Семейна съм от 18 год.Какви са ми правата при наличието на психически и физически тормоз върху мен и децата ми /на 15 и на 17 г./ от страна на съпруга?
Жилището, в което живеем в момента е придобито по време на брака чрез дарение от родителите на съпруга ми.Съществува още едно жилище, от което 3/4 е прехвърлено на мен и съпруга ми срещу гледане, труд и грижи на майка му.Ще загубя ли правата си върху него при евентуален развод?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
права на майката
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: права на майката
Относно физическия тормоз можете да си извадите медицинско свидетелство ,което при един бъдещт процес би могло да Ве е от полза.Можете също така да податеде една жалба до прокуратурата за телесна повреда или най-малкото да се стресне "мъжът" Ви.
Относно жилището, което е придобито по време на брака и то чрез дарение си е лично имущество на съпруга Ви,но тъй като е и семейно при предоставяне на родителските права на Вас съдът може да Ви го предостави за ползване до навършване на пълнолетие на децата ви.Относно другото жилище права върху него до момента няма нито един от Вас при условие ,че праводателят е жив тъй като доколкото разбирам става въпрос за договор за издръжка и гледане.
Относно жилището, което е придобито по време на брака и то чрез дарение си е лично имущество на съпруга Ви,но тъй като е и семейно при предоставяне на родителските права на Вас съдът може да Ви го предостави за ползване до навършване на пълнолетие на децата ви.Относно другото жилище права върху него до момента няма нито един от Вас при условие ,че праводателят е жив тъй като доколкото разбирам става въпрос за договор за издръжка и гледане.
- Жана Дарк
Re: права на майката
Веднага се обърнете към адвокат и потърсете правата си,чрез съда!Наскоро/предполагам сте чули от мидиите/ бе приет закон срещу домашното насилие.Съпругът ви може да бъде осъден/ако разбира се докажете това в едно съдебно производство/.По отношение на дареното по време на брака-то е лична собственост на съпруга.Това,че е придобито по време на брака,не обуславя семейна общност,тъй като придобитото по време на брака чрез дарение и по наследство не е СИО/семейна имуществена общност/.Това обаче не е пречка съдът да предостави на вас и децата ползването на семейното жилище/дори и то да беше на трето лице/.Това обаче е до навършване пълнолетие на децата. Що се касае за 3/4 ид.част получен по време на брака срещу задължение за издръжка и гледане,то не бихте загубили правата си върху частта в случай на развод.Това би станала по друг ред и при други обстоятелства.последен съвет-час по скоро се посъветвайте и потърсете адекватна помощ за вас и децата ви/чрез съд,организации,полиция,прокуратура и т.н./ Желая Ви успех!!!!!!!!!!!!!!!!
- Галина
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|