начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

vdovitza ili samotna maika

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

vdovitza ili samotna maika

Мнениеот Natachka » 17 Май 2005, 23:35

казуса е кофти!!! преди 16 години се ожених, с мъжа ми бяхме студенти, забременях и когато бях в 8 месец той катастрофира и почина. 15 дни след смъртта му родих. детето е записано на негово име, дадоха му някаква минимална пенсия, защото нямал трудов стаж и т.н. когато детето стана на 14 години отидохме да си вади лична карта и няколко дни след подаване на документите му ни извикаха в паспортното, защото се оказа, че подаваме невярна информация, а именно моя брак бил анулиран и детето нямало баща??????? тогава страшно се афектирах и дълго се чудех какво да правя, но с детето решихме да не правим нищо-пенсията му върви, нямаме претенции към някакво наследство и т.н., но не зная има ли някакви правни последици за мен и детето това новооткрито за нас положение. минаха се почти две години от тогава, но сега открих Вашия форум и ми е любопитно да разбера какво последствие има за нас това обстоятелство?
Natachka

Re: vdovitza ili samotna maika

Мнениеот иванова » 18 Май 2005, 09:35

как така анулиран бе госпожо?
иванова

Мнениеот alvisun » 18 Май 2005, 14:39

Не схващам момента с анулирането.Как и кога е станало това?По силата на какъв закон?Получихте ли документ за семейно положение от съответната служба ЕСГРАОН по постоянния ви адрес или се доверихте на служител, който разчита на информация предоставена по електронен път.Реагирайте по-спокойно.Послушайте съвета ми и се обърнете към горепосочената служба.В България, пък и където и да било по света, бракове не се разтрогват току -така.Вероятно става въпрос за техническа грешка.Представете си акта за сключен граждански брак и поискайте съответното удостоверение за семейно положение.Подобни неща се случват непрекъснато.Ако има някакъв проблем - пишете ми на alvisun@lex.bg, ще се опитам да направя нещо повече за Вас.
alvisun
Младши потребител

Мнениеот Natachka » 19 Май 2005, 08:47

не зная кога, как и защо е анулиран. това разбрах от обаждането на служителката от полицията, която каза по телефона, че сме представили неверни данни и аз нямам брак, поиска ми по телефона някакви данни, аз й продиктувах №, датата и мястото от където е издадено удостоверението за граждансик брак и повече не са се обаждали... никъде нищо не съм проверявала.
Natachka

Мнениеот alvisun » 19 Май 2005, 09:15

Убедени ли сте, че лицето, което Ви се е обадило в действителност е служител на Документи за самоличност и чужденци към съответното РДВР?Няма практика лицата декларирали неверни данни да се уведомяват по-телефона.Възможна е злоупотреба с лични данни от поверителен характер и за това никога не ги предоставяйте никому по този начин.Посетете службата по Гражданско състояние във вашата община и им обяснете за какво става дума.Отнесете и удостоверението си за сключен граждански брак.Все още мисля, че е грешка.По отношение на отпуснатата пенсия на детето не се безпокойте.Отдел "Пенсии" ще продължи да я изплаща независимо от факта в какви отношения е била майката с бащата.Пишете ми какво сте направили и до къде сте стигнали.Ако не сте в състояние изпратете ми ЕГН за работа на ел.поща и ще Ви кажа какво в действителност е станало.
alvisun
Младши потребител

Мнениеот Be you » 19 Май 2005, 13:07

Такава правна фигура "анулиран брак" няма.Явно се касае за грешка при обработка на данните. Не се доверявайте на обаждания по телефона и не предоставяйте лични данни по този начин. Без много бяснения, отивате в съответната община и си искате издаване на препис от акт за брак и удостоверение за наследници. Така ще разберете има ли някави проблеми и грешки при водене на регистъра. Това са вид административни услуги, които общините извършват и не са скъпи.
Be you

Мнениеот Бо » 19 Май 2005, 14:34

Не я заблуждавайте! Трябва да представи смъртния акт и тогава ще й се издаде удостоверение за наследници. Може да си представи и акта за гражданския брак. Въобще всички документи, с които разполага, за да може да се оправят нещата. Тя би трябвало да се води в базата на общината вдовица.
Бо

Мнениеот Be you » 19 Май 2005, 15:22

Вероятно такъв има депозиран в общината. Имаме отпусната наследствена пенсия за детето.
Be you

Мнениеот shanan » 19 Май 2005, 19:04

в паспортната служба може да нямат информация за починалия просто, и след като е бил телефонен разговор да не сте разбрали служителката. вероятно когато е създадена електронната база данни - за човека е нямало инф. защото е минало много време. проблема ви е с ЕСГРАОН, там оправете документите, в полицията няма причина да не ви издадат ЛК, която всеки трябва да има, все в един момент ще му потрябва на сина ви.
shanan
Младши потребител

Мнениеот Natachka » 25 Май 2005, 13:53

лична карта издадоха на детето ми и това в крайна сметка не ме притеснява. просто ме учуди факта, че след 14 години разбирам, че не съм имала брак?????? никога не съм се интересувала кога, защо и как се анулират бракове, а и не съм чувала подобни случаи. детето ми е записано на името на баща му, защото в родилното представих акт за граждански брак и смъртния акт и това беше достатъчно.
Natachka

Назад към Семейни казуси