начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

obzalvane

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

obzalvane

Мнениеот otchaqn! » 25 Авг 2005, 13:48

имам следният проблем: разведох се към 30 07 05г при адвокатката ми ходих на 05 08 05г всъщност при нея разбрах от решението че съм разведен вече на 30 07 05г, и както си спомням тя ми каза че то и по пощата ми трйбвало да пристигне при мен,подписах се че нямам претенции към нея относно обжалването но до този момент при мен нищо по пощата не е идвало.Крайно съм недоволен от това решение,но тъй като нямам повече средства за адвокат,пък и като ги имах не видях и дума от това което казах тя да е направила,реших че когато го получа ще ползвам срока за да обжалвам,въпросът ми е аз ли не съм разбрал за този 15 дневен срок за обжалване от кога тече или наистина е така след като получа по пощата си уведомление, и последният ми въпрос е мога ли да си пусна жалба срещу съдиискийт състав тъй като не видях нищо от това което съм казал записано там-в решението,а в него е пълно с неточности от което мисля че съм потърпев6 моля за някаква помощ и насочване! предварително Благодаря!
otchaqn!

otgovor

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 14:05

Чл. 197. ГПК (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г., изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 1999 г.) Жалбата се подава чрез съда, който е постановил решението, в 14-дневен срок от деня на заседанието, в което е обявено решението с мотивите за страната, която е присъствувала. За страната, която не е присъствувала в заседанието, както и в случаите на чл. 190, срокът за обжалване тече от датата на съобщението, че решението с мотивите е изготвено.
Чл. 193. (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г., изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) (1) Страната може да поиска да бъде допълнено решението, ако съдът не се е произнесъл по цялото й искане. Молба за това може да се подаде в едномесечен срок от деня на заседанието, в което е обявено решението с мотивите за страната, която е присъствувала, а за страната, която не е присъствувала при обявяване на решението, и в случаите по чл. 190 срокът тече от датата на съобщението, че решението с мотивите е изготвено.
(2) Съдът разглежда молбата с призоваване на страните и се произнася с допълнително решение, което подлежи на обжалване по общия ред.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 00:56

Вие или вашият адвокат получихте ли обявление ,че решението е изготвено?В пълномощното ,което сте подписали ,предоставяте ли право на адвоката ви да получава призовки и да ги приема?Вие как разбрахте ,какво е съдържанието на изготвеното решение.Дайте повече информация ,за да можем да ви помогнем!
Гост

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 08:27

ами адвокатката ми покажа решението, тя предполагам го е получила по законият път!ами за това какво съм я упълномощил нямам спомен (преди 1г беше това)но най вероятно и за това да съм.Моля ако може и няколко думи къде да пусна жалба срещу съдийският състав.
Гост

Мнениеот галина » 29 Авг 2005, 16:52

Мисля,че това което искате е невъзможно!
галина

Назад към Семейни казуси