- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ
|
|
НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ
Колеги здравейте.
Ето отново ще се провеждат конкурси за младши прокурори, следователи и съдии. Искам просто да получа една информация въпреки, че то още от сега се знае почти на 100 %, кои ще са спечелилите. Както и да е. Все пак съм решила да се пробвам и ме интересува каква е заплатата на един младши прокурор /за тази длъжност ще се явявам/, защото може да се окаже, че не няма смисъл да се явявам по изпити, ако на настоящата ми работа ще поручавам по-голямо възнаграждение.
Благодаря предварително.
Ето отново ще се провеждат конкурси за младши прокурори, следователи и съдии. Искам просто да получа една информация въпреки, че то още от сега се знае почти на 100 %, кои ще са спечелилите. Както и да е. Все пак съм решила да се пробвам и ме интересува каква е заплатата на един младши прокурор /за тази длъжност ще се явявам/, защото може да се окаже, че не няма смисъл да се явявам по изпити, ако на настоящата ми работа ще поручавам по-голямо възнаграждение.
Благодаря предварително.
- I. Stefanova
Цитирам едно мнение на съдия, което много ми хареса:
Аз съм магистрат. Моите деца не щат да чуят за право, а съдийската тога за която мечтаеш, на тях им се вижда като униформа за тежък и неблагодарен труд. Истинската тога е униформа без джобове в която да се пускат някои неща, каквито ти предлагаш.
Я си помисли защо искаш да я облечеш? И като я облечеш - твоята с джобове ли ще е?
Внимавай какво си пожелаваш - може да се сбъдне.
Аз съм магистрат. Моите деца не щат да чуят за право, а съдийската тога за която мечтаеш, на тях им се вижда като униформа за тежък и неблагодарен труд. Истинската тога е униформа без джобове в която да се пускат някои неща, каквито ти предлагаш.
Я си помисли защо искаш да я облечеш? И като я облечеш - твоята с джобове ли ще е?
Внимавай какво си пожелаваш - може да се сбъдне.
- Гост
до колежката
Уважаема колежке,
ако за Вас единствения критерий е тоя по добре не се явявайте - странен критерий проявявате в случая - ако е по - голяма, ако е по - малка и така......борбата с престърната измет е призвание, а не сметки от "обратната страна на медала". Ще Ви трябва психична устойчивост най - вече, стига да я имате. Много неща ще Ви трябват - ще трябва да устоявате на пепелянки вътре и вън от системата, да удържате на напористи рушветчии, и много още работи......какви заплати, какви чудеса - то това иде отвътре.....от заплатажии сме я докарали дотука - ако можете станете но за заплатата питайте на края на първия месец - като му дойде времето.............
ако за Вас единствения критерий е тоя по добре не се явявайте - странен критерий проявявате в случая - ако е по - голяма, ако е по - малка и така......борбата с престърната измет е призвание, а не сметки от "обратната страна на медала". Ще Ви трябва психична устойчивост най - вече, стига да я имате. Много неща ще Ви трябват - ще трябва да устоявате на пепелянки вътре и вън от системата, да удържате на напористи рушветчии, и много още работи......какви заплати, какви чудеса - то това иде отвътре.....от заплатажии сме я докарали дотука - ако можете станете но за заплатата питайте на края на първия месец - като му дойде времето.............
- plamcho
- Младши потребител
Хайде стига, Пламчо, няма да се лъжем, че основно натискът за магистратските длъжности е заради заплатата - 1 000 лв. не са никак малко все пак /минимум/.... а тия приказки за борбата с престъпността са пълни глупости...нека оставят магистратите на заплати от по 300 лв. и да видим тогава кой ще се иска да се бори с престъпността
- някой
Не съм казал господин гост че е без значение - но заплатата няма да направи ставащ от неставащ - за това става въпрос. От всяко дърво свирка не става - това е точната поговорка......
Заплатата трябва да следва работата а не да я предхожда - това исках да кажа а не обратното - обратното означава че човека е податлив на корупционни сделки - тоест няма вътрешна мотивация за работа а само за мангизите - тоест ще се сдуши с отрепките в системата и сам ще стане част от тях -
дано съм бил ясен..............
Заплатата трябва да следва работата а не да я предхожда - това исках да кажа а не обратното - обратното означава че човека е податлив на корупционни сделки - тоест няма вътрешна мотивация за работа а само за мангизите - тоест ще се сдуши с отрепките в системата и сам ще стане част от тях -
дано съм бил ясен..............
- plamcho
- Младши потребител
Ейййййй, не ме нападайте така
Парите не са водещото в случая, а и много бързо ме преценихте, че не ставам. Мисля, че добре съм подготвена в материята, но дали въобще си заслужава да се явявам по конкурси. От една страна то почти е ясен резултата /с оглед коментарите от отминалите вече такива конкурси/, но пък знае ли човек. В момента си имам работа и просто попитах за заплатата, за да знам дали евентуално ще се боря за нещо по-добро. Нямам абцииите непременно да съм магистрат.
Парите не са водещото в случая, а и много бързо ме преценихте, че не ставам. Мисля, че добре съм подготвена в материята, но дали въобще си заслужава да се явявам по конкурси. От една страна то почти е ясен резултата /с оглед коментарите от отминалите вече такива конкурси/, но пък знае ли човек. В момента си имам работа и просто попитах за заплатата, за да знам дали евентуално ще се боря за нещо по-добро. Нямам абцииите непременно да съм магистрат.
- I. Stefanova
глупости
Дидко_Питко написа:Не по малко от 800 лева.И да почерпиш при назначаване
колеги, защо говорите глупости
прочетете си ЗСВ - 2х средната работна заплата за страната - в момента е 337 лв., т. е. прави 674 лв. - данъците - около 530 лв.
- от системата
Колежке Александра!!!!!
Колежке Александра!!!!!
Ако не за по-висока заплата, то за какво да постъпвам на тази работа. Сега какво ще ми кажете-престиж, натрупване на опит или имате предвид нещо друго, за което някак си неми е удобно да говоря. Нали всички работим за пари? Вие какво очаквате да чуете /прочетете/?............че нямам търпение да се боря с престъпността, че с удоволствие ще повдитам обвинения с/у престъпниците, че няма по-голямо удовлетворение от прокурорската работа и т.н. Човек постъпва на работа или за удоволствие подплатено донякъде и с някакво що годе финансово обезпечение, или необичащ конкретната работа, но пък по добре платена или в случая за да е корумпиран.
Ако Вие имате някакъв друг стимул за тази работа, то моля споделете го
Ако не за по-висока заплата, то за какво да постъпвам на тази работа. Сега какво ще ми кажете-престиж, натрупване на опит или имате предвид нещо друго, за което някак си неми е удобно да говоря. Нали всички работим за пари? Вие какво очаквате да чуете /прочетете/?............че нямам търпение да се боря с престъпността, че с удоволствие ще повдитам обвинения с/у престъпниците, че няма по-голямо удовлетворение от прокурорската работа и т.н. Човек постъпва на работа или за удоволствие подплатено донякъде и с някакво що годе финансово обезпечение, или необичащ конкретната работа, но пък по добре платена или в случая за да е корумпиран.
Ако Вие имате някакъв друг стимул за тази работа, то моля споделете го
- I. Stefanova
извинявайте много
Много обичам, когато някой се прави на толкова откровен "аз работя за пари". ами трябвало е да станете банкер, не юрист. Аз в момента взимам 1100 лева нетна заплата и пак ще се явявам на конкурса. Защото в крайна сметка не парите са определящото. И добре, че има такива хора, които се правят на много прагматични. идеалистите са рядка порода, която трябва да се оценява подобаващо.
- лина
Да така е колежке Стефанова. Повдигането на обвинение и противодействието на престъпниците трябва да Ви доставя удоволствие. На мене лично ми доставя удоволствие. Трябва да Ви носи и удовлетворение естествено. Това от гледна точка на психологичното естество на работата. Ако не Ви носи удоволствие или удовлетворение за какво изобщо ще ходите на конкурса? Та Ви ще си псувате всяка сутрин делата.....които имате - и ще оставате облигационно удовлетворена единствено на 30 - то число. Не го разбирам някак си....
- пламчо
Re: извинявайте много
лина написа:Много обичам, когато някой се прави на толкова откровен "аз работя за пари". ами трябвало е да станете банкер, не юрист. Аз в момента взимам 1100 лева нетна заплата и пак ще се явявам на конкурса. Защото в крайна сметка не парите са определящото. И добре, че има такива хора, които се правят на много прагматични. идеалистите са рядка порода, която трябва да се оценява подобаващо.
I az taka kazvam no zashto li nemoga da gi vidia tia idealisti v sada?To vseki predi da zahape kokala taka govori i posle stoi ta gledai.I kade vi e stimula da kandidatstvate sled kato se znae ot sega za kogo sa tezi mesta ,kajete mi che neshto ne mi e iasno?
- damiana99
Абе ти тези не ги ми разправяй. Много по-комерсиални са такива като теб. Ти много добре знаеш, че няма да оправиш държавата. Защо тогава ще се явяваш на конкурси, като нямаш някакви комерсиални амбиции. Човек ако прави отстъпки за по-ниска заплата и то в днештите времена, то трябва да има някакъв скрит помисъл. Всички знаем, че не е малко да си магистрат-точно това е комерсиалното. Ти не мечтаеш да допринасяш в борбата с престъпността, а очакваш израстване в кариерата, утре да речем са станеш прокурор в СГП, ВКП или защо не и главен такъв. След време може би ще напуснеш системата и ще започнеш да адвокатстваш, аама вече ще си с позиции. Е това е много повече комерсиално, от колкото просто да попиташ за една заплата.
- pupo
Към колегата по-горе:
Простете за грубостта, но като знам какви прокурори има в системата много се съмнявам, че точно това наивно момиче стремейки се към по-добра заплата ще я "вулгаризира". Мисля, че институцията страда много повече прокурори на ръководни длъжности, които говорят и вършат глупости.
Пример: един такъв прокурор покани престъпниците в 7 - дневен срок да върнат заграбеното и да се предадат. Оказа се, че той говорел сериозно, защото получихме ценни ръководни указания да организираме дежурство в почивните дни, за да посрещнем предаващите се престъпници!?! Кажете ми това не е ли една феноменална глупост? Не унижава ли това всички прокурори? Не вулгаризира ли/както вие се изразявате/ професията? Нагледал съм се и съм се наслушал на глупости, и, ако трябва да бъда честен, прокурорската заплата е едно от малкото неща, които ме удовлетворява в тази професия. Между другото, немалко "колеги" въобще не се интересуват от заплатата си и ходят на работа със силното желание да намерят някое по-касово дело, ако ме разбирата какво искам да ви кажа... Предполагам стана ви ясно, че аз нямам тяхното отношение към общото ни призвание.
Простете за грубостта, но като знам какви прокурори има в системата много се съмнявам, че точно това наивно момиче стремейки се към по-добра заплата ще я "вулгаризира". Мисля, че институцията страда много повече прокурори на ръководни длъжности, които говорят и вършат глупости.
Пример: един такъв прокурор покани престъпниците в 7 - дневен срок да върнат заграбеното и да се предадат. Оказа се, че той говорел сериозно, защото получихме ценни ръководни указания да организираме дежурство в почивните дни, за да посрещнем предаващите се престъпници!?! Кажете ми това не е ли една феноменална глупост? Не унижава ли това всички прокурори? Не вулгаризира ли/както вие се изразявате/ професията? Нагледал съм се и съм се наслушал на глупости, и, ако трябва да бъда честен, прокурорската заплата е едно от малкото неща, които ме удовлетворява в тази професия. Между другото, немалко "колеги" въобще не се интересуват от заплатата си и ходят на работа със силното желание да намерят някое по-касово дело, ако ме разбирата какво искам да ви кажа... Предполагам стана ви ясно, че аз нямам тяхното отношение към общото ни призвание.
- друг прокурор
Най-удобно и подходящо място е прокуратурата. В 99% няма престъпление - макар че ачик има извършено престъпление. Пак 99% или може би 98% от престъпниците са на свобода и в един момент като убият някой такъв, се оказва, че "правилно" е убит, тъй като той е наистина голям престъпник. Просто е обидна ситуацията с т.н. прокуратура у нас. Но какво може да искаме, щом гл.прокурор обявява, че е за амнистия на мръсните пари, а след два дни се сеща какъв голям гаф е направил.... и започва да си отрича думите.
Вървете в п-рата. Там е "келепира"....
Вървете в п-рата. Там е "келепира"....
- адв.
|
|