начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ре

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 10:20

от системата написа:
някой написа:Ааааа, Вие преценявате :D То затова ли има толкова затлачени дела :wink: Преценките ви куцат, колега :D Цифрите са си цифри и винаги ги е имало :lol: Но никой не "подава" току-така инфото си... А като преценявате - що не ходите лично да си огледите, за да не се оправдавате после със следствието и дознанието? :lol:

защото докато един следовател работи между 20 и 50 дела годишно, а един дознател между 50 и 70, аз решавам около 500 дела и дознания и още толкова преписки

Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 10:23

Решаваш ги прокуроре, но като дойдат при тебе те са вече направени - картина поставена в рамка, разбираш ли? Защото съдебното ти заседание може да е два три часа че и по малко за разследване траешо месеци - не 500 ами 1500 можеш да омагьосаш за нула време -
Гост

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 10:25

към - някой написа:Вярно е това. Някой изнудват. Но и изнудвания прави грешка. Вместо да се обърне към оперативните служби на МВР той дава - докато дава ще има и лайна които ще искат -

Не може да се обърне, защото ще му стане живота черен!!Хората, които си позволяват, да го правят не са случайни, а са баш шефове, които от години никой не пипа и т.н. и т.н.Но който е в системата - ги знае тия неща :)
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 10:45

Вярно е така е. Ще има и обратен удар. Но има ли друг начин да се спре тая рушветчийска и далаверажийска история??? Независимо от последствията. Черен - червен - който иска ще го направи. Като му писне на човек не само на оперативните служби ще съобщи, ами с брадва ще намаха някого в главата - като не вижда изход???
Гост

Мнениеот ivailast » 09 Сеп 2005, 10:59

Много се чудих дал да пиша нещо по тая тема, особено като виждам как се изкриви в типично българско наклонение. Все още се чудя и дали да се готвя за тоя конкурс. Като гледам някои от мненията във форума - натруфени фрази, термини, които един неюрист не разбира се питам: е ли добрият теоретик добър юрист? Знам - еднозначен отговор няма. То затова тия конкурси са за младши съдии - после да попрактикуват малко. И за това мисля са по-подходящи за хора, които скоро са положили държавните си изпити. Материята е по-прясна. Виж, моите бяха преди 8 години, вече съм се забутала в специални материи и някои неща ми убягват. Все пак не съм се отказала съвсем /макар че май няма да е тоя път/ да се подготвя за някои конурс за съдия. Само да не се пенсионирам докато набера смелост :D Успех на всички! И не забравяйте, че макар понякога да сме от различни страни на бариерата всички сме юристи.
ivailast
Младши потребител

Мнениеот от системата » 09 Сеп 2005, 11:01

някой написа:Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:

не знам защо изобщо се занимавам с вас, но просто започнах да се дразня
вижда ли ли сте доклада, който се разпределя на прокурора
знаете ли за функциите му по общия наздор, по Закона за закрила на детето и пр.
вие някога изобщо влизали ли сте в съдебна зала, водили ли сте съдебно следствие, особено когато делото е било класически "осрано" от разследващия
спирам да говоря по темата, защото наистина и аз и другите започнаха да говорят мнооого глупости
от системата

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 13:06

от системата написа:
някой написа:Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:

не знам защо изобщо се занимавам с вас, но просто започнах да се дразня
вижда ли ли сте доклада, който се разпределя на прокурора
знаете ли за функциите му по общия наздор, по Закона за закрила на детето и пр.
вие някога изобщо влизали ли сте в съдебна зала, водили ли сте съдебно следствие, особено когато делото е било класически "осрано" от разследващия
спирам да говоря по темата, защото наистина и аз и другите започнаха да говорят мнооого глупости

Що не си водите вие разследването - огледи, разпити, прътърсване и изземване??? Ти уважаеми прокуроре, колко огледа ЛИЧНО си направил? А пък тия напудрени фрази с "функциите му по общия наздор" са глупости :) И по конкретно какво правите вие по Закона за закрила на детето?! Какво правите по конкретна жалба или сигнал по Закона за закрила на детето? Едно голямо нищо :)
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 22:08

Ami to da si prokuror e nai-lekata rabota v sistemata - mnogo vlast i nikakava otgovornost. No mislq, 4e problema ne e v horata, taka e ustrena sistemata, estestveno v interes na nqkogo. A, 4e prokurorite ne si var6at rabotata -pone po-golqmata 4ast ot tqh, to proeto e notoren fakt.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 12:05

От две години съм юрисконсулт на община, занимавам се с какво ли не и се научих, че всичко е въпрос на строго лична преценка. Реших за първи път да се явя на предстоящите конкурси за младши магистрати и ме е страх, че ще се разочаровам за пореден път. Не, че всичко знам, напротив, ясно ми е, че правото е необятна материя, но и че конкурсите с нагласени.
Гост

Мнениеот Pipita » 10 Сеп 2005, 15:07

според мен трябва да се опитва. аз спечех един от конкурсите и приветствам всеки, който е решил да пробва. на всички желя успех и чакам нови колеги!
Pipita

Мнениеот случаен » 10 Сеп 2005, 16:12

Още преди да си вземат държавните изпити "колегите" вече знаят, че ще стават магистрати. Е, както разбирам има и "марсианци" в системата - ЧЕСТИТО и дано броят им се увеличава. Може и нещата да потръгнат...
случаен

Магистрати

Мнениеот maria_sirakova » 10 Сеп 2005, 19:04

Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева :P .
maria_sirakova
Нов потребител

Re: Магистрати

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 20:35

[quote="maria_sirakova"]Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева :P .[/quote
Как ще си заработиш тези пари? За такава заплата от такъв размер от колко данъколатци и колко кожи трябва да се смъкнат?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 20:41

от системата написа:
някой написа:Ааааа, Вие преценявате :D То затова ли има толкова затлачени дела :wink: Преценките ви куцат, колега :D Цифрите са си цифри и винаги ги е имало :lol: Но никой не "подава" току-така инфото си... А като преценявате - що не ходите лично да си огледите, за да не се оправдавате после със следствието и дознанието? :lol:

защото докато един следовател работи между 20 и 50 дела годишно, а един дознател между 50 и 70, аз решавам около 500 дела и дознания и още толкова преписки
Вие ги решавате, но колко ПСД извършвате? Седите в кабинета и давате указания, част от коите не знаете дори как реално се осъществяват... Колко прокурори са извършили дори едно ПСД, ако са започнали да работят директно като такива???
Гост

Мнениеот Гост » 11 Сеп 2005, 12:09

колеги някой от вас знае ли напредния конкус какъв е бил казуса
Гост

Мнениеот Гост » 11 Сеп 2005, 12:09

колеги някой от вас знае ли напредния конкус какъв е бил казуса
Гост

Мнениеот raia_g » 13 Сеп 2005, 11:31

Колеги,някой подаде ли документи има ли опашки
raia_g
Потребител

Мнениеот Ани » 13 Сеп 2005, 12:21

Подадох в понеделник - имаше по 5 човека на опашка. :lol:
Ани

Мнениеот raia_g » 13 Сеп 2005, 12:35

Blagodaria za informaciata Ani
raia_g
Потребител

Мнениеот Юлия » 13 Сеп 2005, 15:18

Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.
Юлия

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити