начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

имот срещу гледане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имот срещу гледане

Мнениеот силвия » 12 Юли 2005, 21:49

имам въпрос и ще съм много благодарна на всички, които ми предложат компетантно мнение. Става въпрос за апартамент, който преди десетина години е прехвърлен на единия собственик, срещу гледане на собственика. Той вече почина, но поради много причини другият наследник има желание да предяви претинциите си към имота. Въпросът ми е следният: има ли възможност за такова нещо и на какви основания? Предварително благодаря на всички, които ми отговорят.
силвия

Мнениеот галина » 13 Юли 2005, 10:13

За да очаквате някакъв съвет,моля задайте правилно въпроса си!Кой на кого е прехвърлил? За 1/2 ид.част ли става на дума?Опишете точно,конкретно и ясно казуса
галина

re:имот

Мнениеот силвия » 13 Юли 2005, 10:56

Значи бабата прехвърля апартамента на живият си син, а внука на починалия остава без нищо. В общи линии това е казусът.
силвия

Re: re:имот

Мнениеот jimi » 13 Юли 2005, 11:50

силвия написа:Значи бабата прехвърля апартамента на живият си син, а внука на починалия остава без нищо. В общи линии това е казусът.
:D :D При заявяване на бабат на своята воля наследни е този йто е заявил дарителя.
jimi

Мнениеот галина » 13 Юли 2005, 11:52

Кой е живия и кой е починалия?Бабата/в случая ако е единствен собственик на имота/може да го прехвърля на когото си иска.Това е първо.Второ- внукът не може да има претенции,тъй като той е наследник на родителите си и може да има претенции само към тяхно имущество.Пак ви питам-какъв точно е проблема? Бабата ли е недоволна,внука ли? Кой иска да разваля договорът и защо?
галина

Галке...

Мнениеот gery » 13 Юли 2005, 12:03

... ти наследствената трансмисия съвсем я отсвири :)
я пак си прочети чл.57 от ЗН
gery
Потребител

Мнениеот oli_fren » 13 Юли 2005, 13:42

Доколкото мога да разбера става дума за ДИГ, който е възмезден, няма нормативна уредба, а се основава на чл. 9 от ЗЗД. Права е gery за наследствената трансмисия и внукът може да се опита да развали договора, но трудно би успял - трябва да докаже неизпълнението му от страна на дължащия издръжка и гледане.
oli_fren

Назад към Семейни казуси