- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ
|
|
За белота...
Съгласна съм напълно с това, което пишете за нивото на прокурори по отношение прякото извършване на процесуално-следствени действия.Какво да кажем за полицаите не знам, освен, че работата им е да запазят произшествието, а не да свалят от въжето, това, както и да го изземем е наша работа.За това, че също като на нас-следователите им тежат гледките и смрадта, също съм съгласна. Но не разбирам защо мислите, че с преминаване текстове към полицията, следствието продължава с "белота". уверявам Ви, че имаме много работа. така например, публична тайна е, че повечето тежки текстове от тяхна компетентност се образуват директно като следствени дела. Дълго е за обяснение защо.Това, вярвайте ми, прекалено често ни прекъсва белота. Дори ни пречи на нормалния живот. Все пак ние сме само 1000 души, а те-между 14000 и 16000.Статистиката сама по себе си говори. Също и нежеланието на прокуратура и съд да работят с дознатели.Предизвестен изход на иначе шумни акции.
- c.007
- Барон Мюнхаузен
- Барон Мюнхаузен
Re: За белота...
[quote="c.007"]Съгласна съм напълно с това, което пишете за нивото на прокурори по отношение прякото извършване на процесуално-следствени действия.Какво да кажем за полицаите не знам, освен, че работата им е да запазят произшествието, а не да свалят от въжето, това, както и да го изземем е наша работа.За това, че също като на нас-следователите им тежат гледките и смрадта, също съм съгласна. Но не разбирам защо мислите, че с преминаване текстове към полицията, следствието продължава с "белота". уверявам Ви, че имаме много работа. така например, публична тайна е, че повечето тежки текстове от тяхна компетентност се образуват директно като следствени дела. Дълго е за обяснение защо.Това, вярвайте ми, прекалено често ни прекъсва белота. Дори ни пречи на нормалния живот. Все пак ние сме само 1000 души, а те-между 14000 и 16000.Статистиката сама по себе си говори. Също и нежеланието на прокуратура и съд да работят с дознатели.Предизвестен изход на иначе шумни акции.[/quot
То е ясно кое е ваша работа, ама никой не му се върши...Между другото бихте ли ми казали по новия проект, минал на първо четене, кои точно престъпления остават за следствието??? Би следвало да знаете вече...
Публична тайна е, че делата с фактическа и правна сложност се преобразуват в следствени едва, когато всичко е свършено по тях и остават само да се предявят!
То е ясно кое е ваша работа, ама никой не му се върши...Между другото бихте ли ми казали по новия проект, минал на първо четене, кои точно престъпления остават за следствието??? Би следвало да знаете вече...
Публична тайна е, че делата с фактическа и правна сложност се преобразуват в следствени едва, когато всичко е свършено по тях и остават само да се предявят!
- Гост
ДО МЮНХАУЗЕН
Пишете по-често такива неща бароне. Хубаво е поне да си ги мечтаем, защото не можем да си ги представим.
- c.007
ДО ГОСТА
Още повече Ви станах фен, дано не сте колега, че не Ви личи. В противен случай щяхте да знаете, че с последните / засега/ изменения на НПк няма възможност за преобразуване. Уточнявам, като за вас, че става въпрос за това, че директно се ОБРАЗУВАТ като следствени дела текстове, които са от компетентност на дознателите. По простичка причина- прокурорите искат някой качествено да отработи случая. ненапразно именно за това имаше битка в парлемента-да се запази възможността да образуват сл.дела и по текстове, които са потенциални дознания. Дано разберете разликата. какво ще остане за нас в настоящия момент няма особено значение. Можем да разследваме всичко. Има и преобразувани преди промените дознания за довършване. Много. Не ни мислете.Имаме и акъл и образование. А сме само 1000 души. Е, може би, сборно не можем да съберем акъла на 14 000 дознатели. Но образованието и опита можем. И от отношението на прокуратурата по този въпрос е ясно. Тъй, че , дишайте спокойно. успокойте се с белот.
- c.007
Re: ДО ГОСТА
c.007 написа:Още повече Ви станах фен, дано не сте колега, че не Ви личи. В противен случай щяхте да знаете, че с последните / засега/ изменения на НПк няма възможност за преобразуване. Уточнявам, като за вас, че става въпрос за това, че директно се ОБРАЗУВАТ като следствени дела текстове, които са от компетентност на дознателите. По простичка причина- прокурорите искат някой качествено да отработи случая. ненапразно именно за това имаше битка в парлемента-да се запази възможността да образуват сл.дела и по текстове, които са потенциални дознания. Дано разберете разликата. какво ще остане за нас в настоящия момент няма особено значение. Можем да разследваме всичко. Има и преобразувани преди промените дознания за довършване. Много. Не ни мислете.Имаме и акъл и образование. А сме само 1000 души. Е, може би, сборно не можем да съберем акъла на 14 000 дознатели. Но образованието и опита можем. И от отношението на прокуратурата по този въпрос е ясно. Тъй, че , дишайте спокойно. успокойте се с белот.
Много свободно време имате да висите във форума, г-жа c.007 За ваше сведение дознателите са около 1 200, а не 14 000. А като сте много умна, заповядайте в системата на МВР на малко акъл да ни научите
http://www1.parliament.bg/infocenter/za ... -01-38.pdf
виж чл. 199 и си стягайте багажа за МВР
- случаен
- фифи
Аман от умници бе е-е-е-й! Докога ще се делите на тъпи и умни, опитни и зелени, от СУ и от ...... си райна, от МВР и съдебната власт, от съда и от прокуратурата. Не ви ли писна от конфронтация, бе хора? Колко чернилка се е събрала в душите ви и колко време трябва за да се излее?
Не знам друга професия, разделена на толкова много гилдии, които така яростно се дъвчат помежду си. Спомнете си мита за лекарската солидарност - затова, че няма осъден лекар, просто защото неговите колеги не свидетелстват срещу него и се поучете от този мит. Спрете да потвърждавате оня стар виц, в който се дава отговор на въпроса защо край казана с българите никой не пази.
Аман и амин!
Не знам друга професия, разделена на толкова много гилдии, които така яростно се дъвчат помежду си. Спомнете си мита за лекарската солидарност - затова, че няма осъден лекар, просто защото неговите колеги не свидетелстват срещу него и се поучете от този мит. Спрете да потвърждавате оня стар виц, в който се дава отговор на въпроса защо край казана с българите никой не пази.
Аман и амин!
- Тъпанар
- Гост
............. написа:Аман от умници бе е-е-е-й! Докога ще се делите на тъпи и умни, опитни и зелени, от СУ и от ...... си райна, от МВР и съдебната власт, от съда и от прокуратурата. Не ви ли писна от конфронтация, бе хора? Колко чернилка се е събрала в душите ви и колко време трябва за да се излее?
Аман и амин!
Съгласна съм с Вас напълно. И с предното мнение, че темата е друга. С колегата от МВР поспорихме рутинно, макар, че предизвика този отговор с очевидно неверни неща.Покрай рутината май сме забравили основното, а вие много точно сте го посочили.Желая успех на всички, които участват в конкурса. Като влязат в системата ще разберат защо го има това озлобление и това безсилие. Дано го преодоляват по-добре от нас.
- c.007
|
|