начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

KAZUSI OT KONKURSITE ZA MAGISTRATI

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 16:11

Kolegi znaete li kakvi sa bili kazusite na konkursite minalata godina?
Гост

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 16:24

Юлия написа:Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.

Не, подаваш копия на всичко, а оригиналите ги представяш за сравнение само.
Медицинското пък е от тези за кандидатстване в БГ - 2 лв., а не в чужбина - те са доста скъпи над 100 лв.
Гост

Мнениеот Ани » 13 Сеп 2005, 16:25

Юлия написа:Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.

Не, подаваш копия на всичко, а оригиналите ги представяш за сравнение само.
Медицинското пък е от тези за кандидатстване в БГ - 2 лв., а не в чужбина - те са доста скъпи над 100 лв.
Ани

Мнениеот теа » 13 Сеп 2005, 16:45

Как върви бройката на кандидатите, какви входящи номера даваха днес?

Аз ще ви осведомя в четвъртък - тогава ще подавам.
теа

Мнениеот рая » 13 Сеп 2005, 17:00

Миналата година за съдии и следователи бяха около 1000 човека ,а за прокурори около 2000 съмнява ме тази година да са по малко по скоро повече
рая

zaplata na ml.prokuror

Мнениеот Martina » 13 Сеп 2005, 17:04

ne poveche ot 670 lv. bruto
Martina

Мнениеот МИМИ » 13 Сеп 2005, 17:16

КОЛЕГИ КЪДЕ СА ОБЯВЕНИ ТЕЗИ КОНКУРСИ
МИМИ

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 17:19

Здравейте! Тази година на конкерсите ще има по малко кандидати. Миналата година за прокурорския бяха към 1200, а за съдийския 1011. А казусите предизвикаха огромни спорове между колегите.
Гост

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 17:20

Здравейте! Тази година на конкурсите ще има по малко кандидати. Миналата година за прокурорския бяха към 1200, а за съдийския 1011. А казусите предизвикаха огромни спорове между колегите.
Гост

Мнениеот теа » 13 Сеп 2005, 17:20

да, така е - явявах се миналата година, но ми се струва, че кандидатите тази година ще бъдат по-малко. София събира най-много кандидати и като се има предвид, че сега тези места са минимални, нормално е напливът да е по-малък...
теа

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 17:22

Докога е срока за подаване на документи и за колко бройки става въпрос
Гост

Мнениеот рая » 13 Сеп 2005, 17:25

В бр.72 на ДВ
рая

Мнениеот теа » 13 Сеп 2005, 17:25

до петък е. виж обявата на страницата на ВСС
теа

Мнениеот рая » 13 Сеп 2005, 17:28

Едва ли ще са по-малко кандидатите
рая

Мнениеот malvina » 13 Сеп 2005, 17:33

За това, че ще са по-малко съдя от входящите си номера и от километричната опашка на която чаках миналата година-час и нещо, а сега нямаше абсолютно никаква опашка. По едно и също време подавам документи след обявяване на конкурса и сега са доста по малко.
malvina
Нов потребител

Мнениеот рая » 13 Сеп 2005, 17:40

Аз миналата година като подавах нямаше нито един човек,но подадох сравнително в началото .Утре ще подавам дано да няма пак хора
рая

Мнениеот Ани » 13 Сеп 2005, 17:57

Миналата година участвах само в конкурса за мл. прокурори, подадох документи на 3-4-я ден, имаше по 5-6 човека пред мен и малко ОФ - искам да благодаря на единствения колега, който ми отстъпи мястото си на опашката /бях бременна в 5-я месец :roll: /. Но пък последните дни е имало големи опашки, чак до отвън.
Ани

Re: Магистрати

Мнениеот БЕСЕН » 13 Сеп 2005, 18:51

Anonymous написа:
maria_sirakova написа:Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева :P .[/quote
Как ще си заработиш тези пари? За такава заплата от такъв размер от колко данъколатци и колко кожи трябва да се смъкнат?

Дали ще ги заработи или не тези пари е въпрос на КОНТРОЛ! /трябва да се контролира вътрешно от системата кои работи и как работи/.
Но като говориш за данъкоплатски кожи и колко са нужни, я си помисли колко струва на обществото хаосът и беззаконието в държвата. Да си чул за осъден ДДС-ар, или друг ЧИЧКО-ПАРИЧКО? Всичките тези пари, с които парадират БГ богаташите от къде мислиш че са дошли? Подарил ли им ги е някой от чужбина, или са работили по студентски бригади? Всичките им тези пари са НАШИТЕ ПАРИ, на данъкоплатците. И по добре да отиват за мотивиране на хора, които ще свършат работа за общото благо, отколкото при мутри. Я ми кажете, ВСИЧКИ ВИЕ МНОГОЗНАЙКОВЦИ, дето не Ви мотивират парите за да бачката, КАК ОЦЕЛЯВАТЕ? Как примерно се живее в София с 500лв. нетна заплата? За КВАРТИРА ли, за ядене ли, за развлечения ли? Че човек не живее за да работи, а работи за да живее. За съжаленние в БГ това много трудно се получава.
А на колегите от системата, които си мерят пишките кой повече работа върши, бих задал вапросът: КЪДЕ Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ТОЛКОЗ МНОГО РАБОТА. Или пълним каца без дъно? И като е толкова мнного работата, значи ИЛИ не се работи качествено, ИЛИ правилата по които се работи (НПК и пр.) не струват, или просто са необходими още работещи. Е ако последното е вярно - че да вземат да назначат повече бройки магистрати и дознатели. КАНДИДАТИ КАКТО СЕ ВИДЯ ИМА!!!
А ако питате мене, таиа държавичка си плаче да я "запалят" от четири страни и да изринат всичката сган дето уж я "УПРАВЛЯВА" ! Управляват .......аде нема да казвам какво и как.
НАВСЯКЪДЕ ЦАРИ АНАРХИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ. А "УПРАВЛЯВАЩИТЕ" ДОРИ И ДА ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ОПРАВЯТ НЕЩАТА - ИДЕЯ СИ НЯМАТ КАК ДА СТАНЕ ТОВА !!! Кърпят нещата както кърпят и дупките по улиците: НА ПАРЧЕ И СЪС СТАР АСФАЛТ! И скоро след тях - пак дупки !!!
АВЕ, " ПОЛИТИКАТА НИ Е СКОПЕН ОВЕН, КОЙТО САМО АКА, А НАРОДА САМО ЧАКА, АМА КАКВО ЧАКА" , И ЗАЩО ЧАКА ???? - ЕБАЛ СЪМ ГО. С ОВТСИ И В КОШАРА МИ СЕ НЕ ЖИВЕЕ..........

И успех на всички кандидати.
БЕСЕН

!

Мнениеот Kandidat » 14 Сеп 2005, 14:15

Vav sriada po obiad se biaha se zapisali okolo 330 za ml. prokurori i okolo 280 za ml. sadii. Ot VSS mi kazaha che pak ochakvat okolo 1000 choveka za vseki izpit. V chetvartak i petak se ochakvat MNOGO kandidati-ima izpiti za pravosposobnost i kato si gi vzemat kolegite otivat napravo v VSS da stavat magistrati ! :roll:
Kandidat

Мнениеот Гост » 14 Сеп 2005, 14:57

Знае ли някой, какъв е бил казуса на конкурса за младши съдии миналата година?
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити