начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Двойно повече държавни изпити

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 18:26

студент написа:Ха-ха-ха.Абе стига с тоя Русчев бе.Ти май няма с нищо друго с кво да се похвалиш,освен с това.Ха ХА.Аз пък имам 6 при Бойчев по философия на правото и ми писаха 6 на спорта,на който ходих в първи курс. :) :) :) Аааа да.Щях да забравя-вдигам 110 от лежанка 10 пъти.Ха хаа ахаха.Айде бегай да спинкаш :D :D :D

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.
Гост

za dyrjavnite izpiti

Мнениеот pisanka » 16 Авг 2005, 19:11

pri vsi4ki tezi komentari za ili protiv mnogoto dyrjavni izpiti nqkoimoje li da ni syob6ti dali e publikuvano v Dyrvaven vestnik tova i koga???blagodarq.
pisanka

Мнениеот студент » 16 Авг 2005, 19:41

Anonymous написа:
студент написа:Ха-ха-ха.Абе стига с тоя Русчев бе.Ти май няма с нищо друго с кво да се похвалиш,освен с това.Ха ХА.Аз пък имам 6 при Бойчев по философия на правото и ми писаха 6 на спорта,на който ходих в първи курс. :) :) :) Аааа да.Щях да забравя-вдигам 110 от лежанка 10 пъти.Ха хаа ахаха.Айде бегай да спинкаш :D :D :D

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.[/quote
Такааа ли?Ама верно ли бе?Еееее,аз пъка да не знам,тъкмо се почувствах УНИКАЛНО УМЕН.Е,явно всички в СУ сме си едни умници. :D :D :D
студент

Мнениеот Stunjo » 16 Авг 2005, 19:48

Az iskam da popitam kato student v Sofiiskiq universitet,kolko vreme(godina li pove4e?!) moga da otlagam dyrjavnuiq mi izpit?
Ako nqkoi znae,neka da pomogne! :lol:
Stunjo

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 20:37

студент написа:
Anonymous написа:

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.[/quote
Такааа ли?Ама верно ли бе?Еееее,аз пъка да не знам,тъкмо се почувствах УНИКАЛНО УМЕН.Е,явно всички в СУ сме си едни умници. :D :D :D

kolkoto i da ironiziras, faktite sa si fakti i da ne ti haresvat taka e.Kakvo da se pravi .Sto ne otre4es 4e ne e vqrno stoto i ti znaes 4e pise samo 6-ci, e ne ti se isak ama si etaka
Гост

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 20:40

Stunjo написа:Az iskam da popitam kato student v Sofiiskiq universitet,kolko vreme(godina li pove4e?!) moga da otlagam dyrjavnuiq mi izpit?
Ako nqkoi znae,neka da pomogne! :lol:

mislq 4e mozes da se qvqvas 3 puti no ne znam za kakuv period ot vreme bese mai pak za 3 godini
Гост

Мнениеот Me » 16 Авг 2005, 20:48

Не е публикувано в ДВ. Аз поне не съм го видяла, а пък го следя.Не вярвам да съм го пропуснала. :wink:
Me

Мнениеот morska » 16 Авг 2005, 21:51

Писанке, за това се обърни към комплексара Лазарчо
morska
Младши потребител

Мнениеот Гост » 17 Авг 2005, 10:08

честно, много сте зле.
Гост

Мнениеот уф » 24 Авг 2005, 07:56

Me написа:Не е публикувано в ДВ. Аз поне не съм го видяла, а пък го следя.Не вярвам да съм го пропуснала. :wink:

Вече е официално - има го във вчерашния Държавен Вестник.

Не разбирам защо се изроди толкова тази тема. :x
уф

Мнениеот tzveti24 » 25 Авг 2005, 16:23

Наистина темата много се изроди!!! Но защо пък не- явно основният проблем е тихата война между СУ и другите ВУЗове , което е много глупаво.
Завърших ПРАВО във Великотърновския университет, да от провинцията съм, но несъжалявам, започнах работа и то пак в провинцията, но на мен ми харесва. И какво като не съм завършила СУ, не мога да се реализирам ли? Съгласна съм с колегите,които поддържат становището, че човек или го има или го няма - ако не ти идва отвътре да учиш, да разбираш това, което учиш и накрая да го прилагаш в практиката си, по-добре се откажи и си потърси истинското призвание.
За информация на студентите в СУ - за първи път се провежда обучение на младшите магистрати, които са спечелили конкурс за съответната длъжност, в съответните съд, прокуратура, следствие. Мога да ви кажа, че по-голямата част от спечелилите сме придобили квалификационната си степен на образувание по специалност "право" в "провинциалните ВУЗове" - изводите си ги правете сами.
Ако наистина искате да успеете, трудете се и не гледайте в паничката на другите - в крайна сметка всеки се справя, както може.
Не е нужно да се заяждаме постоянно - смятам, че сме умни, амбициозни и можем да говорим, в случая да пишем, нормално без нападки и без избиване на комплекси.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот latina » 25 Авг 2005, 16:28

Във ВУЗ-а се образОваш, а не се образУваш или поне така си мисля.
latina
Младши потребител

Мнениеот gostenka » 25 Авг 2005, 16:33

tzveti24 написа:Наистина темата много се изроди!!! Но защо пък не- явно основният проблем е тихата война между СУ и другите ВУЗове , което е много глупаво.
Завърших ПРАВО във Великотърновския университет, да от провинцията съм, но несъжалявам, започнах работа и то пак в провинцията, но на мен ми харесва. И какво като не съм завършила СУ, не мога да се реализирам ли? Съгласна съм с колегите,които поддържат становището, че човек или го има или го няма - ако не ти идва отвътре да учиш, да разбираш това, което учиш и накрая да го прилагаш в практиката си, по-добре се откажи и си потърси истинското призвание.
За информация на студентите в СУ - за първи път се провежда обучение на младшите магистрати, които са спечелили конкурс за съответната длъжност, в съответните съд, прокуратура, следствие. Мога да ви кажа, че по-голямата част от спечелилите сме придобили квалификационната си степен на образувание по специалност "право" в "провинциалните ВУЗове" - изводите си ги правете сами.
Ако наистина искате да успеете, трудете се и не гледайте в паничката на другите - в крайна сметка всеки се справя, както може.
Не е нужно да се заяждаме постоянно - смятам, че сме умни, амбициозни и можем да говорим, в случая да пишем, нормално без нападки и без избиване на комплекси.

Поздарвления, Цвети! Аз също завършвам право във ВТУ и досега са ме научили да мисля и да тълкувам, а не да уча определения наизуст
gostenka

Мнениеот tzveti24 » 25 Авг 2005, 16:35

Случва се човек да сбърка, но когато се отбелязвят тези му грешки значи нечия уста е затворена, но моля без закачки и мисля, че именно ВУЗовете са тези които те ОБРЗуВАТ, като личност, а ти сам полагаш усилия да се ОБРАЗоВАШ.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 19:06

Много се притеснявате от тези изпити ! Преди време в ЮФ на СУ беше точно така. Държавните изпити бяха в две части - писмен и устен. Неиздържалите писмения не се допускаха до устен. И имаше задължително обучение по два чужди езика /с юридическа насоченост/ - руски и западен /това по повод написаното от Лазар Петров/.
Гост

Мнениеот J.F.K. » 25 Авг 2005, 19:42

Ами крайно време е да се промени нещо,няма какво да се плашите и оплаквате,ако знаете във ФРГ колко са тежки държавните изпити за сравнение..полагат се накрая на следването 6 писмени изпита,състоящи се в решаването на казуси,три са от областта на гражданско/правните науки,два са публично правни и един по наказателно.Освен това има и устен изпит.След издържането на първия държавен изпит около две години се карат стажове и след това се полага вторият държавен.

Но това не и основният проблем на нашето юридическо образование,проблемите са по-големи и от по-друго естество,повечето от тях бяха засегнати вече.Наистина във ФРГ както вече посочи един от форумците,възможностите на интернет се използват максимално и всеки професор не само че има собствен сайт,но и качва обикновено всичките си лекции и други документи в мрежата,което е невероятно удобно за всеки студент.Още повече,че дори някой да не разполага с личен компютър и интернет в къщи,всеки студент има безплатен акаунт към университета и може да ползва университетските компютри и база.Другият огромен недостатък на бг образованието е следният-във ФРГ от първия семестър няма зубкане и учене на параграфи и теория,а се набляга на решаването на казуси.Разбира се без теорията не може,но на изпит не те карат да цитираш учебници и параграфи като папагал наизуст,а искат да покажеш,че не само знаеш теоретичните основи,а и че имаш аналитично мислене и можеш успешно да приложиш научената теория..
Изобщо по темата може да се пиши още надълго и нашироко,но мисълта ми беше,че не трябва да се стряскат хората от тези нововъдения като писмените държавни изпити,защото те в други страни отдавна са нещо съвсем нормално.
J.F.K.

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 22:47

...
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:18

Аман от комплексари, завършили СУ. Защо си мислите, че сте единствени и неповторими???Слезте на земята! Прави са колигите, като казват, че добър юрист можеш да станеш не само в СУ! Познавам много колеги, завършили в Русе, Пловдив, Варна и няма да продължа да изброявам, от които има какво да се научи, но както казаха колегите преди мен - индивидуален е принципа.
Ще се съглася с Лазарчо, че държавните изпити са тежки. Тежки са мойто дете, ама ако чакаш след 10 семестъра тепърва да седнеш да учиш - не си познал филма. Ако си се ориентирал правилно и си кандидатствал "Право" единствено и само защото си искал да се занимаваш с това, а не под натистка на цялата рода - ще ти стане ясно, че подготовката за държавните изпити започва от І-ви курс!
Не завърших СУ, не защото не ме приеха, а защото отказах да се запиша там - няма да науча нищо различно. Преподаваха ми преподаватели от СУ и смея да кажа, че се учих от най-добрите. Завърших и работа, това което учих - не продавам зарзават на пазара, нямах проблем да си намеря и добра работа, не защото мама и тати са клечки-обратното. Успехът ми е изцяло моя заслуга и благодарение на хората, от които се учих и продължавама да уча.
Така че, мили колеги, и кандидат-такива, ако искате да бъдете добри юристи и да успеете - трябва Ви много работа, жертви и мъничко късмет!
Успех!

Р.S.Не факултета прави студента добър, добрите студенти - правят факултета!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:29

ако щете се пукнете от анализи,но само който е учил в СУ знае разликата , а и коментарите ,които се бичат от самите преподаватели за провинциалните ВУЗ-ове!Просто се примирете и това е !Цял живот ще сте си на провинциално ниво
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:31

СУ си е първенец
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити