начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

продължително пребиваване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продължително пребиваване

Мнениеот йорданка » 26 Май 2005, 18:21

Здравейте,
Имам следния въпрос: при сключване на брак с гражданин от европейския съюз може ли трите месеца разрешен престой да бъдат удължени (например с още 6, на цена 200лв) от полиция за чужденци или е необходимо след изтичане на разрешения престой да бъде издадена виза Д от българското посолство в съответната държава.
Благодаря предварително
йорданка

Re: продължително пребиваване

Мнениеот han_solo » 29 Май 2005, 15:37

А защо от самото начало не си изкарахте виза тип Д. По принцип е възможно, става с медицинско от лекар. Но за да има статут на продължително пребиваващ, така или иначе ще му трябва виза тип Д.ghy написа:
han_solo

Re: продължително пребиваване

Мнениеот дани » 30 Май 2005, 18:31

това ме учудва, защото проверих в сайта на министерството на вътрешните работи и там бяха посочени случаите, при които може да се говори за продълтелно пребиваване при брак....но благодаря за отговора. Мисля, че по закон нямат право да разделят съпрузи и не е необходимо човек да се връща до собствената си държава, за да чака месеци за виза от българското посолство...
дани

Назад към Семейни казуси