начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

priatelkata na bivshiat mi saprug bie deteto mi

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

priatelkata na bivshiat mi saprug bie deteto mi

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 01:08

sdraveite na vsichki, bih iskala da polucha savet: rasvedena sam s bivshiat mi saprug ot 5 godini. Pravata nad dashterichkata ni gi dadoha na nego.poneje niamah pari i nemojah da objalvam.Togava malkata beshe na 2 godinki sega e na 7 godini. Shest meseza po kasno se ojenih v germania.Ne mi provarvia i godina po kasno se rasdelihme ,no as se saposnah s drug nemez s kogoto ot 4 godini shtastlivo jiveia. v momenta sam v prozes na rasvod s parviat nemez, Segashnata mi vraska jiveem s deteto mu ot parviat mu brak i nasheto obshto dete koeto e na 7 meseza. ,no da se varna kam temata ,predi 4 godini savedoh delo sa promiana na roditelskite prava ,vodih go dve godini kato pres tesi dve godini objalvah dva pati i tri pati gubih deloto. predadoh se no problema e v tova che priatelkata na bivshiat mi saprug bie i tomosi dashteria mi.Slujitelite ot pravata na dezata otkasaha sadeistvie .Svarsah se s Sherin Mestan v Sofia. Nikoi ne si mradna prasta sa moeto dete ,poneje se namesi bivshata mi svekarva i me opliu sdravo. pisaha me vav vestnizite che iskam da prodam deteto kato donor v chujbina i takiva gluposti i goliam problem beshe i nakraia se predadoh. i mnogo drugi miserii mi napraviha, no deteto mi se oplakva ot priatelkata na bivshiat mi saprug che ia bie ,skubi ia samerva s plasmasovi shisheta i kasa che mnogo se strahuva ot neia i ot bashta si i ot baba si(maikata na tatko i). Kak da pomogna na deteto mi?Otdve godini ne sam se vrashtala v bg ,sashtoto deteto na priateliat mi e diabetik i e savisimo ot insulin i sam poela goliama otgovornost sa nego i negovoto sdrave .,a sreshtite mi s dashteriami sa sarzerasderatelni i ne iskam da ia ismachvam s tesi postoianni rasdeli.Molia daite mi savet. Blagodaria vi.
GALERA

Re: priatelkata na bivshiat mi saprug bie deteto mi

Мнениеот morska » 19 Май 2005, 01:38

Извинявай, но една истинска маойка нема да се оправдава с липсата на пари, а ще се бори до край. Аз съм разведена и съм майка. Как няма да си дам детето. И не ми цитирай Шерин Местан. Тази агенция си върши работата, но е пълно с такива като теб дето се сещат по някое време, че имат дете. Не заслужаваш внимание. Просто на такива на като теб съм се нагледала в работата си. Какво дириш в Герамния, като толкова си искаш детето. Айде не се прави на светица и не губи времето на хората в този сайт.
morska
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 10:54

Kogato se rasvejdah beshe nachaloto na simata ,as jiveeh mnogo bedno. As niamah pri kogo da jiveia s malkata. Niamah rabota sa da se isdarjame, no ti si ot horata "na chujd grab 100 toiagi sa malko" A advokata mi iskahashe mnogo pari, a as niamah.Postaviha me v mnogo trudna situazia koiato bivshiat mi saprug ispolsva.Sigurna sam che ne sam edinstvenata maika s takav ili podoben sluchai. I vapreki vsichko ne ti pojelavam da minesh patia po koito as minah. Pasi si deteto.Ti prosto si imala kasmet.
GALERA

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 11:01

I na vaprosa kakvo diria v Germania:Mislia che e poveche ot logichno,PO-DOBAR JIVOT .I koito naistina imam , samo problema mi e dashterichkata mi ,iskam i tia da jivee dobre. As ne se pravia na svetiza,a pomolih sa savet .
GALERA

Мнениеот help » 19 Май 2005, 11:35

Malko mojesh da napravish, ako se nadyavash nyakoya instanciya da ti pomogne.
A i samo bolkata ti za deteto ne e dostatychna.
A i kakva tochno e celta ti? Da se vijdash poveche s deteto, ili da go vzemesh pri sebe si? Mislila li si kyde shte e naj-dobre to da jivee?
Spored men, ako priyatelkata na bivshiya bie deteto, tya nyama prosto ej taka da spre, poneje ti si se oplakala /ot germaniya/ na agenciyata za zakrila na deteto.
Imash pravo da vzemesh deteto v Germaniya za lyatoto. Pravila li si opiti za tova? Ili pone to zaslujava da prekara s mama 1 mesec v Bylgaria.
help

Мнениеот aia » 19 Май 2005, 13:22

Не искам да съм груба, НО
Как може да си оставиш детето и ДВЕ ГОДИНИ ДА НЕ ДОЙДЕШ ДА ГО ВИДИШ. Това е абсолютно безобразие. Имаш пари - вече, имаш възможност и какво????? Дъщеря ти ти се оплаква по телефона , че я тормозят и ти какво правиш - жалваш се от Германия на някой си в България. И си намираш ТЪПИ ОПРАВДАНИЯ за да не си дойдеш. Щяло да се разстрои детето. ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!
И това с късмета може и да е вярно, но все пак трябва да се опиташ поне да промениш нещата и да се погрижиш за дъщеря си, което ти ОЧЕВАДНО НЕ СИ НАПРАВИЛА а и за съжаление на детето - ПРОДЪЛЖАВАШ ДА БЕЗДЕЙСТВАШ.
Ако си мислиш, че някой във този форум ще ти даде такъв отговор, че като с магическа пръчка всичко да се подреди така, както искаш - лъжеш се.Ето и моя съвет - прибери се в България и се пребори за дъщеря си.
aia
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 16:23

Dve godini sled rasvoda mi as se varnah i poiskah promiana na pravata na deteto i stoiah edna godina deloto se vodi dve godini, kato pres tova vreme as sagubih deloto tri pati. i poliziata sanimavah i bolnizata i pravata na dezata i HEI ,imashe i satova prichini, no ne uspiah.Ne mislete che ako chovek ima pari i vsichko shte postigne,problema beshe che ne popadnah na pravilnite hora . Imah prepiska v poliziata debela pochiti tri prasta.Ne uspiah da se spravia sashtoto bivshiat mi saprug imashe vraski a as ne i mah rabota samo sas sluchaini hora,estestveno che iskam deteto mi da doide da jivee pri men. fakta e che mi svarshiha parite i triabvashe da se varna da rabotia sa da doplatia deloto.Vseki mi obeshtavashe i nakraia me lajeha A edna maika e saglasna na vsiaka zena sa deteto si,no parite svarshvat niakoga.v nachaloto na deloto advokata mi mi vse oshte parviat mesez 1340 lv. tolkova me laga ,as go smenih i toi sastana sreshtu men. ne me pitai kakvo mi stori tosi chovek.As si snam nai- dobre. boli me sa deteto mi iskam tia da jiveee dobre.Neiskam niakoi da ia tormosi.
GALERA

Мнениеот aia » 19 Май 2005, 20:02

Съжалявам. Не исках да те разстройвам. И аз съм майка и се ужасих от това, което си написала. И това са изводите, до които стигнах. Искрено се надявам да са грешни и просто да не си обяснила точно цялата история.По отношение на фактите, обаче, не си никак конкретна. А и не става по интернет. Сега, когато си успяла да си осигуриш "добър живот", осигури го и на детето си. Ела в България и ангажирай добър адвокат. Нали можеш да си го позволиш?
Пожелавам ти много успех и искрено се надявам нещата да се подредят най-добре за детето ти!
aia
Младши потребител

Мнениеот morska » 19 Май 2005, 22:36

Виж, аз работя точно в тази област и съм се нагледала на такива жени, дето след години се сещат, че имат деца. Да не говорим, че като проучим нещата, излизат много неприятни факти и най-вече за мое огромно съжаление в повечето случаи не и истинско майчино чувство.
Наистина се надявам твоя да не е такъв.
Лошото е, че аз не вярвам.
Но може да е професионална информация.
Успех!!!!!!!!
morska
Младши потребител

Мнениеот morska » 19 Май 2005, 22:38

Грешка - деформация
morska
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 22:41

Kakvo snachi dobar advokat, nali tova napravih, no toi mi vse parite a i baveshe neshtata i me lajeshe, i sa tova go smenih i toi si otmasti.Edin sledovatel mi go preporacha , a kakva stana tia.As minah veche tosi pat ,sega tarsia druga vasmojnost.. Ne sam savsem konkretna ,sashtoto sluchaiat mi e dalga istoria .Chuvala sam che v uchilishtata imalo psiholoshki,ako dashteria mi se obarne kam tosi chovek ,dali shte ima efekt.Malkata e 1-vi klas.Molia sa niakakva ideia.
Blagodaria vi mnogo sa rasbiraneto.
GALERA

Мнениеот morska » 19 Май 2005, 22:52

И още нещо - искрено се надявам да не си от Бургас, защото твоя случай ми звучи толкова познато.
А не искам да казвам каква излезе майката .......................................
morska
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 23:12

Da tova beshe moiat sluchai .Mnogo e lesno uspiaha da me ocherniat.Ima si hora sa vsichko.As pone sam iskrenna. Nekria nishto i niama sa kakvo da se sramuvam.Machno mi e sa deteto. Predpolagam che i ti si sreshtu men.I ako tova ne beshe borba koeto napravih... Ti lichno rasgovaria li s men ,popita li me sa deteto,pita li deteto sa men.As nikoga ne sam storila neshto losho na deteto mi. Problema beshe v silnata omrasa mejdu men i bivshata mi svekarva i sinat i koito ia slushashe sa vsichko.Te naddeliaha.... gorkoto mi dete.
GALERA

Мнениеот bellami_ » 19 Май 2005, 23:14

Адвоката и бил взел парите?!?!? Че ти само един адвокат ли познаваш, бе булка? Ще отидеш при друг! Ще търсиш, ще се консултираш и така-докато намериш точният човек. В тая твойта сага аз не разбрах твоята вина къде е???? Нещо я пропускаш май...
bellami_
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 19 Май 2005, 23:31

Tuk pone sakrilata na dezata sa bespritrastni i sashtitavat interesite na dezata,ne kato v Balgaria.
GALERA

Za izvodite

Мнениеот help » 20 Май 2005, 09:21

V moyata "saga" za okolo 10 g smenih 7 advokata, koito ne svyrshiha rabota za 5 pari. Ot razlichni gradove. Edinstveniyat, koito obyrna poslednoto delo v moya polza beshe mlad chovek, koito obache se otkaza da praktikuva po-kysno.
Imam opit s policiyata, sledstvenata slujba, prokuraturata i vsichki sydebni instancii. I pri men "vodeshta " rolya igraeha rodninite na bivshiya. I beshe ujasno - povyarvajte mi. Gladuvali sme za da plashtam na advokati i za sydebni taksi. Osydiha me mnogokratno. Ochernyaha me vyv vestnici, na rabotata mi, pred obshtestvoto. No ne uspyaha da vzemat deteto. Prosto byah neveroyatno uporita i s golyam kysmet.
Taka che, molya ako ne ste bili v podoben ad, da ne pravite pribyrzani izvodi i preporyki.
Kym GALERA: Nepremenno opitaj pak. Ako ne go napravish, kak shte otgovorish na dyshterya si edin den zashto ne si i pomognala, zashto ne si se borila za neya. MAjkite sa za tova - da se boryat za decata si.
help

Мнениеот петя » 20 Май 2005, 09:48

Абе хора, я се осъзнайте... Как ще решиш да си тръгнеш отсемейството и ще оставиш детето си. Може да не си вземеш бельо и каквото и да е друго, но първото нещо, хващаш детето за ръка и тръгваш. Ей, богу, няма причина на този свят, която да накара една майка да остави детето си където й да било. Не може мила ми госпожо да се разсъждава така - нямам пари не мога да съм майка, имам пари вече мога. Ти ако си мислиш че всички разведени жени след развода ги е чакала тлъста банкова сметка и обзаведен етаж от кооперация много се лъжеш. Трябвяло е да си намериш работа и квартира и да се грижиш за детето. Било е на две години, можело е да го оставиш на ясла. Аз също бях разведена и също нямаше къде да отида след развода, на всичко отгоре и бях студентка, но си намерих работа, ниско квалифицирана, но пък добре заплатена, намерих си квартира. Работата ми беше много тежка, но съумявах да се грижа за детето, да ходя на работа и да уча до три през ноща. Бях станала 42 кг. Знаеш ли че в продължение на 8 години не съм отсъствала нито една вечер от къщи и как ми се е късало сърцето и съм искала като бял човек да седна да пия една ракия с някой приятели, да излезна някъде, защото също бях млад човек. За връзка с мъж да не говорим. Ама вие искате и свобода, да си ходите където искате, да имате пари, да ви даде някой жилище, да си се разхождате по германия, да сменяте мъж след мъж и накрая искате да имате и щастливо дете. Ами просто не може.
петя

Мнениеот GALERA » 20 Май 2005, 10:35

As mislia sashto kato vas,no tesi advokati iskat pari.Do kade stiga edna saplata da si pokria sama rashodite sa edno dete,kvartira, hrana i drehi i lekartva i da imam pari sa advokati koito vse obeshtavat che rabotata e sigurna i pitat sa parite koito iskat prevaritelno. Ei ... mai nikoga ne ste ispadali v besishodiza .As niamah pomosht ot nikade. Mnogo e lesno da sadite chovek i da mu tarsite vina ,no nikoi ne pisakakvo moje da se napravi sa deteto sega.Da vodia pak dela li?????? I ako minat oshte 5 godini taka,kakvo shte ima ot tova deteto mi.Tia- priatelkata na bivshiat mi saprug edva li shte spre da tormosi deteto mi.Vaprosa e kakvo moje sega da se napravi.?????
GALERA

Мнениеот danni » 20 Май 2005, 10:48

Абе хора, какво сте се нахвърлили на жената. Всеки човек допуска грешки. Аз когато се разведох, нямах работа, дрехите ми останаха при мъжа ми, бях болна и ако не бяха родителите ми живи и здрави, за да живея при тях, да ми гледат детето, докато аз работя денонощно, също щеше да се наложи да си оставя детето. Мъжът ми си имаше приятелка, та това ме спаси, да си ми даде детето "без бой". Крайната цел на тази жена явно е да си вземе детето в Германия, но въпросът, който задава е как да помогне на дъщеря си, тъй като приятелката на бащата я бие. Във всеки град има Отдел за закрила на детето, към дирекция Социално подпомагане, който би трябвало да разследва такива случаи. Социалният работник трябва при получаването на сигнала да разговаря с детето и да даде становище. Как си мислите, че се живее добре в чужбина. Нали човек трябва да работи, за да живее добре. Да не би парите да растат по дърветата - отиваш, набираш си и се връщаш за няколко години в България, за да воюваш с бивши съпрузи и бивши свекърви, че и приятелките на всичкото отгоре. Отделът за закрила на детето е длъжен да реагира на сигнала, ако ще да е дошъл от сателит на луната и да даде становище не за поведението на майката, а за средата, в която живее детето.
Госпожо, това е интернет страницата на Агенцията за закрила на детето и списък на службите по градове с телефонните им номера. Посърфирайте малко из страницата, може да намерите информацията, която Ви интересува. Не си оставяйте семейството и не се връщайте в България, преди да сте насъбрали необходимата информация и без да имате план за конкретни действия и конкретни адреси и лица, с които да се свържете. Така се правят то пари в чужбина! Щракаш си с пръсти и си ходиш бос по асфалта и банкнотите хвърчат покрай теб!
http://www.sacp.government.bg/index_bg.htm
За детето не се притеснявайте. То ще се страхува докато е още малко, но един ден ще порастне. Какво да се прави. Случват се и такива неща.
Желая Ви успех!!!
danni
Младши потребител

Мнениеот GALERA » 20 Май 2005, 11:18

Blagodaria ti Dani sa podkrepata,

Predi 3 godini vodih goliama voina s tiah sashtoto isgotviha nepravilno stanovishte sled koeto sesirah Sofia ,no "komisiata "koiato doide podvatdi falshivite fdadeni danni Bes da isvarshat neobhodimata proverka.As dokasah nevernostta na stanovishteto i se naloji da isgotviat novo stanovishte v koeto te ostanaha neotralni kato pisaha che deteto ne triabva da gubi vraskata nito s bashtata nito s maikata i nito s priatelkata na bashtata sashtoto e ot snachenie sa detetoSigurno se pitate sashto postapvat taka #'??? Ami prosto sashtoto moiata bivsha svekarva ima priatelka tam koiato raboti......Sigurna sam che ne sa sabravili moiat sluchai.I sega ako se obadia Nikoi niama da si mradne prasta.Davam primer otgovorite na gospoja "morska" otgovorila po gore. As iskam da pomogna na deteto si? A ako se obadia v pravata na dezata te shte kajat avtomatichno na bishata mi svekarva i shte sabraniat na bashta mi da ia vsima sa niakolko chasa na vseki dve sedmizi i niama da snam kakvo se sluchva s neia i niama da mojem da govorim po telefona.AS SAM BES ISHOD?????
GALERA

Следваща

Назад към Семейни казуси