Здравейте,
преди седмица подписах споразумение по чл 99,ал 3 СК.С бившата ми съпруга се бяхме разбрали къщата ,която имаме да я продадем и да си поделим парите.Аз държах по някакъв начин това да бъде в писано в споразумението.И там пишеше следното ,че къщата ни след развода остава в обикновена съсобственост ,като се предоставя за ползване на жена ми и детето до навършване на пълнолетието му и аз трябва да се изнеса от там ,след постановяване на решението.Когато попитах адвокатката дали това означава ,че аз губа правата си в/у къщата през този период ,тя ми отговори ,че мога да продам своя дял ,когато си поискам.Проблемът обаче е ,че аз нямам точно обособен дял от къщата,а бившата ми съпруга ми каза ,че след решението ,ще смени ключалките и аз повече няма да влизам в къщата.
Какво да правя,как да съм сигурен ,че не ме подведоха?Мога ли при такива обстоятелства да търся доброволна или съдебна делба на имота ,след което да продам своята част или трябва да изчакам навършването на пълнолетието на детето?Ако трябва да чакам ,в което аз не съм съгласен ,мога ли да обжалвам решението ,в частта за споразумението и да поискам точно да се определи кой какво получава от къщата?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 14:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРАВИЛНО ЛИ СЪМ ПОСТЪПИЛ-МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Вие без адвокат ли се явявахте на делото? Изработили са ви , разбира се. Ако искате да продавате и жена ви не е съгласна, обяснете ми моля какво точно ще продадете, и кой глупак ще купи една втора идеална част от имот, в който може и да не го пуснат, макар и да е собственик? Съдебната делба е възможна, но никой не знае кога ще свърши тя. И тъй като сте подписали споразумение, на какво основание ще обжалвате? Няма как да докажете уговорката със съпругата ви, а и тя е ирелевантна за съда и за развода. Обжалването като вариант е допустимо процесуално, но според мен има смисъл да го предприемете само ако целите отлагане на влизане в сила решението за развод. Ако това би ви помогнало да изнудите някак съпругата ви да си спази уговорката/напр.тя бърза с развода, защото иска да сключва нов брак/, направете го. Друго мисля не мога да ви посъветвам.
- Иван
Нещо повече...
... дори и да искате да продадете, първо трябва да предложите на бившата ви съпруга да изкупи дела ви съобразно разпоредбите на чл.33 от ЗС. От друга страна тя може да поиска делба на имота и съобразно правилата на чл.288 от ГПК да поиска жилището да бъде възложено на нея, като трябва да ви изплати вашия дял съобразно оценката на вещо лице.
- gery
- Потребител
Re: ПРАВИЛНО ЛИ СЪМ ПОСТЪПИЛ-МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ!!!
ОБЪРКАН написа:Когато попитах адвокатката дали това означава ,че аз губа правата си в/у къщата през този период ,тя ми отговори ,че мога да продам своя дял ,когато си поискам.Проблемът обаче е ,че аз нямам точно обособен дял от къщата,а бившата ми съпруга ми каза ,че след решението ,ще смени ключалките и аз повече няма да влизам в
Ако вътрешно се чувствате излъган от тази адвокатка (явно адвокатката на жена ви), може да искате унищожаване на споразумението и сключването на ново с коректно за вас съдържание. Но това е твърде несигурен път, тъй като зависи от това, дали съдията ще бъде убеден във вашата заблуда.
Купувачът на вашата идеална част няма да може да влиза в къщата по следната причина: никой не може да прехвърля повече права на друг, отколкото сам притежава. Затова и след като вие в споразуменито сте договорили, че ви е забранен достъп до къщата, то тази забрана ще важи за всеки, който купи имота от вас.
Единствният начин е да да говорите с жена си и да се опитате да промените споразумението. Ако при сключването му натискът от страна на адвокатката на жена ви е бил явен, то може да замирише и на измама и да се стигне до прокурор. Отидете при адвокат, кажете му всичко това и пратете чрез него предложение за промяна на споразумението с уточнението, че се чувствате измамен при склюването на първото и че размишлявате над въпроса, дали да се обадите на прокурора.
- dimizz
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|