- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ
|
|
KAZUSI OT KONKURSITE ZA MAGISTRATI
Kolegi znaete li kakvi sa bili kazusite na konkursite minalata godina?
- Гост
Юлия написа:Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.
Не, подаваш копия на всичко, а оригиналите ги представяш за сравнение само.
Медицинското пък е от тези за кандидатстване в БГ - 2 лв., а не в чужбина - те са доста скъпи над 100 лв.
- Гост
Юлия написа:Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.
Не, подаваш копия на всичко, а оригиналите ги представяш за сравнение само.
Медицинското пък е от тези за кандидатстване в БГ - 2 лв., а не в чужбина - те са доста скъпи над 100 лв.
- Ани
За това, че ще са по-малко съдя от входящите си номера и от километричната опашка на която чаках миналата година-час и нещо, а сега нямаше абсолютно никаква опашка. По едно и също време подавам документи след обявяване на конкурса и сега са доста по малко.
- malvina
- Нов потребител
Миналата година участвах само в конкурса за мл. прокурори, подадох документи на 3-4-я ден, имаше по 5-6 човека пред мен и малко ОФ - искам да благодаря на единствения колега, който ми отстъпи мястото си на опашката /бях бременна в 5-я месец /. Но пък последните дни е имало големи опашки, чак до отвън.
- Ани
Re: Магистрати
Anonymous написа:maria_sirakova написа:Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева .[/quote
Как ще си заработиш тези пари? За такава заплата от такъв размер от колко данъколатци и колко кожи трябва да се смъкнат?
Дали ще ги заработи или не тези пари е въпрос на КОНТРОЛ! /трябва да се контролира вътрешно от системата кои работи и как работи/.
Но като говориш за данъкоплатски кожи и колко са нужни, я си помисли колко струва на обществото хаосът и беззаконието в държвата. Да си чул за осъден ДДС-ар, или друг ЧИЧКО-ПАРИЧКО? Всичките тези пари, с които парадират БГ богаташите от къде мислиш че са дошли? Подарил ли им ги е някой от чужбина, или са работили по студентски бригади? Всичките им тези пари са НАШИТЕ ПАРИ, на данъкоплатците. И по добре да отиват за мотивиране на хора, които ще свършат работа за общото благо, отколкото при мутри. Я ми кажете, ВСИЧКИ ВИЕ МНОГОЗНАЙКОВЦИ, дето не Ви мотивират парите за да бачката, КАК ОЦЕЛЯВАТЕ? Как примерно се живее в София с 500лв. нетна заплата? За КВАРТИРА ли, за ядене ли, за развлечения ли? Че човек не живее за да работи, а работи за да живее. За съжаленние в БГ това много трудно се получава.
А на колегите от системата, които си мерят пишките кой повече работа върши, бих задал вапросът: КЪДЕ Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ТОЛКОЗ МНОГО РАБОТА. Или пълним каца без дъно? И като е толкова мнного работата, значи ИЛИ не се работи качествено, ИЛИ правилата по които се работи (НПК и пр.) не струват, или просто са необходими още работещи. Е ако последното е вярно - че да вземат да назначат повече бройки магистрати и дознатели. КАНДИДАТИ КАКТО СЕ ВИДЯ ИМА!!!
А ако питате мене, таиа държавичка си плаче да я "запалят" от четири страни и да изринат всичката сган дето уж я "УПРАВЛЯВА" ! Управляват .......аде нема да казвам какво и как.
НАВСЯКЪДЕ ЦАРИ АНАРХИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ. А "УПРАВЛЯВАЩИТЕ" ДОРИ И ДА ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ОПРАВЯТ НЕЩАТА - ИДЕЯ СИ НЯМАТ КАК ДА СТАНЕ ТОВА !!! Кърпят нещата както кърпят и дупките по улиците: НА ПАРЧЕ И СЪС СТАР АСФАЛТ! И скоро след тях - пак дупки !!!
АВЕ, " ПОЛИТИКАТА НИ Е СКОПЕН ОВЕН, КОЙТО САМО АКА, А НАРОДА САМО ЧАКА, АМА КАКВО ЧАКА" , И ЗАЩО ЧАКА ???? - ЕБАЛ СЪМ ГО. С ОВТСИ И В КОШАРА МИ СЕ НЕ ЖИВЕЕ..........
И успех на всички кандидати.
- БЕСЕН
!
Vav sriada po obiad se biaha se zapisali okolo 330 za ml. prokurori i okolo 280 za ml. sadii. Ot VSS mi kazaha che pak ochakvat okolo 1000 choveka za vseki izpit. V chetvartak i petak se ochakvat MNOGO kandidati-ima izpiti za pravosposobnost i kato si gi vzemat kolegite otivat napravo v VSS da stavat magistrati !
- Kandidat
- Гост
|
|