- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпит за младши прокурори
|
|
За съжаление си прав. И аз имах неповторимото удоволствие да съм във втора комисия. За този изпит се подготвям от края на месец август – нощем до късно, всяка събота и неделя. Отделно, че си пазех отпуската от лятото, за да мога да изляза и по пет работни дни отпуск преди всеки изпит. Стройна схема и система J Като казвам подготвяне, имам предвид четене, четене и само четене. Нито съм излизала по дискотеки и кръчми, нито съм се виждала с приятели. Изяла съм с кориците и учебниците, и кодексите.
Бях толкова уверена в себе си и токлова убедена, че “те, ако видят, че някой знае, няма да го скъсат, пък дори и да има връзкари”. Но положението изобщо не е такова и не виждам дали изобщо ще се оправи.
Аз лично не съжалявам за резултата си /4 на устния, 5.50 на казуса/. Не съжалявам, защото не ми се работи при хора, които изобщо не оценяват кой е чел и кой знае, след като има хора с връзки.
Извинявайте, ама защо и устният изпит не е анонимен? Просто сядаш и ти съобщават оценката на момента, а ти след това си казваш името и номера?
Имам отговор на този въпрос и той за съжаление не е от най-приятните.
Бях толкова уверена в себе си и токлова убедена, че “те, ако видят, че някой знае, няма да го скъсат, пък дори и да има връзкари”. Но положението изобщо не е такова и не виждам дали изобщо ще се оправи.
Аз лично не съжалявам за резултата си /4 на устния, 5.50 на казуса/. Не съжалявам, защото не ми се работи при хора, които изобщо не оценяват кой е чел и кой знае, след като има хора с връзки.
Извинявайте, ама защо и устният изпит не е анонимен? Просто сядаш и ти съобщават оценката на момента, а ти след това си казваш името и номера?
- Гост
- Гост
Каквото и да споделяме тук, няма да оправим нещата, то е ясно. Аз, след като се наревах като за световно след това фиаско, реших че е крайно време да преосмисля ценностите си и желанията си. И отново стигнах до същотото положение – ще стана съдия или прокурор, ако ще и турско да стане.
А за децата, които са се родили със сребърни лъжици с устата, винаги съм поддържала една теза – по-умни няма да станат, ако ще и супер престижни длъжности да заемат. А такива хора, рано или късно, си отиват.
И ако съм права, това време не е далеч.
А за децата, които са се родили със сребърни лъжици с устата, винаги съм поддържала една теза – по-умни няма да станат, ако ще и супер престижни длъжности да заемат. А такива хора, рано или късно, си отиват.
И ако съм права, това време не е далеч.
- Гост
Anonymous написа:За съжаление си прав. И аз имах неповторимото удоволствие да съм във втора комисия. За този изпит се подготвям от края на месец август – нощем до късно, всяка събота и неделя. Отделно, че си пазех отпуската от лятото, за да мога да изляза и по пет работни дни отпуск преди всеки изпит. Стройна схема и система J Като казвам подготвяне, имам предвид четене, четене и само четене. Нито съм излизала по дискотеки и кръчми, нито съм се виждала с приятели. Изяла съм с кориците и учебниците, и кодексите.
радвам се, че започнаха да ви се отварят очите за много неща! наистина е пълно с боклуци в т.нар. съдебна система. Те, обаче, едва ли някога ще го осъзнаят, защото не могат да се видят колко са жалки. Срещат само себеподобни и това им дава самочувствие.
За мое щастие, не се е налагало досега и не съм кандидатствал да бъде част от тая измислена съдебна система. Услуга са ви направили, че не са ви взели!
- Гост
радвам се, че започнаха да ви се отварят очите за много неща! наистина е пълно с боклуци в т.нар. съдебна система. Те, обаче, едва ли някога ще го осъзнаят, защото не могат да се видят колко са жалки. Срещат само себеподобни и това им дава самочувствие.
За мое щастие, не се е налагало досега и не съм кандидатствал да бъде част от тая измислена съдебна система. Услуга са ви направили, че не са ви взели![/quote]
Сестра ми, която е съдия, и спечели конкурс без грам връзки, ми каза "Стига рева, Господ те погали днес". Те съдии и прокурори май не се обичат много-много.
За мое щастие, не се е налагало досега и не съм кандидатствал да бъде част от тая измислена съдебна система. Услуга са ви направили, че не са ви взели![/quote]
Сестра ми, която е съдия, и спечели конкурс без грам връзки, ми каза "Стига рева, Господ те погали днес". Те съдии и прокурори май не се обичат много-много.
- Гост
Колежке, защо не обжалвате резултатите от конкурсите, ако наистина е налице неравнопоставеност на кандидатите, в зависимост от това в коя комисия се явяваш?Ако в протоколите от изпитите от различните комисии има големи различия, къде е гаранцията, че конкурсът ( ако въобще е било конкурс) обективено отразява професионалните качества на кандидатите, щом самата му процедура е опорочена. Къде са посочени критериите за оценка от изпитите?
- Гост
Какво да обжалвам, да отида и да им кажа “Извинявайте, ама аз съм напълно подготвена за младши прокурор, хайде да ме изпитате отново”. И ще съберат една китна комисия от усмихнати хора: “Хайде сега, колега, направете разлика между престъпленията по чл.298.. и еди кой си член, но ако обичате без НК, нали сте подготвена?”.
Винаги, винаги има начин да те скъсат, стига да го пожелаят. Наскоро на един подобен конкурс единствено моята работа беше оценена на отличен 6.00. От общо 30 души. На устния имам 4, не разбрах защо я имам тази четворка, честно казано и до сега не мога да си обясня защо имам такава оценка на устния изпит.
Защото на казусите никой не знае чия работа проверява и тогава оценките са най-обективни. Но на устните изпити могат да ти се усмихват и също толкова мило да те скъсат. Бих обжалвала оценка от писмен изпит, но за устния не виждам смисъл.
Винаги, винаги има начин да те скъсат, стига да го пожелаят. Наскоро на един подобен конкурс единствено моята работа беше оценена на отличен 6.00. От общо 30 души. На устния имам 4, не разбрах защо я имам тази четворка, честно казано и до сега не мога да си обясня защо имам такава оценка на устния изпит.
Защото на казусите никой не знае чия работа проверява и тогава оценките са най-обективни. Но на устните изпити могат да ти се усмихват и също толкова мило да те скъсат. Бих обжалвала оценка от писмен изпит, но за устния не виждам смисъл.
- Гост
|
|