начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Младши прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 17:07

Явих се миналата година на конкурса за мл. прокурори и искам да споделя за колегите, които не са се явявали, че освен логическа мисъл и юридически изказ, най- много се държи на правилната /СПОРЕД ПРОВЕРЯВАЩИТЕ/ квалификация на деянията. При някои неясноти в казуса /които винаги съществуват/, просто се налага да се надяваме, че сме налучкали това, което проверяващите искат да прочетат. Аз миналата година приех, че Минчев е нанесъл телесната повреда на жената, от която Колев е откраднал чантата, с цел да бъде прикрито друго престъпление- престъпление по чл.131,ал.1, т.11, защото така прецених ситуацията, но, уви... било за да запази владението върху вещта. Откъде да знам аз, какво му е било на този престъпник в главата...
Гост

Мнениеот mlad prokuror » 20 Окт 2005, 18:34

Колко сте наивни, колеги!!!
Това не е грабеж, ако ще и Никола Филчев да ви го твърди. Много добре прочетете още 100 пъти състава на престъплението.
Не знам защо смятате, че искам да ви подвеждам. Та аз вече съм прокурор, за разлика от вас. А що се отнася до съдебната практика, тя е толкова противоречива, че може да ти служи само за някаква насока в мисълта, но не и за нещо безусловно правилно.
Успех на изпита и чакам издържалите новобранци в прокуратурата.
mlad prokuror

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 17:30

Е, това Ви е трагедията, млади колега. Личи, че сте млад. Стараете се, но защо в прокуратурата започват хора много, ама много неопитни, един господ знае. Приемете съвет от един много стар разследващ, който всичко е видял. Няма насоки на мисълта. Има правилно решаване на казуса и поставяне на правилната квалификация. Ще се научите. Е, на бюрото, на което сте, малко по-трудно, но, успех!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 17:51

mlad prokuror написа:Колко сте наивни, колеги!!!
Това не е грабеж, ако ще и Никола Филчев да ви го твърди. Много добре прочетете още 100 пъти състава на престъплението.
Не знам защо смятате, че искам да ви подвеждам. Та аз вече съм прокурор, за разлика от вас. А що се отнася до съдебната практика, тя е толкова противоречива, че може да ти служи само за някаква насока в мисълта, но не и за нещо безусловно правилно.
Успех на изпита и чакам издържалите новобранци в прокуратурата.

Ти кога сънува, че си прокурор?
Гост

Предишна

Назад към Конкурси, изпити