- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kandidat studentka
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
kandidat studentka
Zdraveite yvajaemi bade6ti kolegi:) Iskam da Vi popitam dali nqkoi ot vas moje da mi otgovori na slednite pet vaprosa? Za6toto se podgotvqm za ispit, a nemoga da otkriq nikade opredelenie na zeti vaprosi. A, te sa:
1.Pravitelstvo?
2.Iuridi4eski aktove?
3.Prinuditelni merki sprqmo grajdanite?
4.Formi na dyrjavno ustroistvo?
5.Vidove dyrjavni organi?
Blagodarq Vi predvaritelno:)
P.S. ako vi natovarvam molq, pone da mi kajete kade da gi potarsa.
[%sig%]
1.Pravitelstvo?
2.Iuridi4eski aktove?
3.Prinuditelni merki sprqmo grajdanite?
4.Formi na dyrjavno ustroistvo?
5.Vidove dyrjavni organi?
Blagodarq Vi predvaritelno:)
P.S. ako vi natovarvam molq, pone da mi kajete kade da gi potarsa.
[%sig%]
- alli
Re: kandidat studentka
Е, а ние ходехме в библиотеката навремето! Помните ли Младжова, колеги от СУ? Друго си е да драснеш едно въпросче откъде да прочетеш за правителството!
- eva
- Младши потребител
Но нали Вие сте кандидат-студент, вече не се ли кандидатства с изпит по история и български?! Тези определения за какво са Ви?
- Александра
Не тове вече е наистина интересно! Ако можете да ми отговорите къде ще кандидатствате, защото ми е интересно с какво се кандидатства там... А след като сте кандидатстудентка, откъде сте сигурна че ще влезете, та се обръщате с бъдещи колеги. Незнам! просто ми е много интересно... Едно време нещата стояха по друг начин, като че ли ... А иначе отивате в юридическата библиотека на института, където сет сигурна че ще влезете и питате там. Ако разбире се този институт има юридическа библиотека... Но колегите са прави една време се четеше... Успех!
- Отговор
Наистина ми е много интересно в кой университет приемният изпит съдържа такива въпроси! Преди се кандидатстваше с български език или литература и история. Иначе една част от тези въпроси може да се открият в учебник по Конституционно право на Емилия Друмева например, а въпросът за юридическите актове, потърсете в учебниците на Мария Павлова или Любен Василев, или Димитър Радев.
- lorelai
- Младши потребител
Ти за тези въпроси ако не знаеш къде да четеш, то просто не знам какво да ти кажа:-)
- Nabliudatel
Blagodarq za otgovora lorelai:)
A na vsi4ki ostanali iskam da vi kaja 4e ste dosta grubi4ki-meko kazano. Naistina neznam ot kade q namirate tazi zloba i zavist.Ami neznam kakvo da Vi kaja osven 4e me e malko jal za vas.A dali 6te me priemat ili ne e moq rabota.Prosto vi pomolix za savet, no qvno tuk se vkliu4vat malko inteligentni i vazpitani "bade6ti kolegi" nadqvam se?
A na vsi4ki ostanali iskam da vi kaja 4e ste dosta grubi4ki-meko kazano. Naistina neznam ot kade q namirate tazi zloba i zavist.Ami neznam kakvo da Vi kaja osven 4e me e malko jal za vas.A dali 6te me priemat ili ne e moq rabota.Prosto vi pomolix za savet, no qvno tuk se vkliu4vat malko inteligentni i vazpitani "bade6ti kolegi" nadqvam se?
- alli
миличка,айде като влезеш да ми се обадиш и аз с радост ще те светна по някои въпроси,свързани не само с администрацията и намирането на учебни материали:-)
- судент
ако си бъдеща кандидат-студентка защо ти трябват тези въпроси,а не например теми по история или л-ра/и в кой университет приемат с нещо по-различно-може би в ПУЦ.Влез в библиотеката на СУ-там ще намериш всичко,което те интересува!
- i.s.
колегите ви отговориха по този начин, защото тук е място, където се обсъждат правни казуси и по-сериозни въпроси. Сигурна съм , че ако положите мъ-ъ-ъничко усилия да потърсите сама ще си отговорите на тези въпроси
- kalia
Ама вие всичките сте ужасни :( бъдете малко по-снизходителни. Забравихте ли и вие какви бяхте в началото? Едва ли сте били супер компетентни !!!!!!!!!!!!!!!!! Не е срамно да питаш, с питане до Цариград се стига , дори и за елементарни въпроси. На момичето и са трудни защото е в началото, а вие какво направихте: убивате бъдещето:)
- мимоза
Не съм съгласна с тона на колегите, девойчето се чуди от къде да почне с четенето. Сестра ми ще кандидатства догодина и общо взето съм потресена – темите по история варират от 13 (в СУ например) до 34. В НБУ се кандидатства с тест за общообразователна култура – в него има секция „история” и „български език и литература”, които били балообразуващи. Всъщност може би някой от студентите в НБУ може да даде малко повече информация. Когато аз се готвих за кандидат-студентски изпити си взех 2 учебника по история за студенти, както и учебника по който ми преподаваха в училище. Разработих си темите сама. Мисля, че това е начина. Късмет и успех на изпитите.
- Гери
Ами правилно си разбрала. Само искам да добавя, че тестовете в НБУ са в 60-70 варианта. И кандидат-студентът забрави да отбележи своя вариант на бланката за отговори, изпитът му е загубен.
Но това както и да е . Най-важното е като те приемат в НБУ да успееш да получиш стипендия. Наистина не е лесно, но стипендията ти покрива таксата за обучение и на мен ми беше много необходима, тъй като не бях от най-заможните студенти и на моменти ми беше трудно. Но вече се убедих, че ако студентът мисли повече за учението си, и по-малко за купони, успява.
Но това както и да е . Най-важното е като те приемат в НБУ да успееш да получиш стипендия. Наистина не е лесно, но стипендията ти покрива таксата за обучение и на мен ми беше много необходима, тъй като не бях от най-заможните студенти и на моменти ми беше трудно. Но вече се убедих, че ако студентът мисли повече за учението си, и по-малко за купони, успява.
- Tess`
Blagodarq i na novootgovorilite.Radvam se 4e vse pak nqkoi me e razbral i ima 4ove6ko otno6enie.
- alli
e,to pak v bibliotekata na SU da moje6e da se 4ete izob6to...njma6a da e zle,v tazi biblioteka daje njma smisal da se zapisva6...sumatohata e palna:))
- eti
Re: alli
Само мога да ти кажа , че изобщо не трябва да ти пука какво говорят:) Ти си питай, а пък то все ще се намери някой разбран да ти отговори!!!!!!!!!!
От съдници ми е писнало.................а кой ги знае и те какви умници са.....;)
От съдници ми е писнало.................а кой ги знае и те какви умници са.....;)
- мимоза
....определено разсъждавате като мен преди 10 години......напразно!Съсредоточете се в определеният материал за специалността ,която бленувате!Тук наистина е място за сериозни коментари !!!...Пожелавам Ви успех!/в пряка конкуренция ще сме!/
- Galllka
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|