Мога ли при развод или фактическа раздяла със съпруга ми, да поискам издръжка на децата по-висока от тавана по закон - 80лв. Съпругът ми има фирма и доста приличен доход, мога ли да поискам да го декларира пред съда и да получа повече от 80лв за дете. Синовете ми са на 6,5год и на 10месеца. Моля посъветвай те ме.
Предварително Ви благодаря
- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Може да поискате издръжка,различна от тази залегнала в ПМС,но следва да докажете пред съда,че съпругът ви има възможност да я плаща.Това че има фирма не значи,че може да убедите съда да ви присъди по-висока издръжка.Често в съда не могат да се докажат доходите,тъй като предварително хората,дължащи издръжка правят така,че да не може да се докаже че разполагат със средства.Обърнете се към адвокат,който да се запознае с всички документи и нека той реши.Може и да успеете!Успех!
- галина
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|