- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Устен изпит за младши съдии
|
|
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Защо пък да се заблуждаваме. Представи си, че 80% от всички кандидатстват за София, Бургас и Варна....дори мисля, че има някои, които са писали "просто ей тъй - да има" всички градове, но иначе не биха се преместили в този град. Някои искат поне да знаят, че са били класирани,-морално удовлетворение...
- Гост
Колеги, имате ли представа как става класирането ? За определен град се състезават само кандидатите, които са посочили съответния град на първо място или всички кандидати, които въобще са посочили този град, независимо на кое място?
Кои градове според вас са най-предпочитани, при положение, че за София има само едно място?
Кои градове според вас са най-предпочитани, при положение, че за София има само едно място?
Моля да ме простите, но моето мнение за подобни изпити за "младши" са само за току завършващи университета. Аз примерно имам около 10 годни стаж и просто реших да си направя една собствена проверка с явяването си на изпит - преминах ситото на писменият изпит и реших да се явя и на устния - сажелявам ама аз не съм отварял учебник или да зачитам лекция от както съм завършил, е разбира се само в материята коато прилагам - но по закона на Мърфи такива въпроси не ми се паднаха. Изпита ми беше пълна импровизация, изложих собственото ми виждане как се структурират тези въпроси, ако аз ги преподавах. И естествено така прехвалената от Вас професор Чинова ми сподели, че аз сигурно не съм чел по нейните лекции - ами не съм - никога не сте ми преподавала. Но нешата които сътворих бяха абсолютно правилни - от гледна точка на практиката, за което ме и поздравиха и ми отдадоха уважение, че сигурно имам богат стаж като юрист - познавам добре и практиката на ВКСи ВАС и съответно съдилищата, но убии ме не мога да дам едно определение по учебник.
За такива като мен ексериментатори - се полагат само много добри оценки, а за зубрачите - шестици. БЛАЗЕ И НА ТАЗИ СИСТЕМА, която ще се развива, но как като всички бъдещи магистрати ще мислят и ще се оценяват по учебник Е ДАНО СЕ НАУЧАТ. СПОЛУКА НА КЛАСИРАНИТЕ В ДЕБРИТЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ТЯ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ПИЩЕ В ЛЕКЦИИТЕ НА ПРОФ. ЧИНОВА И т.н.
За такива като мен ексериментатори - се полагат само много добри оценки, а за зубрачите - шестици. БЛАЗЕ И НА ТАЗИ СИСТЕМА, която ще се развива, но как като всички бъдещи магистрати ще мислят и ще се оценяват по учебник Е ДАНО СЕ НАУЧАТ. СПОЛУКА НА КЛАСИРАНИТЕ В ДЕБРИТЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ТЯ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ПИЩЕ В ЛЕКЦИИТЕ НА ПРОФ. ЧИНОВА И т.н.
- гост
Напълно споделям мнението на предишния колега, че тези конкурси са само за зубрачи. Аз бях във първа комисия и ми направи впечатление, че за да изкараш шестица, просто трябва да изпееш въпросите и това е. Аз чаках да ми зададат някакви конкретни въпроси и някакви казусчета но уви, те само слушаха колко определения ще се дадат и нищо повече не искаха. Самите изпитващи не бяха подготвени и нямаха ясни критерии за оценяване на кандидатите, а май и много не разбираха това, което им се говори, например когато им обяснявах за цесия и заместване в дълг, забелязах че им звучеше като на китайски, не ме попитаха нищо конкретно, което означава че просо не го разбират. Единствено Хрусанов се включи по административната част и ме накара да покажа как мисля, другите през цялото време май спяха
- Лора
- Гост
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|