начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кой поема разноските при гостуване в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой поема разноските при гостуване в чужбина

Мнениеот Константин Костадинов » 02 Юни 2005, 16:26

Семейство с 15 годишен брак и три деца емигрира и отива да живее в САЩ. 5 години по-късно канят бащата на съпруга и майката на съпругата на гости, да ги видят какви щастливи са станали там. 3 години по-късно се развеждат и сега година след развода вече бившата съпруга иска бившият и тъст да и плати разходите си по гостуването. Чрез адвокат естествено. От какво да се плаши дядото и какво може да се има пред вид, че той е поел ангажимент за поемане на разноските. Поканата може ли да включва такава информация.
Мнението на хората зад дядото е, че това е опит за съсипване на старините му и някакъв вид морално удовлетворение от причинените му щети.....
Аз съм на мнение, че няма никакво основание за такова искане, но съвети приемам всякакви.
Благодаря предварително!

[%sig%]
Константин Костадинов

Re: Кой поема разноските при гостуване в чужбина

Мнениеот Spiritman » 05 Юни 2005, 18:08

Това според мен е изпълнение на нравствен дълг, освен това е била поканена и майката на съпругата,още повече че семейството се състои най-малко от 2човека,така и синът(съпруг) също е участвал в тези разноски.Ама това са пълни глупости според мен и няма кой да отсъди такова решение.
Spiritman

Мнениеот enigma » 05 Юни 2005, 19:31

Къде се развеждат и кое право е избрал съда за приложимо!?
enigma

Мнениеот Константин » 06 Юни 2005, 18:27

Граждани на САЩ са, там са разведени. Бившата съпруга не е успяла в голяма част от исканията си към бившия си съпруг и затова пренася фронта тук, като дори не вярвам да разчита на финансово удовлетворение. Парите, които иска са една ниска месечна заплата там. Но ги иска от човек, когото по този начин може да умори в края на живота му. Варварска работа. Точно това не искаме да позволим...
Константин

Назад към Семейни казуси