задълженията трябва да са поравно, нали?
Надявам се да съм Ви била от помощ.
Успех!
- danni
- Младши потребител
Blagodarja na vsichki za savetite. Zashto ostana da jivee pri bashta si li.. Zashtoto tam beshe po-blizo uchilishteto, v koeto trjabvashe da zavarshi 7 klas, tam beshe sviknal. Posle moje bi sajaljavashe za tova, no bivshija i skapata mu majka, zaradi kojato predpochete da njama semejstvo mu se trashkat, che ako toj si otide ot tjah te shte umrat bez nego, govorjat mu protiv men. Az obshtuvam sas sina mi kato s goljam chovek, kazala sam mu, che toj e goljam chovek i ima pravo na izbor. Nikoga ne go glezja, pokazvam mu obichta mi i do kolkoto moga mu pomagam. Ne mislja sashto, che mjastoto mu e sred hora, koito spored men sa s psihichni otklonenija. Njakoga bivshata svekarva e pravila 2 pati opiti za samoubijstvo, kato se e trovila s lekarstva, na bashta mu psihikata sashto e labilna. A koj znae dali pri nego najma neshto nasledstveno ot djado mu, kojto njakoga e reshil, che ne moje da gleda semejstvoto si i se e obesil... Njamam kakvo poveche da dobavja.
- Мери
Уважема Мери, от написаното от Вас оставам с впечатление, че Вие сте тази която има нужда от психолог, а не детето Ви.Интересен е въпроса защо, наистина детето Ви живее при баща си????? След като вече сте разведена, съдът е присъдил родителските права на бащата, като при решаване на този въпрос е взел и мнението на детето.Малко наивни са Вашите обяснения дадени в тази посока.Приятелски Ви препоръчвам да се консултирате в психиатър........:))
- 97979
97979,
От написаното от Мери по нищо не личи, че е разведена и че родителските права са предоставени на бащата. Доколкото разбирам са разделени и предстои дело за развод и за определяне на родителските права, при което дело ще бъде попитан синът къде иска да живее.
В този форум се предполага, че се дискутират сериозни теми и проблеми. Предлагам да се говори по същество, а не да се отправят подигравки към хората, задали въпросите си. Наивни или не, ако участниците във форума знаеха отговорите, нямаше да задават въпросите си.
От написаното от Мери по нищо не личи, че е разведена и че родителските права са предоставени на бащата. Доколкото разбирам са разделени и предстои дело за развод и за определяне на родителските права, при което дело ще бъде попитан синът къде иска да живее.
В този форум се предполага, че се дискутират сериозни теми и проблеми. Предлагам да се говори по същество, а не да се отправят подигравки към хората, задали въпросите си. Наивни или не, ако участниците във форума знаеха отговорите, нямаше да задават въпросите си.
- danni
- Младши потребител
Към danni- Ако добре прочетете по-горе написаното, уважаемата Мери употребява израза "бивш съпруг, бивша свекърва", което мен ме навежда на мисълта, че има такова дело за развод, още повече, че това лице никъде във въпроса си не говори за предстоящ развод.Мен специално ме дразнят квалификациите дадени по адрес на родителите на "бившия й съпруг", иначе съм съгласна, че тук следва да се дават правни съвети на лицата, които отправят запитвания.
- 97979
Да уточня - бивши са до толкова, до колкото за щастие не живея с тях от доста време. В момента тече делото за развод. А някои хора да не си дават мнението ако обичат кой има нужда от психолог... в случая за мен. За щастие сам си много добре с психиката, и четете темата от начало, там е писано изрично "детски психолог" и защо искам съвета.
- Мери
Проверете дали са заведени на диспенсерен учет за психични заболявания. Ако откриете нещо такова по-лесно ще спечелите родителски права.
- net
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|