начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Двойно повече държавни изпити

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 18:26

студент написа:Ха-ха-ха.Абе стига с тоя Русчев бе.Ти май няма с нищо друго с кво да се похвалиш,освен с това.Ха ХА.Аз пък имам 6 при Бойчев по философия на правото и ми писаха 6 на спорта,на който ходих в първи курс. :) :) :) Аааа да.Щях да забравя-вдигам 110 от лежанка 10 пъти.Ха хаа ахаха.Айде бегай да спинкаш :D :D :D

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.
Гост

za dyrjavnite izpiti

Мнениеот pisanka » 16 Авг 2005, 19:11

pri vsi4ki tezi komentari za ili protiv mnogoto dyrjavni izpiti nqkoimoje li da ni syob6ti dali e publikuvano v Dyrvaven vestnik tova i koga???blagodarq.
pisanka

Мнениеот студент » 16 Авг 2005, 19:41

Anonymous написа:
студент написа:Ха-ха-ха.Абе стига с тоя Русчев бе.Ти май няма с нищо друго с кво да се похвалиш,освен с това.Ха ХА.Аз пък имам 6 при Бойчев по философия на правото и ми писаха 6 на спорта,на който ходих в първи курс. :) :) :) Аааа да.Щях да забравя-вдигам 110 от лежанка 10 пъти.Ха хаа ахаха.Айде бегай да спинкаш :D :D :D

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.[/quote
Такааа ли?Ама верно ли бе?Еееее,аз пъка да не знам,тъкмо се почувствах УНИКАЛНО УМЕН.Е,явно всички в СУ сме си едни умници. :D :D :D
студент

Мнениеот Stunjo » 16 Авг 2005, 19:48

Az iskam da popitam kato student v Sofiiskiq universitet,kolko vreme(godina li pove4e?!) moga da otlagam dyrjavnuiq mi izpit?
Ako nqkoi znae,neka da pomogne! :lol:
Stunjo

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 20:37

студент написа:
Anonymous написа:

4e po filosofiq na pravoto imat 6-ci celiqt potok, pohvali se s nqkoq druga disciplina.[/quote
Такааа ли?Ама верно ли бе?Еееее,аз пъка да не знам,тъкмо се почувствах УНИКАЛНО УМЕН.Е,явно всички в СУ сме си едни умници. :D :D :D

kolkoto i da ironiziras, faktite sa si fakti i da ne ti haresvat taka e.Kakvo da se pravi .Sto ne otre4es 4e ne e vqrno stoto i ti znaes 4e pise samo 6-ci, e ne ti se isak ama si etaka
Гост

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 20:40

Stunjo написа:Az iskam da popitam kato student v Sofiiskiq universitet,kolko vreme(godina li pove4e?!) moga da otlagam dyrjavnuiq mi izpit?
Ako nqkoi znae,neka da pomogne! :lol:

mislq 4e mozes da se qvqvas 3 puti no ne znam za kakuv period ot vreme bese mai pak za 3 godini
Гост

Мнениеот Me » 16 Авг 2005, 20:48

Не е публикувано в ДВ. Аз поне не съм го видяла, а пък го следя.Не вярвам да съм го пропуснала. :wink:
Me

Мнениеот morska » 16 Авг 2005, 21:51

Писанке, за това се обърни към комплексара Лазарчо
morska
Младши потребител

Мнениеот Гост » 17 Авг 2005, 10:08

честно, много сте зле.
Гост

Мнениеот уф » 24 Авг 2005, 07:56

Me написа:Не е публикувано в ДВ. Аз поне не съм го видяла, а пък го следя.Не вярвам да съм го пропуснала. :wink:

Вече е официално - има го във вчерашния Държавен Вестник.

Не разбирам защо се изроди толкова тази тема. :x
уф

Мнениеот tzveti24 » 25 Авг 2005, 16:23

Наистина темата много се изроди!!! Но защо пък не- явно основният проблем е тихата война между СУ и другите ВУЗове , което е много глупаво.
Завърших ПРАВО във Великотърновския университет, да от провинцията съм, но несъжалявам, започнах работа и то пак в провинцията, но на мен ми харесва. И какво като не съм завършила СУ, не мога да се реализирам ли? Съгласна съм с колегите,които поддържат становището, че човек или го има или го няма - ако не ти идва отвътре да учиш, да разбираш това, което учиш и накрая да го прилагаш в практиката си, по-добре се откажи и си потърси истинското призвание.
За информация на студентите в СУ - за първи път се провежда обучение на младшите магистрати, които са спечелили конкурс за съответната длъжност, в съответните съд, прокуратура, следствие. Мога да ви кажа, че по-голямата част от спечелилите сме придобили квалификационната си степен на образувание по специалност "право" в "провинциалните ВУЗове" - изводите си ги правете сами.
Ако наистина искате да успеете, трудете се и не гледайте в паничката на другите - в крайна сметка всеки се справя, както може.
Не е нужно да се заяждаме постоянно - смятам, че сме умни, амбициозни и можем да говорим, в случая да пишем, нормално без нападки и без избиване на комплекси.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот latina » 25 Авг 2005, 16:28

Във ВУЗ-а се образОваш, а не се образУваш или поне така си мисля.
latina
Младши потребител

Мнениеот gostenka » 25 Авг 2005, 16:33

tzveti24 написа:Наистина темата много се изроди!!! Но защо пък не- явно основният проблем е тихата война между СУ и другите ВУЗове , което е много глупаво.
Завърших ПРАВО във Великотърновския университет, да от провинцията съм, но несъжалявам, започнах работа и то пак в провинцията, но на мен ми харесва. И какво като не съм завършила СУ, не мога да се реализирам ли? Съгласна съм с колегите,които поддържат становището, че човек или го има или го няма - ако не ти идва отвътре да учиш, да разбираш това, което учиш и накрая да го прилагаш в практиката си, по-добре се откажи и си потърси истинското призвание.
За информация на студентите в СУ - за първи път се провежда обучение на младшите магистрати, които са спечелили конкурс за съответната длъжност, в съответните съд, прокуратура, следствие. Мога да ви кажа, че по-голямата част от спечелилите сме придобили квалификационната си степен на образувание по специалност "право" в "провинциалните ВУЗове" - изводите си ги правете сами.
Ако наистина искате да успеете, трудете се и не гледайте в паничката на другите - в крайна сметка всеки се справя, както може.
Не е нужно да се заяждаме постоянно - смятам, че сме умни, амбициозни и можем да говорим, в случая да пишем, нормално без нападки и без избиване на комплекси.

Поздарвления, Цвети! Аз също завършвам право във ВТУ и досега са ме научили да мисля и да тълкувам, а не да уча определения наизуст
gostenka

Мнениеот tzveti24 » 25 Авг 2005, 16:35

Случва се човек да сбърка, но когато се отбелязвят тези му грешки значи нечия уста е затворена, но моля без закачки и мисля, че именно ВУЗовете са тези които те ОБРЗуВАТ, като личност, а ти сам полагаш усилия да се ОБРАЗоВАШ.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 19:06

Много се притеснявате от тези изпити ! Преди време в ЮФ на СУ беше точно така. Държавните изпити бяха в две части - писмен и устен. Неиздържалите писмения не се допускаха до устен. И имаше задължително обучение по два чужди езика /с юридическа насоченост/ - руски и западен /това по повод написаното от Лазар Петров/.
Гост

Мнениеот J.F.K. » 25 Авг 2005, 19:42

Ами крайно време е да се промени нещо,няма какво да се плашите и оплаквате,ако знаете във ФРГ колко са тежки държавните изпити за сравнение..полагат се накрая на следването 6 писмени изпита,състоящи се в решаването на казуси,три са от областта на гражданско/правните науки,два са публично правни и един по наказателно.Освен това има и устен изпит.След издържането на първия държавен изпит около две години се карат стажове и след това се полага вторият държавен.

Но това не и основният проблем на нашето юридическо образование,проблемите са по-големи и от по-друго естество,повечето от тях бяха засегнати вече.Наистина във ФРГ както вече посочи един от форумците,възможностите на интернет се използват максимално и всеки професор не само че има собствен сайт,но и качва обикновено всичките си лекции и други документи в мрежата,което е невероятно удобно за всеки студент.Още повече,че дори някой да не разполага с личен компютър и интернет в къщи,всеки студент има безплатен акаунт към университета и може да ползва университетските компютри и база.Другият огромен недостатък на бг образованието е следният-във ФРГ от първия семестър няма зубкане и учене на параграфи и теория,а се набляга на решаването на казуси.Разбира се без теорията не може,но на изпит не те карат да цитираш учебници и параграфи като папагал наизуст,а искат да покажеш,че не само знаеш теоретичните основи,а и че имаш аналитично мислене и можеш успешно да приложиш научената теория..
Изобщо по темата може да се пиши още надълго и нашироко,но мисълта ми беше,че не трябва да се стряскат хората от тези нововъдения като писмените държавни изпити,защото те в други страни отдавна са нещо съвсем нормално.
J.F.K.

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 22:47

...
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:18

Аман от комплексари, завършили СУ. Защо си мислите, че сте единствени и неповторими???Слезте на земята! Прави са колигите, като казват, че добър юрист можеш да станеш не само в СУ! Познавам много колеги, завършили в Русе, Пловдив, Варна и няма да продължа да изброявам, от които има какво да се научи, но както казаха колегите преди мен - индивидуален е принципа.
Ще се съглася с Лазарчо, че държавните изпити са тежки. Тежки са мойто дете, ама ако чакаш след 10 семестъра тепърва да седнеш да учиш - не си познал филма. Ако си се ориентирал правилно и си кандидатствал "Право" единствено и само защото си искал да се занимаваш с това, а не под натистка на цялата рода - ще ти стане ясно, че подготовката за държавните изпити започва от І-ви курс!
Не завърших СУ, не защото не ме приеха, а защото отказах да се запиша там - няма да науча нищо различно. Преподаваха ми преподаватели от СУ и смея да кажа, че се учих от най-добрите. Завърших и работа, това което учих - не продавам зарзават на пазара, нямах проблем да си намеря и добра работа, не защото мама и тати са клечки-обратното. Успехът ми е изцяло моя заслуга и благодарение на хората, от които се учих и продължавама да уча.
Така че, мили колеги, и кандидат-такива, ако искате да бъдете добри юристи и да успеете - трябва Ви много работа, жертви и мъничко късмет!
Успех!

Р.S.Не факултета прави студента добър, добрите студенти - правят факултета!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:29

ако щете се пукнете от анализи,но само който е учил в СУ знае разликата , а и коментарите ,които се бичат от самите преподаватели за провинциалните ВУЗ-ове!Просто се примирете и това е !Цял живот ще сте си на провинциално ниво
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:31

СУ си е първенец
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити