- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
smiana na familia
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
smiana na familia
pri kakvi uslovia moga da iskam bivshata mi jena da se smeni familiata koiato ima sega koiato zapazi sled razvoda
- asentop
- Младши потребител
Re: smiana na familia
абе много проблемна тая твоя бивша жена.... що не я гръмнеш и да мирнясаш накрая. пък и детето, хем няма да плащаш издръжка. я се стегни бе пич, какво ти става като жена ти продължава да ти носи фамилията, боли ли те нещо. Издръжка не искаш да плащаш... това дете да не се гледа от въздуха. С тия твой нещастни 60 лева какво мислиш че поемаш от издръжката му та искаш и да я намаляш. Вместо да висиш по форумите я ходи да си търсиш работа...
- Огнян
:)) blagodaria otgovora beshe dosta iziskan.. ami moje bi si umam prichina da pitam nali ? :) ako znaete kak mojete da mi otgovorite go napravete ne e nujno da se zaiajdate s men,a iskam da si smeni familiata ne zashtoto me boli a zashtoto ne iskam navsiakade da govoriat che edi koia si bivshata na edi koi si spi s uchenicite si
- asentop
- Младши потребител
нали всички знаят че е бивша, къв ти е проблема тогава. Да спи жената с когото си иска.... ама на теб май точно това ти е проблема
- Огнян
e da ama niama da petni pone familiata na bashta mi nali ? a samo moeto ime
- asentop
- Младши потребител
tova izobshto ne mi e problem,prosto pitam dali moga da iskam da si smeni familiata nishto poveche
- asentop
- Младши потребител
i kak stava
- asentop
- Младши потребител
xexexe umno, no ne viarvam tova da e edinstvenia nachin
- asentop
- Младши потребител
da i predstavi si 4e se omazi za drug,no zapazi nastoya6tata si familia.mi ti togava miasto ne moze6 si nameri.
- darena
darena написа:
> da i predstavi si 4e se omazi za drug,no zapazi nastoya6tata si
> familia.mi ti togava miasto ne moze6 si nameri.
A ti iavno shte si mnogo shtastliva,ili burkam?Naistina li izpitvate udovolstvie da se otnasiate po takuv gaden nachin s hora,koito sa oburkani i tursiat suvet tuk? A puk za tova,che,pravite harakteristika na napulno nepoznati vam hora... Nishto lichno,no,sled kato niamate jelanie da dadete suvet,zashto tazi zloba i napadki? Haide sus zdrave i po poleka s obidite,hora sme, nali?
> da i predstavi si 4e se omazi za drug,no zapazi nastoya6tata si
> familia.mi ti togava miasto ne moze6 si nameri.
A ti iavno shte si mnogo shtastliva,ili burkam?Naistina li izpitvate udovolstvie da se otnasiate po takuv gaden nachin s hora,koito sa oburkani i tursiat suvet tuk? A puk za tova,che,pravite harakteristika na napulno nepoznati vam hora... Nishto lichno,no,sled kato niamate jelanie da dadete suvet,zashto tazi zloba i napadki? Haide sus zdrave i po poleka s obidite,hora sme, nali?
- KOKO
KOKO blagodaria i az tova ne moga da razbera,idvam za syvet a te pochvat da me sydiat i taka i ne davat nujnia mi syvet
- asentop
- Младши потребител
Spri do tuk.I drug put si zadavai vuprosite edin po edin,no ne v edin i sushi den.Tova e suvet ot men.I nai dobre smeni foruma.Iavno te e podvelo imeto mu.Aide sus zdrave i uspeh!
- KOKO
blagodaria,naistina shte potyrsia neshto ne feminisko
- asentop
- Младши потребител
Семеен кодекс - Чл.103. (1) След развода съдът може да постанови съпругът да носи името на другия съпруг, ако последният е съгласен.
(2) Ако единият съпруг е станал известен с името на другия, съдът може да реши той да продължи да носи същото име.
(3) При изменение на обстоятелствата бившият съпруг може да поиска другият съпруг да престане да носи неговото име.
Съответно - пише се искова молба до районния съд :)
[%sig%]
(2) Ако единият съпруг е станал известен с името на другия, съдът може да реши той да продължи да носи същото име.
(3) При изменение на обстоятелствата бившият съпруг може да поиска другият съпруг да престане да носи неговото име.
Съответно - пише се искова молба до районния съд :)
[%sig%]
- albena_cekova
- Нов потребител
eeee nai setne biakoi da otgovori,blagodaria Albena,...ne beshe trudno nali ?
- asentop
- Младши потребител
След края на брака, можеш да изискваш смяна на фамилията на бившата ти вече съпруга..
Нашите сега се развеждат.. затова погледнах темата, но не видях нито един свястен отговор.. това което го е писала Албена, не бих казал че е точно това което ти трябва ;-)
Най вече защото когато тази жена се омъжи повторно, не мъжът ще носи нейната фамилия, а тя ще носи неговата..
Доколкото разбрах от делото на нашите, майка ми пледира че е известна в професионалната сфера със името на баща ми.. и затова иска да го запази..
А баща ми иска тя да си носи моминското име, защото вече не е част от "клана" на нашата фамилия..
Някои от по-горните писачи ще се обадят че тя ме е отгледала.. нека да ги уведомя още сега че съм израснал при баба ми! (майката на баща ми)
Ако може наистина някой компетентен да се изкаже.. защото не намерих онлайн версия на закона, пък и то има много задни вратички.. ебати закона ;-)
Точният ми въпрос мисля че трябва да изглежда така:
Какви правни основания може да има един съпруг при евентуален развод, за да накара съпругата си да си смени фамилното име ?
До момента ми е ясно само това което съм изложил по горе.. както и че майка ми каза че е била "домакиня и се е грижела за децата", с което не съм много съгласен.. но не съм свидетел по делото ;-)
Нашите сега се развеждат.. затова погледнах темата, но не видях нито един свястен отговор.. това което го е писала Албена, не бих казал че е точно това което ти трябва ;-)
Най вече защото когато тази жена се омъжи повторно, не мъжът ще носи нейната фамилия, а тя ще носи неговата..
Доколкото разбрах от делото на нашите, майка ми пледира че е известна в професионалната сфера със името на баща ми.. и затова иска да го запази..
А баща ми иска тя да си носи моминското име, защото вече не е част от "клана" на нашата фамилия..
Някои от по-горните писачи ще се обадят че тя ме е отгледала.. нека да ги уведомя още сега че съм израснал при баба ми! (майката на баща ми)
Ако може наистина някой компетентен да се изкаже.. защото не намерих онлайн версия на закона, пък и то има много задни вратички.. ебати закона ;-)
Точният ми въпрос мисля че трябва да изглежда така:
Какви правни основания може да има един съпруг при евентуален развод, за да накара съпругата си да си смени фамилното име ?
До момента ми е ясно само това което съм изложил по горе.. както и че майка ми каза че е била "домакиня и се е грижела за децата", с което не съм много съгласен.. но не съм свидетел по делото ;-)
- dX
dX to po vreme na razvoda ako bashtati ne esyglasen da zadyrji maika ti familiata shte ne shte shte ia smeni,kofti e che az na deloto lipsvah :)) biah s upolnomoshtitel mai taka se kazvashe,a dali sym ia hvanal ? :)) ami ne sym no sega jiveiat zaedno tova mislia e se edno si ia hvanal osven ako ne e gei koito obicha da se grijat za nego razvedeni jeni :))
- asentop
- Младши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|