начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

осиновяване от съпруг на родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осиновяване от съпруг на родител

Мнениеот 77 » 26 Май 2005, 13:30

Здравейте, колеги!
Искам да попитам знаете ли нещо повече, относно процедурата за осиновяване от съпруг на родител. знам, че е като при пълно или непълно осиновяване, но трябва ли да има вписване в регистрите на осиновяваното дете или пък на осинавяващия съпруг? Въобще не е ли налице някаква по-опростена процедура, предвид факта, че осиновяването е от съпруг на родител? Благодаря ви предварително
77

Re: осиновяване от съпруг на родител

Мнениеот Жоро » 26 Май 2005, 13:43

Тук регистрите не играят. Процедурата е много по-проста. Що не вземеш да почетеш първо?
Жоро

Мнениеот 77 » 26 Май 2005, 17:40

Благодаря ти Жоро, ама ти като толкова много четеш защо не ми отговориш, а си толкова жлъчен?
Мисля, че във форума се задават теми, за да се коментират после, а не да се задават дебелашки въпроси. Ако отгворът ти ще е в същият дух, моля да не ми отговаряш.
Въпросът ми беше зададен в най-добрия тон и очаквам подобен отгвор.
77

Мнениеот Жоро » 27 Май 2005, 11:16

УСЛОВИЯ ЗА ПЪЛНО ОСИНОВЯВАНЕ

Чл. 53б. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Пълно осиновяване се допуска само между осиновяващ и осиновяван, вписани в регистрите, определени в този кодекс.
(2) Алинея 1 не се прилага, когато съпруг осиновява рожденото дете на своя съпруг и при осиновяване на внук от дядо и баба или от единия от тях. СК
Май не е толкова сложно.
Жоро

Мнениеот адресат » 27 Май 2005, 16:38

Благодаря любезни колега. Все пак тази материя е нова за нас , завършилите по- рано и подобна дискусия ни е полезна .
адресат

Назад към Семейни казуси