- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
pismen izpit za advokati i ml. advokati
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
pismen izpit za advokati i ml. advokati
Dnes se obadih vav VAS, za da popitam moga li da si proveria rabotata i ot tam mi ogovoriha otricatelno. Tova e palen absurd. Ami ako tozi koito e popalval spisaka v internet nesto se e obarkal i ne me e vkliuchil. Izobsto ne e demokratichno. Te izbosto moze i da ne sa mi proveriavali rabotata.
- vazmutena
Re: pismen izpit za advokati i ml. advokati
vazmutena написа:Dnes se obadih vav VAS, za da popitam moga li da si proveria rabotata i ot tam mi ogovoriha otricatelno. Tova e palen absurd. Ami ako tozi koito e popalval spisaka v internet nesto se e obarkal i ne me e vkliuchil. Izobsto ne e demokratichno. Te izbosto moze i da ne sa mi proveriavali rabotata.
Като ги знам как работят, едва ли са чели работите ... тия са търтей и негодници. Не знаете ли го това?! Кога ли ще ни писне и ще изритаме некадърниците от ВАС. Това е гавра с хората, защото тия които ги изпитват не са в час, ама въобще! Шепа хора правят, каквото си поискат и ние ги търпим, и си плащаме като пичове месечни такси и да не говорим какви станаха встъпителните такси. Докога все така ще я караме?!
В друг форум ви дадох пример как Пенков си рекламира канторката ... без санкция. Реакция от ВАС няма и няма да има. Поне тоя сайт не четат ли?!
- Гост
Колеги не е това критерия за подбор, аз имах щастието да се намеря сред допуснатите до устен, а имам юридически стаж, но в едно сте абсолютно прави-абсурд е да няма установени правила за оценяване на работите и те да не са ясни за всички, абсурд е и да нямаш достъп до работата си и да не знаеш къде си сбъркал? Но това не е само за този изпит. Аз ходих и на магистратския, и там съм допусната до устен, но очаквах по-висока оценка- а нямам право да разбера защо така са ме оценили. Цялата система за провеждане на изпити и конкурси у нас е порочна и корумпирана. Откакто съм завършила се побърках от ходене по изпити, писна ми вече!!!!Все ме допускат до последно ниво на селекция, и все нещо не достига на финала-познайте какво-връзки!!!!!!!!
- Гост
ужас написа:и аз бях сто процента сигурна в успеха си лНа теста имам не повече от 6 грешки. А за казусите съм напълно сигурна. Най-интересното е че с колеги с които сме писали едно към едно ги има в списъка
Ти не разбрали, че тия работи не се четат.
Разбирам ви как се чувствате, но сте близо 200 човека организирайте се и искайте да си видите работите, критерите на комисията, верните отговори на теста и критериите за оценяване на казуса. Проблемът е, че т.нар. комисия си правят каквото искат и никой нищо не може да им каже.
- Гост
ужас написа:дай съвет как да се организираме и какво да се направи НЕМА НАЧИН
Виж сега, мен ми изглежда не логично да ви отказват достъп до собствените и вече 'проверени' работи. Ако за теб това е ОК, то тогава чакай следащия изпит. Също така, когато някой прави тест, трябва да покаже и верните отговори. Изглежда ми нелогично, да няма критерии, по които се оценяват работита и теста.
Все пак става въпрос за достъп до адвокатурата, която се смята, че изпълнява функции в интерес на общество, поради което достъпът до нея е уреден в закон. Хубаво нека има изпит, нека се вдига нивото, но нека има и ясно установени критерии, които да се спазват. Сега изпитът изглежда гавра с кандидатите, които нямат никакви права за контрол и не могат да знаят дали комисията е спазила ясни и предварително определени критерии за оценяване.
Направете подписка ... пишете до медиите (сериозните медии като дневник) ... идете 50-60 човека и искайте обяснения от тия ...
- Гост
- Гост
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|