начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Otnemane na svidetelstvo za upravlenie

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Otnemane na svidetelstvo za upravlenie

Мнениеот Dimitar Dragoev » 29 Окт 2002, 23:06

Zdragveite,

Mnogo sam bos v tazi oblast za tova se nadqvam che vaprosa mi nqma da vi zvuchi mnogo smeshno.

Imah problem s avtomobila i go bqh zarqzal. Po kasno vecherta bribiraiki se upotrebil alkohol vidqh che se navartat okolo nego i reshihme s priqteli da go priberem s butane za okolo 1km do garaga mi.
Sprqha me chengeta i mi otneha knigkata s akt po chlen 174 t.1 ot ZZP
Imat li pravo na tova sled kato sam go butal i kade moga da namerq v el. vid Zakona Za Dvigenie po Patishtata.
Moga li da napravq veche neshto.
Dimitar Dragoev

Re: Otnemane na svidetelstvo za upravlenie

Мнениеот pesho » 30 Окт 2002, 06:20

<http://www.lex.bg/top100.php?lang=bg/>
#23 e ЗЗП.
Успех!
pesho
Нов потребител

Мнениеот madabi4 » 31 Окт 2002, 13:22

С бутане? 1 километър? Ти нас за тъпаци ли ни вземаш? Като Ви спряха буташе ли го,, или се беше настанил удобно в запалената, движеща се кола? А радио Веселина слушаш ли?
madabi4
Младши потребител

Мнениеот d » 02 Ное 2002, 18:03

Ако действително е така, както описвате случая, изчакайте да ви излезе Наказателното постановление и в 7 дневен срок от връчването имате право да го обжалвате пред районния съд. След образуване на производството представете доказателства в подкрепа на твърденията Ви. Най-вероятно ще Ви е нужен адвокат, но с оглед на това, че Ви е отнето свидетелството за правоуправление, мисля, че си струва.
d

Мнениеот remo07 » 04 Ное 2002, 03:55

Уважаеми господин Драгоев,

90% от водачите, наказани по ЗДП и ППЗДП опират пешкирчето, защото не се обръщат навреме към адвокат за компетентна защита. Като казвам навреме, имам предвид най-късно на сутринта до 09.00ч.след произшествието.
Макар и - меко казано -"необичайно", обяснението Ви би могло да "хване дикиш" пред Съда. Вие обаче,едва ли ще успеете да представите аргументите си достатъчно ясно и професионално издържано пред Съдията. Затова послушай d, и си намери - ама истински адвокат! Успех! ;-))))
remo07

Мнениеот Dimitar Dragoev » 09 Ное 2002, 01:06

V interes na istinata situaciqta beshe tochno kakto q opisah molq vzemete pod vnimanie fakta che celiq pat beshe leko nanadolnishte i bqhme 4ri choveka.
Kakto i ne slusham chalga no tova si e moi izbor kakto vseki ima pravo da slusha kakvoto si iska
Dimitar Dragoev

Назад към Наказателно право