начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

чл.70.ал.2.СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.70.ал.2.СК

Мнениеот marina » 18 Фев 2005, 10:34

Моля колеги, посочете практика по чл.70.ал.2. СК.

Предварително благодаря.
marina

Re: чл.70.ал.2.СК

Мнениеот vas » 18 Фев 2005, 15:26

няма такава - поне не и в сиела.
до колко време смяташ, че може да бъде дадено детето при баба и дядо. и има ли действителен спор ако е отказано само веднъж, а допреди това всичко е било нормално. а, ако ако старите настройват детето п/в майката? не е ли това именно в интерес на детето?
vas

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 15:42

Какво точно ви интересува колега, практика и аз не намирам, но може тук да го коментираме. Ще споделите ли казуса?
Гери

Мнениеот marina » 18 Фев 2005, 16:04

Със съдебно решение е предоставено упражняване на родителски права на майката и право на лични отношения на бащата с детето всяка първа и трета събота от месеца от 09.-18.00 часа и 30 дни през ваканцията. Т.е. всяка първа и трета събота бащата води детето при неговите родители и то се вижда с тях. Бащата, бабата и дядото живеят в едно жилище и са адресно регистрирани на един адрес. Бащата е недоволен от съд.решение и с иска по чл.70.СК търси начин за промяна на режима на лични отношения.
marina

Мнениеот донна2 » 19 Фев 2005, 10:10

чл.70 ал.2 СК касае установяване на лични отношения между дядо баба и внуци
от написаното поне на мен ми става ясно ,че никой не пречи на бабата и дядото да си виждат внуците
донна2

Назад към Семейни казуси