- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Wapros otnosno posledstwiq ot bashtinstwo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Wapros otnosno posledstwiq ot bashtinstwo
Imam sledniq wapros: predi 7 meseca momi4e, s koeto ne sme w saprujeski otnosheniq, zabremenq ot men.Reshi da ostawi deteto.Ne iska ot men da sklu4wame brak.No iska deteto da nosi moeto ime.Niama smisal da osporwam bashtinstwo - siguren sum.No nito momi4eto, nito az mislim da produljawame suwmestno sujitelstwo.Iskam da znam wazmojno li e da sklu4im dogowor, spored koito tq da se zadulji da nqma kum men finansowi pretencii za izdrujka, ako deteto nosi moeto ime? Prosto iskam da produlja na 4isto, poneje sega iskam da sum s druga jena i da buda spokoen za w budeshte.
- Bashta
Re: Wapros otnosno posledstwiq ot bashtinstwo
Няма възможностда сключите такъв договор, с който да задължите приятелката си да не търси издръжка за вашето дете. Получаването на издръжка е право на детето, а не нейно. Нещо повече - даването на издръжка е ваше задължение, което не отпада дори да бъдете лишен от правото да упражнявате родителските права върху детето. Това задължение отпада с навършването на пълнолетие от детето, ако не продължи да учи. Можете да се надявате на добрата воля на приятелката си да не иска нищо от Вас. Но по-мъжка позиция е да поемете поне финансова отговорност за отглеждането на детето си.
- kiritsova
- Младши потребител
Съгласна съм с госпожа Кирицова. Детето не е виновно, че сте го създали. Вярно е, че е трудно да се заделят пари и това може да бъде проблем в настоящата Ви връзка с другата жена, но тук не става въпрос за някакво хоби, а за човешко същество. Всяко човешко същество има нужда от храна, облекло, образование и от ЛЮБОВ. Само за миг си помислете как бихте се чувствали, ако баща Ви беше казал на майка Ви, че не желае да полага никакви грижи за Вас и да има нещо общо с Вас? Време е вече в България да разчупим това средновековно мислене. И това дете е част от Вас. Аз съм разведена от 9 години и бащата дава издръжка толкова, колкото да не го преследва Законът. Знаете ли колко пъти ми се е искало да започна на чисто? Ама как да си оставя детето? Днес ходих на концерт в училището. Беше толкова хубаво и бях толкова удовлетворена от това, че инвестирам пари, време и емоции в детето си. Ще имате моменти, в които ще мразите това дете, защото е пречка в живота Ви, но би било добре да се постараете да преодолеете това чувство. Може пък един ден да се гордеете с това дете! Разбирам Ви много добре и не Ви осъждам. Само насочвам вниманието Ви да погледнете от всички страни на ситуацията, не само от Вашата. Има грешки, които можете да загърбите, но има грешки с по-тежки последствия. Тази, която сте направили е от втората категория. Но пък човек греши, какво толкова! Със сигурност ще си спестите много негативни емоции, ако се грижите за детето си.
Това е от мен. Решението е Ваше.
Това е от мен. Решението е Ваше.
- danni
- Младши потребител
I da ne nosi tvoeto ime ti pak si bastata tak che ne mojesh da izbiagash ot izdrajka
a tova koeto danni e napisala e mnogo viarno
a tova koeto danni e napisala e mnogo viarno
- Luni
Вижте какво, хем се кръщавате "баща", хем не искате да носите отговоност... Като сте го направили детето, сега ще си носите всички последици. Ще трябва да плащате издръжка и прочие. Това е положението. За пет минути удоволствие сега ще си носите отговорността.
- Отговор
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|