начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

класиране младши прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 19:39

Anonymous написа:На Владо Бойлера сина му е на първо място! Ама сигурно е без връзки момчето :)

Евала, кадърно е детето. Много. Знаем го.
Гост

Ne vsi4ko e vrazki

Мнениеот bluebarovka » 08 Дек 2005, 20:39

Anonymous написа:За връзкте- вижте темата- назначаване в съдебната ситема- преса. Не ви ли омръзна колеги да се явявате като гламави на конкурси, като разни идиоти, завършили на тете факултета, директно стават магистрати.Ама не е луд който яде баницата, само е нагъл, тъп, некъдърен , а пък се прави на света вода ненапита!!

Kolegi, naistina ne vsi4ko e pari i vrazki v tezi konkursi! Az vi go kazvam ot li4en opit, zashtoto se qvih na parviq konkurs za magistrati predi 2 godini i ve4e to4no tolkova rabotq v sistemata na sadebnata vlast! Naistina, imaite volia i kuraj! Struva si i moje i po 4estnia na4in!
Аватар
bluebarovka
Младши потребител

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 10:01

Nedoumqva6t написа:Ima li nqkoi, koito da znae za6to minalata godina ima6e obqveni 44 mesta za mlad6i prokuriri, a bqha predlojeni i nazna4eni 43?
A tazi godina pak kazvat na vsi4ki, 4e mojelo da ne badat predlojeni vsi4ki?

Колега, аз си подадох заявлението , но никой не ми е казвал, че ще се прави предложение само за някой. Напротив, обясниха ми следващите стъпки и ми дадоха съвети. Бяха изключително любезни служителите във съответния отдел.
Гост

Мнениеот Недоумяващ » 09 Дек 2005, 11:47

Обясниха ми го преди да знаят кой сам, но не че ще има отрязани, а в смисъл, че миналата година е имало такъв случай, като и те не знаеха за какво точно е станало така.
А дали всички са подали заявление, че потвърждават класирането? Питал ли е някой във ВСС?
Недоумяващ

Мнениеот Гост » 10 Дек 2005, 13:55

Колеги, простете за незнанието, но бихте ли обяснили защо в бала за класиране са включени и оценките от следването и държавните изпити? Не трябва ли те да имат значение едва при равен бал за конкретното място?
Гост

Мнениеот zlati5509 » 10 Дек 2005, 14:44

да,при равен бал имат значение.как е устния изпит за следоваледи?как минава?
zlati5509
Нов потребител

Мнениеот Гост » 10 Дек 2005, 21:03

Само при равен бал ли имат значение или въобще първоначално са елемент от бала?
Гост

Мнениеот Недоумяващ » 12 Дек 2005, 18:37

А знае ли някой какво представлява "утвърждаването" на кандидатите спечелили конкурса, преди да бъдат назначени. Чух го от министър Петканов?
Недоумяващ

Мнениеот дикси » 13 Дек 2005, 12:32

"Утвърждаване" е одобряване- точно това, за което стана въпрос по-горе. правят проучване, т.е. предполага се, че всеки има досие в МВР- не само осъждания, проверки и т.н., а всякакви факти от личния живот- това са доста дебели папки- хубаво, няма лошо да се прави такова проучване, но лошото е, че това е позицията на едната страна- МВР, която се приема за меродавна.никой няма да те попита дали е истина всичко вътре. ако са те заклеймили по някакъв начин, ако искаш изкарай и 7 на конкурса.................
дикси

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 12:42

То излиза, че може да си осъждан за нещо с леко наказание и да си реабилитиран, и ако нямаш други провинения и да те назначат. А някой дори да не е осъждан да не го назначат?
Гост

Мнениеот Ariel in the sky » 13 Дек 2005, 21:46

Ima otkaz za naznachavane na spechelil konkursa za Ml.prokurori minalata godina. Istoriata e mnogo interesna i samo moga da vi uveria che prichinata ne e "nemoralen jivot". Az lichno mislia che otkaza e bil osnovatelen predvid lichnostta i minaloto na liceto, na koeto sa otkazali, no tova e druga tema.
Taka che spokoino-za pianstvo i razvrat niama da vi otkajat naznachavane.
Ariel in the sky

Мнениеот she » 13 Дек 2005, 23:53

da, bogdan e sinyt na vlado petrov...
she

Мнениеот Недоумяващ » 14 Дек 2005, 10:16

До "Ariel in the sky":
Все пак за осъждане на лишаване от свобода/макар и условно/ , наложено за умишлено престъпление ли е ?
Защото предложението изобщо не влезе в ъв ВСС за гласуване, и мисля, че пречката е формална/чл.126,ал.1,т.3 от ЗСВ/
Недоумяващ

Мнениеот дикси » 14 Дек 2005, 13:45

Ариел, не знам кого визираш, но единият от двамата, на които отказаха го познавам лично и знам историята. за мен той не е постъпил коректно спрямо определени хора, но юридическо основание няма никакво. освен всичко някой знае ли как по-точно е събрана тази информация от миналото на господина???Ето това ме озадачава. нали няма досиета!!!!!!!!!!!
дикси

Мнениеот гост » 14 Дек 2005, 14:16

Основно проучване се прави само от МВР. Нали се сещате, че ВСС и въобще съдебната власт нямат достъп до масивите и системите на МВР, че да правят проучнания! Пък и за да те проучват подписваш декларация, че си съгласен/а/! Тъй, че незнам как точно ви проучва ВСС 8)
гост

Мнениеот Гост » 14 Дек 2005, 14:43

"Ариел" говори за отхвърления за Мл.прокурор, а не за двамата отхвърлени от ВСС младши следователи. Кандидатът за Мл. прокурор изобщо не беше предложен на ВСС за гласуване, което означава че назначаването му противоречи на ЗСВ, той не е отхвърлен от ВСС, защото не е и предлаган.
А двамата мл.следователи бяха отхвърлени от ВСС, точно за аморален живот, но те бяха предложени на ВСС с отрицателно становище от Комисията по предложенията и атестирането.
А не сам много сигурен дали МВР прави проучване, защото е имало миналата година кандидати за дознатели, които са спечелили места за прокурори, и после в МВР са ги одобрили за дознатели, без да знаят за класирането им за прокурори. От МВР обясняват, че ако са знаели за участието им в прокурорския нямало да ги одобрят за дознатели.
Така, че може би се допитват до МВР само в крайни ситуации- напр. при прекратени стари дела и т.н. А иначе проверката е в съответния съд или прокуратура.
Гост

Мнениеот случаен » 14 Дек 2005, 18:04

Anonymous написа:"А не сам много сигурен дали МВР прави проучване, защото е имало миналата година кандидати за дознатели, които са спечелили места за прокурори, и после в МВР са ги одобрили за дознатели, без да знаят за класирането им за прокурори. От МВР обясняват, че ако са знаели за участието им в прокурорския нямало да ги одобрят за дознатели.
Така, че може би се допитват до МВР само в крайни ситуации- напр. при прекратени стари дела и т.н. А иначе проверката е в съответния съд или прокуратура.

Ти под проучване какво разбираш?! Да ги следят лично ли??? Естествено, че всеки може да кандидатства на сто места едновременно! 8) Не могат да се "допитват" до МВР, тъй като имат издадени бележки от ОСС, РП и ОП; не могат да се допитват дори и за БДС-а...
случаен

Мнениеот Гост » 14 Дек 2005, 18:17

До "Случаен":
От това, което си написал излиза, че МВР не прави проучване. Аз мисля, че това е точно така-МВР не проучва никого от класираните прокурори или съдии. просто от полицията казват, че ако разберат, че кандидатстваш в съд или прокуратура ти забавят движението на документите за дознател, а не че не можеш да кандидатстваш на 2 места.
Какво имаш предвид под"издадени бележки" от ОСС, РП и ОП?
Гост

Do "Недоумяващ"

Мнениеот Ariel in the sky » 15 Дек 2005, 17:23

Prav si, v sluchaia s Ml. prokuror, koito ne e naznachen niama formalen otkaz za naznachavane, nito e iztaknata prichinata za tova.
Gadno e, zashtoto momcheto niamashe kak da objalva ili da se zashtiti po kakavto i da e nachin.
Prosto burnoto mu minalo i horata s koito si e imal rabota, kakto i vragovete, koito si e sazdal mu izigraha losha shega.
No toi kakto gledam trudno se otkazva-tazi godina kandidatstva za Ml. sadia :)
Ariel in the sky

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 17:37

Той ли беше с присъдата за непредпазливо убийство при ПТП?
Или с извънбрачното дете?
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити